Planinarenje

Planinarenje

Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeKocbekov dom na Korošici / Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici
   Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici   
Vrijeme hodanja: 4 h
Ishodište: Robanov kot (650 m)
Cilj: Kocbekov dom na Korošici (1808 m)
Visinska razlika: 1158 m
Visinska razlika (po putu): 1300 m
Zahtijevnost: zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: veoma zahtjevno
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin, šljem
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti naprej. Le ta nas kmalu pripelje na križišče, kjer nadaljujemo po desni zgornji cesti (levo turistična kmetija). Cesta nato kmalu zapusti še zadnjo kmetijo v vasi in nas pripelje do zadnjega javnega parkirišča (cena 2€). Le nekaj metrov naprej pa pridemo na križišče, kjer nadaljujemo naravnost po cesti, kjer je zapornica (desno Strelovec). Cesta gre nato v gozd in nas pripelje na razpotje, kjer nadaljujemo naravnost po cesti (levo partizanska bolnica 45min). Cesta nas nato pripelje iz gozda na lep Robanov travnik, kjer se nam odpre lep razgled na okoliška ostenja. Na drugi strani travnika gre cesta ponovno v gozd in se nekoliko bolj vzpne. Nato prečimo pašno ograjo in kmalu za tem pridemo iz gozda na razgledno Robanovo planino.
S planine nadaljujemo za oznakami »Korošica, Ojstrica« in široka pot nas že po nekaj metrih pripelje v gozd. Po kratkem vzponu zavije pot v levo in preči nekaj strug hudournikov. Ponovno se vzpnemo skozi gozd in kmalu pridemo do manjšega slapa pod pobočji Moličke peči in Velike Zelenice. Tu pot zavije v desno in se prične s pomočjo jeklenice in nekaj klinov vzpenjati po precej strmih pobočjih. Sledi ponovno kratek vzpon skozi gozd po nekoliko položnejših pobočjih, nato pa pridemo v nekoliko bolj skalnat del poti. Pot se nato kar nekaj časa vzpenja po strmih pobočjih nad hudourniško grapo. Pot je tu speljana po lepih prehodih in je zelo dobro zavarovana z jeklenico, tako da vzpon ne povzroča večjih težav. Na poti so nam v pomoč tudi številni klini in v skalo vklesani stopi. Sledi še nekaj strmejših vzponov s pomočjo jeklenice in klinov, nato pa nas pot pripelje na položna pobočja poraščena z ruševjem. Pot nas nato skozi ruševje v kratkem spustu pripelje do razpotja, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Korošice (desno Molička planina 10 minut). Sledi kratek vzpon in priključimo se poti s Planine Podvežak, ki nas po nadaljnjem kratkem prečnem vzponu pripelje na Sedelce. S Sedelca se spustimo proti ravnici Korošica. Po tem spustu sledi le še desetminutni sprehod do doma.
Robanov kot - Robanova planina 1:00, Robanova planina - Korošica 3:00.
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali čez Kranjski rak) in naprej proti Logarski dolini. V vasi Robanov kot nas oznake za alpsko dolino Robanov kot usmerijo levo. Usmerimo se na to cesto in ji sledimo do prvega parkirišča ob označevalnih tablah, kjer parkiramo. Naslednje parkirišče je slab km naprej a na tistem pobirajo parkirnino 2€.
Pokraj puta:
Robanova planina (890m), Sedelce (1900m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Lučki Dedec, Ojstrica, Planjava
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Robanov kot - Kocbekov dom na Korošici
Luciano67     
8.9.2009
Krasna tura,razgibana, vendar ne prehuda, vtisi so enkratni...
petruša     
19.5.2010
V soboto bi radi šli na Korošico, pa me zanima,če še je na tej poti kaj snega ali je pot lepo hodna. lp.
geppo     
19.5.2010
Vidim, da še nimaš odgovora!
Tam nisem hodil, predvidevam pa, da v zgornjem koncu so zaplate snega ( na podlagi iskušenj iz prejšnjih let). Za malo iskušenega in navajenega ni problem. Še vseeno bi raje, če niste ravno navajeni na takšneh razmer šel iz Podvolovjeka ( Planina Podvežak ). Tam vsaj nisi v strmini. Tukaj je pa vsak zdrs lahko nevaren.
Mogoče še ti bo pa kdo odgovoril, ki se je potepal tam.
Tam je zelo senčna stran...
Lp
lily     
5.6.2013
V nedeljo bi rada šla na Korošico z Robanovega kota. Me zanima, če kdo ve, če je še kaj snega na poti. lp
KORENINC     
17.7.2013
Lep pozdrav vsem zanima me ali je pot nevarna kot pravijo.Je res dobro varovana.

LP.
ms_primoz     
17.7.2013
pred kratkim smo se pogovarjali na portalu, da ni nevarnih poti. Nevaren je le človek. Seveda pa moraš biti na vseh poteh pazljiv. Srečno in varen korak
Zebdi     
17.7.2013
KORENINC, pot je vseskozi lepo varovana in izkušenemu ne bo predstavljala problema.
dvojcica     
15.12.2016
Vesce tega posla prosim za mnenje: kam so lahko izginili komentarji izpred enega tedna. Hvala in lp
redbull     
15.12.2016
Kam le, v kosnasmeh
mukica     
15.12.2016
Tja kamore spadjo, okostnjake se ne vleče iz omar...bo potrebno tudi v koče namestiti napis....
Probleme, neprijetnosti rešite takoj, poznejših reklamacij ne upoštevamozmeden
redbull     
15.12.2016
nasmeh
Tako ja Marty
jprim     
15.12.2016
@dvojcica
Komentarji, tudi moja 2, sta šla v koš, morda nisi prebrala mojega posta ... ,saj sem sama predlagala, da moderator zbriše zadeve.
Javno na forumu ni mogoče komentirati o neki osebi in njenih težavah.
LP!
korl     
16.12.2016
jprim in mukica - oskrbnikove težave so naše tegobe. A moramo biti zato tiho? Tako kot nekoč v familijah, ko so otroci jokali zaradi zlorab, sosedje pa so lepo rekli, naj se kar sami zmenijo jezen
jprim     
16.12.2016
Korl
Ti govoriš nekoč, zlorab je danes veliko, ... govorim samo o tem, da razprava o neki tegobi ali problemu oskrbnice ne more biti javna na tak način - na tem forumu, saj v takšnem primeru govorimo o javnem blatenju.
Lp!


mukica     
17.12.2016
korl... se strinjam,da je potrebno spregovoriti o zadevi, samo pol leta po tem je pa malce prepozno...prvano gledano sokriva ker je za zadevo vedala pa ni odreagiralamežikanje
Simona9     
7.7.2017
A kdo mogoce ve ulico tega parkirisca?
dr_635     
7.7.2017
@ Simona9
To ni mesto. Na vaseh so samo hišne številke katere po navadi ne sledijo ena drugi. Včasih je od 5 do 6 več kilometrov, ter vmes še pet drugihvelik nasmeh
Tebe najbrž zanima točen položaj izhodišča. Koordinate izhodišča so na vrhu strani.
Turistična kmetija Govc-Vršnik (slika 2 iz opisa) je na naslovu Robanov kot 34.
Upam da sem ti pomagal.
Simona9     
15.7.2017
Ja hvala.
Janez1     
10.7.2018
Ima morda kdo informacijo, kako je sedaj z žigom SPP na Korošici. Sta morda vpisna knjižica in žig kje v bližini tega res nesrečnega pogorišča? Hvala!
Hribovc82     
10.7.2018
Janez1
8.7 smo šli mimo Korošice in ni nikjer žiga v blžini.
Janez1     
10.7.2018
Hribovc82
Hvala!
UROS1     
10.7.2018
Tudi jaz sem bil tam to soboto 7.7.2018 in lahko potrdim, da ni ne vpisne knjige ne žiga ! Žal...mrk pogled
danielenidoma     
21.7.2018
Zivijo, je v blizini zal pogorelega doma na Korosici kaksna pastirska hisica oz. kar koli za se skriti pred nevihto? Hvala za info, lp
coffee     
21.7.2018
Približno 30 minut stran sta stara koča in cerkvica, sam sta najbrž zaprti, tak da ti pri njiju sam napušč ostane.
danielenidoma     
21.7.2018
Coffee poslala zasebno sporocilo nasmeh
ma&pa     
5.10.2018
Točno tole turo sva prehodila s prijateljem soboto ... priporočam vsem, pa čeprav je trenutno koča zaprta in sva imela malo slabo vreme na vrhu. #coffee#res je stara koča in cerkvica, ampak se splača ustaviti spiti kavo iz nahrbtnika in uživati.
Mara66     
19.4.2019
Načrtujemo pohod na Korošico in naprej na Ojstrico in nazaj. Zanima nas, kakšne razmere so na Ojstrici? Sneg? Da se bomo lahko pripravili.
Glede žiga na Korošici. Kako je s tem?

Hvala
Jani333     
26.2.2020
Zdravo,

Zanima me kje se lahko dobi žig SPP?
Nekateri govorijo da v orlovem gnezdu, drugi pa da je v pogoreli koči nekje.

hvala za odg nasmeh
magacoprnon     
26.2.2020
Žig je nameščen na zabojniku v bližini pogorele koče na Korošici.
Jani333     
26.2.2020
magacoprnon

hvala nasmeh
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje