Planinarenje

Planinarenje

Kamnik - Sveta Ana (Tunjice)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeSveta Ana (Tunjice) / Kamnik - Sveta Ana (Tunjice)
   Kamnik - Sveta Ana (Tunjice)   
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Kamnik (378 m)
Cilj: Sveta Ana (Tunjice) (475 m)
Visinska razlika: 97 m
Visinska razlika (po putu): 130 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se najprej sprehodimo do železniške proge, jo prečimo, nato pa se pričnemo zmerno vzpenjati po pločniku, ki poteka ob Tunjiški cesti. Pločnik se višje konča cesta pa nekoliko zoži in položi. Sledi nekajminutni spust skozi vasico Košiše, nato pa prispemo do Tunjiške Mlake, kjer je manjše križišče. S križišča nadaljujemo naravnost v smeri naravnega zdravilnega gaja (desno Sidraž in Laniše), kjer najprej prečimo potoček Tunjščica, nato pa se pričnemo zmerno vzpenjati med stanovanjskimi hišami. Višje prispemo do začetka naselja Tunjice, kjer v križišču nadaljujemo levo in nato po 50 m pri transformatorju še enkrat levo. V nadaljevanju nas dobro označena in markirana cesta vodi preko razglednih senožeti in mimo več sadnih dreves, nato pa prispemo v prispemo v pas gozda, kjer se v nekaj minutah vzpnemo do velikega parkirišča.
Tik pred parkiriščem nadaljujemo desno na stopnice, po katerih se vzpnemo do cerkve sv. Ane.
Od cerkve se lahko mimo vpisne skrinjice spustimo do ceste, od tam pa čez travnik na vrh razglednega Vinskega vrha.
Pristup do ishodišta:
a) Iz Komende, Trzina ali Domžal se peljemo proti Kamniku, nato pa z vožnjo nadaljujemo po kamniški obvoznici proti Gornjemu Gradu, Kamniški Bistrici in Tuhinjski dolini. Še pred koncem Kamnika zapustimo glavno cesto proti Tuhinjski dolini in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Kamniške Bistrice. V naslednjem križišču nekaj 100 m naprej nadaljujemo levo po prednostni cesti (naravnost Mekinje in Godič), po kateri se peljemo do bližnjega krožišča. Iz krožišča z vožnjo nadaljujemo proti centru Kamnika, mi pa Medvedovi ulici (Medvedova ulica je po novem enosmerna) sledimo do križišča s Tunjiško cesto. Tu nadaljujemo desno in nato po približno 50 m nadaljnje vožnje parkiramo na parkirišču ob železniški progi.
b) Iz Gornjega grada se čez prelaz Črnivec zapeljemo v Kamnik. Iz krožišča na začetku z vožnjo nadaljujemo proti centru Kamnika, mi pa Medvedovi ulici (Medvedova ulica je po novem enosmerna) sledimo do križišča s Tunjiško cesto. Tu nadaljujemo desno in nato po približno 50 m nadaljnje vožnje parkiramo na parkirišču ob železniški progi.
c) Z avtoceste Maribor - Ljubljana se usmerimo na izvoz Vransko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Tuhinju in Kamniku. Ko prispemo v Kamnik nadaljujemo desno v smeri Kamniške Bistrice. V naslednjem križišču nekaj 100 m naprej nadaljujemo levo po prednostni cesti (naravnost Mekinje in Godič), po kateri se peljemo do bližnjega krožišča. Iz krožišča z vožnjo nadaljujemo proti centru Kamnika, mi pa Medvedovi ulici (Medvedova ulica je po novem enosmerna) sledimo do križišča s Tunjiško cesto. Tu nadaljujemo desno in nato po približno 50 m nadaljnje vožnje parkiramo na parkirišču ob železniški progi.
Pokraj puta:
Košiše (395m), Tunjiška Mlaka (374m), Tunjice (405m)
Prosječna ocjena izleta: 4,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice) Kamnik - Sveta Ana (Tunjice)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Kamnik - Sveta Ana (Tunjice)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje