Planinarenje

Planinarenje

Predkonjska - Dom na Kisovcu

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeDom na Kisovcu / Predkonjska - Dom na Kisovcu
   Predkonjska - Dom na Kisovcu (skozi Konjsko dolino)  
Autor opisa:franca
Vrijeme hodanja: 3 h
Ishodište: Predkonjska (470 m)
Cilj: Dom na Kisovcu (1275 m)
Visinska razlika: 805 m
Visinska razlika (po putu): 900 m
Zahtijevnost: djelomično zahtjevna neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Grintovci
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin
Opis puta:
Cesta se spremeni v kolovoz, ki nas pelje skozi sotesko. Mimo strelišča gremo do ostankov mostu, kjer se kolovoz konča. Tu prečimo potok, nadaljujemo po levi strani tik ob potoku. Pot je precej zaraščena. Ko ne gre več naprej, spet prečkamo potok. Od tu naprej pot v glavnem ni označena, vendar je orientacija lahka, ker sledimo potoku. Prečkamo stranske grape (ponekod zahtevno). Ko postane desni breg potoka (na naši levi strani) lažje prehoden, se vzpnemo na gozdni hrbet in po njem naravnost navzgor, kjer naletimo na stezico, ki se je odcepila takoj pri ostankih mostu (vendar je začetek težko opazen, ker je vse močno zaraščeno). Vzpenjamo se v isti smeri, dokler na približno 1000 m ne dosežemo lovske poti, ki vodi od spodnje postaje žičnice na Veliko planino do planine Kisovec. Po njej desno. Pot poteka položno prečno na pobočje, občasno se dviga v ključih. Prečimo več grap, zadnja je grapa Konjskega potoka. Od tu strmo v ključih (Gamsove streže) do markirane poti Stahovica - Velika planina. Čez njo se spustimo po markirani na planino Kisovec in do planinskega doma.
Opisana pot je neprehodna ob visoki vodi.
Pristup do ishodišta:
Skozi Kamnik se odpeljemo v smeri Kamniške Bistrice in žičnice na Veliko planino. Če se bomo vračali po poti mimo Svetega Primoža, parkiramo v Stahovici in nadaljujemo peš, sicer pa se zapeljemo še dobra 2 km do gostilne Pri gamsu, kjer parkiramo. Nadaljujemo po cesti čez Konjski potok (takoj pod cesto se izliva v Kamniško Bistrico) in zavijemo desno po cesti mimo hiše.
Prosječna ocjena izleta: 8,5/10  (br. glasova=4)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu Predkonjska - Dom na Kisovcu
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Predkonjska - Dom na Kisovcu
andi2     
25.1.2015
Potka mi je padla v glavo, ko sem se večkrat spraševal, kam teče ta ozka dolinica na vstopu v Kamniško Bistrico. Danes sem jo prehodil do pričetka prečenja (slika 20), kjer sem se zaradi zmrzlega listja, ledu in pršiča vrnil. Opis je dober, sledljivost in zahtevnost ni težavna, je pa večkrat potrebno menjati pas ob potočkunasmeh. Na grebenu nad potokom je stezica kar lepo vidna. Skupni vtis pa - nekaj res močno odmaknjenega in tihega, popolno nasprotje Male planine od parkinga pred Calcitom.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje