Planinarenje

Planinarenje

Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeSveta Ana (Tunjice) / Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)
   Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Mlaka (340 m)
Cilj: Sveta Ana (Tunjice) (475 m)
Visinska razlika: 135 m
Visinska razlika (po putu): 170 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od znamenja nadaljujemo po desni cesti, kjer najprej preko mostu prečimo Knežji potok, takoj za mostom pa gremo levo (če nadaljujemo desno prispemo v naselje Gora). Nekaj minut hodimo po cesti, nato pa pred ograjenim zemljiščem nadaljujemo desno na slabšo cesto, ki se postopoma spremeni v kolovoz. Kratek čas se še komaj znatno vzpenjamo, nato pa se kolovoz razcepi, mi pa izberemo nekoliko ožjega, desnega, po katerem se vzpnemo večinoma prečno proti desni. Pot se hitro položi in se priključi markirani poti, ki se prične v bližini Lovskega doma Komenda.
Markirani poti sledimo v levo, po njej pa se večinoma lahkotno vzpenjamo, na razpotjih pa sledimo markacijam. Pot nas v nadaljevanju vodi po in ob neizrazitem grebenu Korinovih drč, kjer se še naprej nadaljuje z nekaj lahkotnimi vzponi in krajšimi spusti. Ko čez čas zapustimo gozd se pot razširi v cesto, po kateri se pričnemo vzpenjati mimo posameznih hiš naselja Vinski Vrh, kjer v križiščih sledimo markacijam. Višje, pri kapelici nadaljujemo rahlo levo in se mimo vpisne skrinjice vzpnemo do vzpetine, na kateri stoji cerkev sv. Ane.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (november).
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vodicam in Kamniku. Ko prispemo v naselje Moste, v glavnem semaforiziranem križišču prečimo cesto Mengeš - Kranj, nato pa takoj za križiščem zavijemo levo v smeri Komende (naravnost Kamnik). Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, v naslednjih krožiščih in križiščih pa sledimo oznakam za Gmajnice in Mlako. Ko se naselje Mlaka konča sledi kratek spust do križišča ob Knežjem potoku, kjer se ob znamenju prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
b) Iz Trzina ali Domžal se zapeljemo v Mengeš, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. V glavnem semaforiziranem križišču v Mostah zavijemo desno proti Kamniku, nato pa takoj levo v smeri Komende. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, v naslednjih krožiščih in križiščih pa sledimo oznakam za Gmajnice in Mlako. Ko se naselje Mlaka konča sledi kratek spust do križišča ob Knežjem potoku, kjer se ob znamenju prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
c) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. Ko prispemo v Moste, tik pred glavnim semaforiziranim križiščem zavijemo desno proti Komendi. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, v naslednjih krožiščih in križiščih pa sledimo oznakam za Gmajnice in Mlako. Ko se naselje Mlaka konča sledi kratek spust do križišča ob Knežjem potoku, kjer se ob znamenju prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
d) Zapeljemo se v Šenčur, nato pa z vožnjo nadaljujemo po cesti proti Mengšu. Nekaj 100 metrov pred semaforiziranem križiščem v Mostah, pa zavijemo levo v smeri Komende. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, iz katerega zapeljemo v smeri odcepi proti Križu in Gmajnici, v naslednjih krožiščih in križiščih pa sledimo oznakam za Gmajnice in Mlako. Ko se naselje Mlaka konča sledi kratek spust do križišča ob Knežjem potoku, kjer se ob znamenju prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini.
Pokraj puta:
Vinski Vrh (450m)
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice) Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Mlaka - Sveta Ana (Tunjice)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje