Planinarenje

Planinarenje

Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeKocbekov dom na Korošici / Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici
   Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici   
Vrijeme hodanja: 2 h 15 min
Ishodište: Planina Podvežak (1500 m)
Cilj: Kocbekov dom na Korošici (1808 m)
Visinska razlika: 308 m
Visinska razlika (po putu): 460 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se usmerimo na peš pot (ali cesto) v smeri planine Podvežak. Tako cesta, kot tudi peš pot, ki med vzponom preči gozdno cesto, nas v 15 minutah zmernega vzpona pripeljeta do pastirske koče na planini Podvežak, s katere se nam odpre lep razgled proti Rogatcu in Lepenatki.
S planine nadaljujemo po markirani, a sprva slabše vidni poti, ki gre kmalu v gozd. Pot skozi gozd se nekoliko strmeje vzpne, nato pa preide v manjšo neporaščeno dolinico, nad katero se povsem položi. Sledi nekajminutno prečenje pobočij pod stranskim grebenom deske, nato pa nas pot pripelje na manj opazno razpotje, kjer se v levo odcepi neoznačena pot, ki vodi proti Deski in Vodotočnemu jezeru. Nadaljujemo naravnost po markirani poti, ki se spusti v prijetno travnato ravnico, nato pa zavije nekoliko proti desni in se vzpne skozi pas rušja. Na vrhu vzpona se nam z desne priključi pot s planine Vodole, mi pa nadaljujemo levo, prečimo pašno ograjo in po nekaj nadaljnjih korakih pridemo do Inkretovega studenca, ki se nahaja le nekaj metrov s poti.
Sledi le še rahel vzpon, nato pa se pot ponovno položi in nas pripelje pod razmeroma strma in v snegu za plaz nevarna pobočja Tolstega vrha. Nekoliko naprej nas prijetna pot pripelje do označenega razpotja, kjer nadaljujemo rahlo levo v smeri Korošice (rahlo desno kapela na Molički peči (planini)). Pot naprej še nekaj časa preči pobočja pod Tolstim vrhom, nato pa preide na planotast svet Dleskovške planote, ki je prepreden s številnimi brezni in jamami. Pot, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti pa nas nato hitro pripelje do razpotja, kjer se nam z desne strani priključi pot iz Robanovega kota in planine Ravne.
Nadaljujemo v smeri Korošice po poti, ki se prečno vzpne na sedlo med manj znanim Koroškim vrhom na levi in Malo Ojstrico na desni. Nadaljujemo naravnost navzdol (levo Prag, desno Ojstrica čez Malo Ojstrico) po markirani poti, ki se začne spuščati proti Korošici. Po nekaj minutah spusta stopimo na prostrana travnata pobočja Korošice, po katerih se nato v nekaj minutah sprehodimo do planinskega doma.
zemljevid
Pristup do ishodišta:
Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo v dolino Podvolovjek (smer Kamnik in Kranjski Rak). Pri oznaki ceste med 11 in 11,5 km, bomo prišli do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Usmerimo se na to sprva še asfaltirano cesto, kateri v križiščih sledimo v smeri planine Podvežak. Po razmeroma dolgi in v zgornjem delu tudi slabši makadamski cesti bomo prišli do parkirišča pod planino Podvežak (ob izhodišču so rampa in številne planinske table).
Iz Kamnika se peljemo proti prelazu Črnivec, a le do križišča, kjer se ostro v levo odcepi cesta proti Kranjskemu Raku (odcep je označen in se nahaja le 500 m pred omenjenim prelazom). V križišču pri Kranjskem Raku nadaljujemo naravnost po glavni cesti, ki se začne spuščati v dolino Podvolovjek. V omenjeni dolini bomo le 100 m za barom Gams prišli do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Naprej sledi zgornjemu opisu.
Pokraj puta:
Sedelce (1900m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Lučki Dedec, Ojstrica, Planjava
Prosječna ocjena izleta: 8,7/10  (br. glasova=12)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Planina Podvežak - Kocbekov dom na Korošici
Gost     
27.10.2006
izlet je bil dolg in dokaj naporen vendar prijeten.
Gost     
24.6.2007
Brane V. Bil tu 23.06.2007 iz Kamniške Bistrice. Neočiščena pot-vejevje.Koča se obnavlja.
Gost     
2.7.2007
V Kocbekovem domu sem bil, vendar vam moram povedati, da je vse popoln kaos. WC tako zanemarjen, umazan; niti ene lepe besede ne najdem za Kocbekov dom. Pred leti je bilo vse drugače.
Gost     
2.7.2007
Pridružujem se mnenju obiskovalca. Tudi jaz nimam niti ene lepe besede, vse umazano, zanemarjeno. Videl sem, da dom obnavljajo, a vendar bi kljub temu lahko vsaj malo počistili tudi zunanje sanitarije. Grozno umazana in zanemarjeno. Groza nas je bilo celo tam jesti!
Gost     
2.7.2007
Pot od planine Podvežak je meni osebno ena najlepših v Kamniških hribih - zelo slikovita in sproščujoča. Lani so bile v domu dve izredno prijazni oskrbnici. Mislim, da bo spet najlepše ko bodo kočo obnovili.
Gost     
3.7.2007
Tudi mi smo bili pred kratkim v Korošici. Res je vse narobe in vse zanemarjeno. Tu pa bi moralo društvo katero je lastnik doma? malo udarniško pomagati in očistiti tako hišo kot okolje. Drugače bo koča izgubila dober glas in ves trud in delo bo zaman. Škoda! Kajti še lani je bilo v koči prav fletno, res malce zanemarjeno in staro, vendar prav lepo, sploh pa proti koncu sezone, je bilo vreme lepo in tudi starejši oskrbnici sta bili res v redu.
Gost     
8.7.2007
Za tiste, ki greste prvič: dostop do izhodišča prek Kranjskega Raka zahteva 8km spust po makedamu in od omenjenega "bara pri Gamsu" še 10km makedamskega vzpona. Malce šokantno, če prej ne veš, sicer pa z vztrajnostjo pride do vrha tudi navaden osebni avto. Pot do Korošice je super, skoz mal gor in dol.
Gost     
8.7.2007
Pozdrav!

Pred 3 leti sem bil na Korošici in bil prijetno presenečen. Kašnih 10minut od doma na Korošici sta se radovedno ozirala okrog dva svisca.Tako lepe živalce v naravi še nisem do sedaj videl. KO sem prišel do omenjene koče, sta se že igrala okoli miz.
Ali jih je še kaj videti?
Gost     
8.7.2007
Si imel pa sreæo ,kajti svizec je plah in se hitro skrije.Da bi se igral okrog miz,tosepravi udomačen.Videti jih je pa po Trupejam,nad bivakom Nogara,v Suhem rušju... ampak moraš imeti srečo.Jaz sem jih enkrat videl na kupu 12,na eni skali so se greli na soncu.Družina z mladički.
Gost     
9.7.2007
Opis "ceste" od Gamsa naprej me je odvrnil od poskusa, da bi se peljala tam, pa me zanima, če morda kdo ve, kako pa je s "cesto" do one druge planine, mislim, da se imenuje Ravne? Je kaj več upanja za to, da pridem do cilja z avtom, če imam majhen, ne preveč močan avto, sem sicer dolgoletna voznica, ampak ekstremno slabih poti se pa raje ne lotevam.

Mogoče sploh ne bi bilo slabo, ko bi pri opisih poti - dostop do izhodišča - bilo tam, kjer je cesta bolj tako-tako, to redno napisati, da se nas ne bi tistih nekaj "zajcev" obrnilo, ko bi prišli do tja?
Gost     
9.7.2007
Cesta na planini Podvežak in Ravne sta približno enako "kvalitetni" - to je moja lanska izkušnja, lahko pa da sta letos zaradi dežja slabši? Lani sem s citroenom C3 lepo počasi prišla na obe planini (v 1. in 2. prestavi).
Tadej     
9.7.2007
Dostopi do izhodišč so opisani do tam, kjer lahko pride vsak osebni avtomobil, res pa je potrebno ponekod počasneje in bolj previdno voziti. V zimskem času so mnoge ceste zaradi snega neprevozne, v poletnem času pa lahko nevihta še tako lepo cesto naredi neprevozno. Včasih se zgodi, da marsikateri planinec ostane ujet na zgornji strani ceste. Na Podvežak in Ravne sta cesti sorazmerno lepi, moti le debelejše kamenje na cesti in občasno globlje kolesnice. PP: cesto čez Kranjski rak pripravljajo za asfaltiranje.
Gost     
15.7.2007
Cesta na Podvežak je letos v primerjavi z prejšnjimi leti lepo prevozna, glede na status ceste. Kocbekov dom so očitno v nekaj dneh že uspešno uredili,pospravili okolico in WC.Že na prvi pogled se vidi, da so zamenjana okna in vrata. Gradbeni material in stara oprema je zložena pod kočo in prav nič ne moti pohodnike zunaj pri mizah.Tudi notranjost koče je zgledno urejena.
Gost     
2.8.2007
Z otroki nameravamo na krožno pot Planina Podvežak, Kocbekov dom,Molička peč, Planina Podvežak. Ali imate kakšno izkušnjo? Bo izvedljivo v enem dnevu? Kako je z smerokazi in markacijami? Hvala.
Gost     
2.8.2007
Pot je lahka in ni naporna. Tudi časovno je v enem dnevu lahko izvedljiva. Podvežak, Korošica, Ravne okrog 5h in še dobra ura do avta po cesti. Srečno!
Gost     
3.8.2007
Lahko tudi nazaj na Podvežak t.j. ne na planino Ravne, čeprav je pot Ravne-Korošica meni dosti lepša kot tista od Podvežaka na Korošico. Torej: Podvežak-Korošica-kapelica pod Moličko pečjo-Podvežak. Kolikor se spomnim so markacije bile slabše od Moličke nazaj na Podvežak - kdor jezika špara, kruha strada...
mare1     
23.8.2007
Glede poti iz Kamniške Bistrice.Pot je dokaj lepa in urejena vse do Presedljaja.Potem pa je res par vej borovcev,ki te lahko upraska.Paziti pa je treba tudi na krave,ki se nerade umaknejo iz poti.Koča je lepa in urejena (prenovljena). Mislim da je otvoritev 01.09.07 (obiskano 19.08.07)
Gost     
23.8.2007
Tudi prenovljena koča ne bo pomagala, če kuharice ne znajo (beri: šparajo s kavo) skuhat vsaj približno nekaj kavi podobnega...jezen
oliva     
21.4.2008
ali je zimska soba v kocbekovem domu odprta
Tadej     
21.4.2008
V zimskem času je zimskim pohodnikom in turnim smučarjem na voljo urejena zimska soba s plinskim gorilnikom, plinsko svetilko, posteljo in petrolejsko pečjo (za 5 oseb). Ključ zimske sobe se rezervira v PD Celje-Matica, dobi pa se pri kmetu Mlinarju, Podveža 44, Luče - Planinšek na Planici - (03 584 42 54), kjer morajo uporabniki pustiti osebni dokument in podpisati izjavo z varnostnimi navodili o pravilni in varni uporabi aparatov za ogrevanje in razsvetljavo. Plačilo 25 € dnevno (od dviga do vračila ključev) za enega do pet obiskovalcev (za vsako osebo nad 5, doplačilo 4 € na dan). Člani PD Celje - Matica imajo 50% popusta. Prosili bi tudi, da ob koncu uporabe sobe preverite stanje v zimski sobi in eventualne pomanjkljivosti sporočite kmetu Mlinarju ali pa PD Celje-Matica. Želimo vam prijetno bivanje v zimski sobi.
Vir: http://www.planinsko-drustvo-celje.si/korosica.htm
počasni     
27.8.2008
Na Korošici sem bil lani konec avgusta in so kočo preurejali. Ni se mi zdelo nič tako groznega, da bi lahko kritiziral. POstrežba je bila prijazna in ok, pir mrzel... zame je to dovolj.

Sedaj je koče najbrž že obnovljena. Lahko kdo opiše, kako je sedaj tam?
vojko1     
7.10.2008
Koča je za letos zaprta pot pa je kar zahtevna pona ledu. Će kdo računa podalšati turo na Ojstrico naj računa 6 ur
NEIC008     
22.5.2009
Kakšne so trenutne razmere?? Sneg??zmeden
reina     
14.6.2009
Bila včeraj, vreme slabo, bolj sem šla proti vrhu, bolj so se megle podile okrog. Precej hladno. Na nekaterih mestih še precej snežnih zaplat, ki ji jih je potrebno prečiti. Kar malo zdrsno, sploh v popoldanskem času, ko morebiti posije sonce.
Iz Korošice sem se podala še do Moličke planine, tudi tam precej snega. Koča na Molički še zaprta.
GričarA     
23.11.2009
Ali obstaja kakšna pot iz podna Podvolovljeka(ne plezalna) ? zmeden
lepenatka     
24.11.2009
Iz Lučke Bele ...obstaja lažja pot.
Vseznamu gora-Kamniško - savinjske alpe imaš to pot opisano(za Loncem-Kocbekov dom na Korošici).
Pa uživaj!nasmeh
MatevžRebernak     
12.1.2010
Lep pozdrav vsem!
Imam eno vprašanje in sicer kako je s to turico pozimi oziroma če je potrebna še kakšna oprema razen dobre obutve in kondicije ?
pikec1     
12.1.2010
Lp
Kaj spada pod obvezno zimsko opremo???
SE rabi ali ne moraš jo imeti pri seboj!
LP
geppo     
12.1.2010
Po nevem kako velikem snegu tu še nisem hodil ( do 15cm ). Kakšno je trenutno stanje tudi ne vem? Pot je markirana z zimskimi markacijami ( železni drogovi ). Svetujem ti, da se potem držiš te poti, ker v temu delu poti je kar nekaj vrtač, ki so sedaj pokrite s snegom....!!
Zimske poti se je bolje lotiti, če poznaš letno. Drugače nekih vzponov in spustov ni prehudih. Jaz ti svetujem: počakaj na gaz, ki ti jo bo nekdo že prej urezal. Obiskovalcev tukaj je kar veliko.
LP
pa računaj, da se pluži le do kmetije Planinšek - od tu je še do planine Podvežak ( izhodišče ) kar daleč !!
MatevžRebernak     
12.1.2010
Hvala na informaciji geppo in pikec. Bil sem lani avgusta na ojstrici po tej poti zato mi je že znana. Torej pikec1 brez derez krpelj cepina ta tura ni izvedljiva ?
geppo     
12.1.2010

Makar si vprašanje postavil za "pikec1" ti še enkrat poskušam odgovoriti.
Postavil si vprašanje za to turo pozimi!!
Pozimi pač odvisno od razmer, ki so bodo v obdobju, ko se boš lotil te smeri. Jaz sem jo prehodil pozimi ( decembra ) in nisem potreboval ničesar. V trenutnih razmerah bi vzel sabo krplje, za to pot derez smatram, da ne bi potreboval in cepina tudi ne. Ponavadi se pa te reči nosijo sabo, če se lotuješ zimskih poti. Mogoče bo pa kmalu kdo na forumu opisal pot in razmere in boš točno vedel, kaj te čaka!
LP

geppo     
12.1.2010

Makar si vprašanje postavil za "pikec1" ti še enkrat poskušam odgovoriti.
Postavil si vprašanje za to turo pozimi!!
Pozimi pač odvisno od razmer, ki so bodo v obdobju, ko se boš lotil te smeri. Jaz sem jo prehodil pozimi ( decembra ) in nisem potreboval ničesar. V trenutnih razmerah bi vzel sabo krplje, za to pot derez smatram, da ne bi potreboval in cepina tudi ne. Ponavadi se pa te reči nosijo sabo, če se lotuješ zimskih poti. Mogoče bo pa kmalu kdo na forumu opisal pot in razmere in boš točno vedel, kaj te čaka!
LP

MatevžRebernak     
12.1.2010
Geppo najlepša hvala podrobnih informacijah.
lp
Wine     
14.1.2010
Lp!
Kolko je časa hoje od kmetije Planinšek do Podvežaka? Je mogoče do Planinšeka prit z avtom brez verig?
geppo     
14.1.2010
Kakšno je stanje trenutno na cesti ne vem ( verige ali brez ). Rekel bi takole: običajno so gorske ceste bolje plužene kot v dolini in če tukaj prva dva km. pripelješ, potem bo šlo do Planinška. Oziroma pokličeš na telefon Planinšekovih in jih prosiš za info. Je pa od Planinška sigurna ena ura dobre hoje.
Lp
Wine     
14.1.2010
Thnx!
Kriška     
12.7.2010
Zanima me, v kakšnem stanju je trenutno gozdna cesta do parkirišča na planini Podvežak?
jprim     
12.7.2010
Cesta je kar v dobrem stanju, malo morda treba popazit na kakšnjo luknjo, drugače brez posebnosti.
LP!
Kriška     
12.7.2010
Hvala!nasmeh
Fazo     
13.7.2010
jps. mi smo bli prejšni teden gor pa je čist solidna za makedamsko cesto.zavijanje z očmi
bostjan85     
14.7.2010
dobro urejena pot,malo dolga

kar se pa doma tiče,nisem bil nič razočaran,prijazna postrežba,edino malo predrago pivo,a kaj hočemo velik nasmehnasmeh
jprim     
14.7.2010
Povsem razumljivo, da je dolga, okrog 14 km, pa saj se pripelješ zelo visoko, tako da Rogača gledaš skoraj z iste višine.
Lahko pa kreneš, kje nižje, Za Loncem, Robanov kot, to so izhodišča, za katera rečem, to je prava pot za na Ojstrico, saj iz Podvežaka do Korošice, je za nekatere že en kratek sprehod.
LP!
bostjan85     
15.7.2010
saj ne rečem da je bila naporna,samo za nas pomurce,ki znamo hodit samo po ravnici nasmeh je tudi to nekaj,sploh pa,če še moraš vlečti otroka mežikanje
stanko1     
15.7.2010
Jaz pa mislim, da je vsak vzpon pohvale vreden. Eni so zmožni več, drugi manj, vsi pa se trudijo.
DADA     
8.7.2011
Koliko časa se voziš po tej razriti cesti? Po slikah sodeč ni ravno veliko sence, se da hoditi po tej vročini?
geppo     
8.7.2011
Cesta niti ni tako razrita...
Včasih je po hudem nalivu malo jarkov in kamenja, drugače je pa OK za te razmere.
Če je 14 km si pa približni čas vožnje izračunaj.
LukaSLO     
8.7.2011
Cesta je vsaj po mojem videnju OK, izjema so kaki hudi nalivi, ampak se pride čist normalno z običajnim avtom.
izi_     
30.7.2011
Cesta je res slabša, samo je pa celoten izlet res super. V domu so prav posebej prijazni, cela ekipa je super.
helsinki     
18.8.2012
Zelo lep izlet, lepa narava, lahka pot.
matbal     
10.9.2012
Dostop je v redu (kar dolga vožnja po makedamu) - za malo nižje avtomobile, kot moj, je pač potrebna zelo počasna vožnja nasmeh

Punca je čista začetnica v planinarjenju in ima malo strahu pred hribi, zato je bila ta pot več kot odlična. Po začetni uri, kjer je treba zagrist v razmeroma strm klanec, je potem nadaljevanje prijeten sprehod.

Sama destinacija, Korošica, pa je itak vredna ogleda. Nad kočo in postrežbo nimam pripomb.

Turico priporočam družinam in začetnikom
slavko     
26.10.2012
Res zanimiva tura, le 300 višinskih metrov, v resnici pa zaradi spustov polnih 600 gor, pa 300 dol nazaj. Bili v nedeljo zadnji dan obratovanja koče, v pravljičnem vremenu. Oskrbnica prijazna, postregla z okrepčili vseh vrst in....nič računala. "Bom drugo leto, ko boste spet prišli", je dejala. In res bomo.
Cesta? Saj gre, je pa res malce dolga...
mic     
21.6.2013
Če se je gdo peljal po tej cesti pred kratkim,ga prosim,da mi napiše v kakšnem stanju je sedaj.Imam manjši avto.LP
culetto3     
21.6.2013
peljal sem se v soboto in cesta do planine Podvežak je za makadam v super stanju.Hitro v avto in skok do travnatih pobočij Korošicenasmeh
mic     
22.6.2013
culetto3
Najlepša hvala za odgovor.LPnasmehnasmehnasmeh
Francek65     
28.7.2013
v nedeljo, 4. julija gremo gor, če bo vreme.
Lisica     
31.7.2013
Včeraj prehodila to pot. Lahka sprehajalna pot z lepimi rožicami ob poti. Ker se mi ni dalo nazaj sem se še malo sprehajala po planini in srečala svizca. nasmeh

Na celi poti (6h hoje) sem samo na daleč videla enega pohodnika. V koči tudi ni bilo nobene gužve.

Pot do izhodišča je cca 10 km iz glavne ceste od tega je 8,5km makadama, ampak je cesta v dobrem stanju.
luigi     
2.8.2013
Naj najprej povem da nisem kakšen razvajenec ali kaj podobnega ampak kar se tiče koče na Korošici ter njene hrane pa lahko rečem da tako slabo, neokusno in še kaj bi se našlo še nisem jedel nikjer v hribih.
Pa sem prehodil dobršen del gora pri nas.
Francek65     
5.8.2013
IZGUBLJENO!!! V nedeljo, 4.8.2013, smo šli skupina planincev z Podveže s parkirnega prostora, mimo pastirskega stanu - Inkretovega studenca - proti Korošici. Nazaj smo se vračali mimo Moličke peči, zopet mimo studenca na parkirišče. Prijatelj je na tej relaciji izgubil ključe od avta, VW golf. Če jih kdo najde, naj prosim pokliče: 041-763-648. Vnaprej hvala.
balon     
11.8.2013
kako prevozna je pot do izhodišča vzpona?

Hvala,

Balonček
sergejom     
11.8.2013
Na parkiršču pod Podvežakom vidiš vseh sort avtomobilov od Cliotov do Land Roverjev, vse pride gor, cesta je večinoma dobra, povsod pa solidna.
balon     
11.8.2013
hvala za odgovornasmeh
balon     
15.8.2013
glede na padavine me zanima kako je cesta prevozna?

Hvala in lep pozdrav,

Balon
kranjskalilija11     
1.9.2013
V petek, 30. avgusta, smo si s sodelavkami naredile mini sindikalni izlet in osvojile Korošico. S kombijem smo se pripeljale do parkirišča v Podvežaku, cesta je bila lepo prevozna. Pot je bila prekrasna, malo gor, malo dol, s čudovitimi razgledi, priporočamo jo vsem, zavile smo še do kapelice na Molički planini. Na koči nas je oskrnica lepo sprejela. Zaradi komentarjev tukaj nas je malo skrbela hrana, ampak jota in ričet sta bila odlična. Srečale smo kar nekaj zanimivih planincev, tudi simpatičnega 86-letnega gospoda, ki je stalni obiskovalec Korošice. Imele smo se res lepo, zamikala nas je še Ojstrica. Za naslednjič!
balon     
19.5.2014
Zanima me ali je pot primerna za 5 letnika.

Lep pozdrav,

Balonckinasmeh
nacka.     
19.5.2014
Moje mnenje je, da je pot za petletnika predolga. Primož A., kaj pa vi menite?

Nacka
otiv     
19.5.2014
Bo kar držalo,da je dobri dve uri hoje preveč za otroka. Lahko pa pot skrajšate, saj je prilike za posedanje ob poti dovolj.
megalodon     
19.5.2014
Nočem nič pametovat mežikanje vendar je nemogoče podati uporabno mnenje, ker ne vemo koliko drugače hodi vaš petletnik. Naš je pri nepolnih štirih prišel iz Pokljuke na Debelo peč (več višinske in približno toliko hoje), ampak veliko hodimo. Po drugi strani pa marsikateri 10-letnik težko "zleze" na Šmarno zavijanje z očmi. vrjemite delam v šoli. nasmeh Če povzamem, "uhojeni" petletni ne bo imel težav, drugače pa raje postopno.
mukica     
20.5.2014
Če je petletnik koliko toliko uhojen ne bi smelo biti nobenih težav z to potjo,ni kakšnih napornih in zahtevnih odsekov(tudi višine ni velike)...je zelo lepo speljana in poleti se marsikaj videti...cvetje in živali,priporočam še krog do cerkvice na Moličke pečinasmeh
nacka.     
20.5.2014
Otiv in Balon,

dobri dve uri hoje v eno smer - potem je treba še nazaj in spet premagati nekaj višinske razlike takoj nad planinskim domom.

Tudi moj vnuček je petletnik, kar dobro uhojen, vendar bi s to potjo še počakala vsaj kako leto, da se mu hribi ne bi povsem zamerili.

Lep pozdrav in prijetno pohajanje po hribih v teh dneh, ko je tako lepo. Nekateri bomo morali oddelati še nekaj let službe, potem pa se vam pridružimo!

Nacka
franca     
20.5.2014
Pred 2 letoma sem šla po tej poti z vnukinjama, starima 3 leta in 4,5 let. Pot je povsem primerna, le časovne omejitve ne sme biti - me smo hodile 7 ur nasmeh, prespale na Korošici in se naslednji dan vrnile mimo Vodotočnega jezera čez Tolsti vrh. Oskrbnica Mojca je tudi lepo poskrbela zanju.
Nad izletom sta bili navdušeni, tako da se že vanprej veselita poletja in novega izleta.
balon     
20.5.2014
Za izcrpne odgovore sevsem zahvaljujem in vas planinsko pozdravljam. JUHU.
Balonckinasmeh
francimedved     
12.6.2015
V nedeljo imam namen opravit krožno turo iz Podvežaka do Kocbekovega doma, pa sem nekje zasledil da je cesta na Podvežak zaradi asfaltiranja zaprta. Ali kdo kaj ve o tem. Hvala.
rozka     
12.6.2015
Cesta je zaprta do 15.06.2015mežikanje, je pa varianta na Lučko Belomežikanje
francimedved     
12.6.2015
Hvala, tudi ta varianta bo dobra.
GričarA     
12.6.2015
Se mogoče ve do kam bodo asfaltirali do Mlinarja?
irja     
13.6.2015
Mi smo bili v nedeljo in smo se normalno pripeljali do Podvežaka.nasmeh
francimedved     
22.6.2015
Včeraj sem se peljal po novem asfaltu, odlično. Asfaltirano je do Planinška pa še kakšnih parsto metrov naprej. Glede prevoznosti ni problema sedaj samo še bankine utrjujejo.
ločanka     
25.10.2015
Trenutno je zaprt odcep na Podvolovjek pod prelazom Črnivec. Menda zaradi udora ceste.
Barentoter     
5.11.2015
Po dolgih letih me je spet zamikalo, da malce nadgradim svoj dnevnik SPP z žigi, pa me zanima kje se nahaja žig Kocbekovega doma, ko je koča zaprta?
lauratr     
28.12.2015
Zig dobite v zimski sobi. Morate po lestvi gor. Je pa odprto. Bila sem vceraj.
sasgittariusvz     
24.8.2016
Pozdrav, u kakvom stanju je cesta do Planine Podvežak?
Sini     
24.8.2016
Cesta je urejena, velik del je asfaltiran. Zadnji del, kjer ni asfalta, je treba malo bolj počasi.
Pelca     
27.8.2016
Pot je lepa, tudi do izhodišča se pride brez težav. Nad kočo sem pa razočarana. Oderuške cene in slaba postrežba. Če se vračaš po isti smeri, je boljša postaja planina Podvežak, kjer te z veseljem bolje postrežejo, pa še občutno ceneje je. Je že res, da kočo oskrbuje helikopter, ampak gre vendar za helikopter PZS in ni razloga za take cene.
garmont     
28.8.2016
PZS nima nobenega helikopterja.zavijanje z očmi
Prevoz tovora z njim za potrebe koče, je za oskrbnika precej drag, zato...
jana1966     
28.8.2016
Tudi jaz sem skozi vprašanje ceste... dobila idejo za izlet ,a sem ga zaokrožila na Moličko pl. iz štarta ,kjer so sprejemljive cene in osebje ,Korošica pa po starem .Planina Podvežak pohvalno,tako kot prelep sobotni dan,cesta ok cool
jerni     
4.10.2016
Lep pozdrav, zanima me ali je še koča na Korošici odprta?
lepenatka     
4.10.2016
Je, ta vikend pa zaključijo.
Info od danes.
gula     
20.7.2017
Info za 16. julij 2017
-Cesta je na novo asfaltirana nekje do križišča nad kmetom Planinškom.
-Makadamska cesta naprej do parkirišča je široka in poteptana.
-Pastirska koča na Planini Podvežak je bila odprta (vikend?).
-Pot do Kocbekovega doma na Korošici je izredno lepa, primerna tudi za starejše otroke.Inkretov studenec ni imel vode.
-Na koči vsi ful prijazni-pivo 3.20 EUR
mežikanje
UrOs_95     
27.4.2018
Je hodil kdo zadnje dni po tej poti? Kopno? Se da do Planine Podvežak z avtom?
Janez1     
10.7.2018
Ima morda kdo informacijo, kako je sedaj z žigom SPP na Korošici. Sta morda vpisna knjižica in žig kje v bližini tega res nesrečnega pogorišča? Hvala!
aditaker     
14.8.2018
Tudi mene zanima kje se sedaj nahaja žig spp ko ni več doma?
Lisica     
14.8.2018
Če pogledaš na PZS stran in poiščeš Kocbekov dom piše tole:

Kocbekov dom na Korošici zaradi požara do nadaljnega ne obratuje. Prav tako ni mogoče uporabljati zimske sobe. Najbližja planinska koča je Kamniška koča na Kamniškem sedlu (3 h - čez Srebrno sedlo).

ŽIG Slovenske planinske poti se nahaja v ORLOVEM GNEZDU pri slapu Rinka. mežikanje
crnistane     
30.9.2019
Ali je nadomestna koča že zaprta...in kje se zdaj dobi žig spp....hvala..velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
Janez Seliškar     
30.9.2019
1 cm višje piše.
sh     
30.9.2019
Žig je nameščen na bivalnem zabojniku v bližini pogorele koče in je torej vedno dostopen. Žal so zabojniki zaprti.
crnistane     
1.10.2019
Janez Seliškar....objava iz leta 2018,potem je bila postavljena nadomestna koča kjer so tudi imeli žig spp......sh-u pa hvala...nasmehnasmehnasmeh
zvezdica_zaspanka     
27.10.2019
Bila danes, cesta za makadamske standarde več kot super, edino nihče me ne bo prepričal, da je samo 403 višinskih metrov nasmeh To, kar je nekdo napisal, da jih je ene 600 vzpona pa ene 300 sestopa za do tja (torej 600 vzpona tja pa še 300 za nazaj) bo kar bolj prav!
Ciljala sem še na Dedca, ampak sem vmes zgrešila en odcep in mi je potem zato zmanjkalo časa - pogrešala bi kakšno dodatno tablo recimo nad Vodotočnim jezerom (kjer greš desno) in naprej kjer se dve cesti odcepita navidezno v isto smer proti Kocbekovem domu, potem pa leva skrene v dolino.

Sicer pa zelo lep razgiban izlet in škoda, da je od stare koče samo okostnjak :/

zvezdica_zaspanka     
27.10.2019
Hmhm, zdaj ko gledam slike še enkrat se mi zdi, da sem jaz itak ubrala neko povsem drugo pot zmedenvelik nasmeh
dleskovec     
28.10.2019
"uboga zvezdica"; ne hodi sama po neznanih poteh, sploh pa ne sedaj, ko je lepa Dleskovška planota obdana z zlatilom macesnov. Pridi še kdaj v te lepe planine in naj ti korak in oko še dobro služita!
zvezdica_zaspanka     
28.10.2019
Vsekakor pridem še, dleskovec! Pa če bodo table ali ne, poti pa znane ali neznane. Hvala za dobre želje - enako želim!
morje     
31.8.2020
Zanima me, kako dolga je makadamska cesta in v kakšnem stanju je. Bi lahko šla z nižjim avtom, npr. corso?
geppo     
31.8.2020
Ceste je cck. 6 km asfalta in tam nekje tudi makedama. Cesta je običajno v tako solidnem stanju, da se s Opel/Corso s počasno vožnjo lepo pripelješ tako na Podvežak, kot na Planino Ravne.
lp
lubadar     
31.8.2020
Bil v petek 28.08. 20202, cesta je bila v solidnem stanju tudi za nižja vozila.
morje     
1.9.2020
Hvala, lp
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje