Planinarenje

Planinarenje

Kopišča - Kopa (Belska Kopa)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeKopa (Belska Kopa) / Kopišča - Kopa (Belska Kopa)
   Kopišča - Kopa (Belska Kopa)   
Autor opisa:franca
Vrijeme hodanja: 2 h 30 min
Ishodište: Kopišča (550 m)
Cilj: Kopa (Belska Kopa) (1180 m)
Visinska razlika: 630 m
Visinska razlika (po putu): 630 m
Zahtijevnost: djelomično zahtjevna neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Grintovci
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po kolovozu proti vzhodu v rahlem vzponu. Višje se kolovoz usmeri proti severovzhodu in postaja vedno bolj razrit. Kmalu se od njega desno odcepi dobro uhojena stezica, ki se začne strmo vzpenjati po pobočju Kope. Kopo imamo ves čas na naši levi strani. Ob poti opazimo rudniške rove, ki so ostali od izkopavanja boksita v 19. in začetku 20, stoletja. Pot postane ožja, še vedno je lahko sledljiva. Pridemo v grapo med Martinj turnom in Kopo, pot se usmeri v desno pobočje, kjer se v ključih strmo vzpenja. Ko pridemo pod stene, zavijemo levo v strmo pobočje do travnega slemena. Tu je pot zaradi trav slabše vidna. Pazimo, kje se odcepi komaj vidna pot po strmih travah levo, dosedanja pot pa se nadaljuje v Martinj stezo. Mi gremo po stezici levo (severno) sprva vodoravno, potem pa v ključih do sedelca nad dolino Bele. Tu levo proti vrhu Kope, zaradi podrtih ožganih dreves kar po svoje po južnem pobočju grebena. Po 15 minutah stopimo na vrh.
Pristup do ishodišta:
Skozi Kamnik se odpeljemo v smeri Kamniške Bistrice in žičnice na Veliko planino. Mimo spodnje postaje žičnice peljemo še nekaj sto metrov naprej do večje jase, kjer je zaselek Kopišča. Na koncu jase je desno izogibališče in odcep kolovoza, kjer parkiramo.
Prosječna ocjena izleta: 9,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa) Kopišča - Kopa (Belska Kopa)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Kopišča - Kopa (Belska Kopa)
franca     
23.6.2014
Takoj od izhodišča so zaradi letošnjega žledoloma narejene nove vlake, do konca moramo iti proti vzhodu. Zaenkrat je spodnji del, vse tja do rudniških rovov, še poln podrtega drevja. Poti je nemogoče slediti, najbolje se je vzpeti na greben nad potjo, ker je tam vsaj za silo prehodno, z nekaj plezanja čez drevje in obhodi. Verjetno bo takšno stanje še kar nekaj časa.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje