Planinarenje

Planinarenje

Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpePlaninski dom Milana Šinkovca / Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca
   Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca   
Vrijeme hodanja: 0 h 15 min
Ishodište: Komenda (347 m)
Cilj: Planinski dom Milana Šinkovca (345 m)
Visinska razlika: -2 m
Visinska razlika (po putu): 5 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z izhodišča se vrnemo do krožišča, od tam pa nadaljujemo v smeri Križa in Gmajnice. Sprva hodimo po pločniku, kjer nas pot mimo bara in preko Pšate hitro pripelje v naselje Gmajnice, tam pa v prvem krožišču nadaljujemo levo proti planinskemu domu (označeno). Pot nadaljujemo ob robu ceste, nato pa hitro prispemo v naselje Podboršt. Na delu poti skozi Podboršt se nam odpre lep pogled na Kamniške in Savinjske Alpe, v manjšem križišču v vasi, ob katerem se nahaja leseno znamenje (križ) pa ponovno nadaljujemo levo v smeri planinskega doma. Le nekaj 10 metrov naprej prispemo do naslednjih oznak za planinski dom, ki nas tudi tokrat usmerijo levo, sedaj k parkirišču in bližnjemu planinskemu domu, ki se nahaja ob izhodišču poti za Šenturško Goro, Ambrož pod Krvavcem in Krvavec.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (april).
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vodicam in Kamniku. Ko prispemo v naselje Moste, v glavnem semaforiziranem križišču prečimo cesto Mengeš - Kranj, nato pa takoj za križiščem zavijemo levo v smeri Komende (naravnost Kamnik). Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, mi pa nadaljujemo naravnost (drugi izvoz) v smeri Klanca, kjer hitro prispemo do manjšega označenega parkirišča nasproti pokopališča, večje parkirišče pa je nekoliko naprej pri župnijski cerkvi.
b) Iz Trzina ali Domžal se zapeljemo v Mengeš, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. V glavnem semaforiziranem križišču v Mostah zavijemo desno proti Kamniku, nato pa takoj levo v smeri Komende. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, mi pa nadaljujemo naravnost (drugi izvoz) v smeri Klanca, kjer hitro prispemo do manjšega označenega parkirišča nasproti pokopališča, večje parkirišče pa je nekoliko naprej pri župnijski cerkvi.
c) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. Ko prispemo v Moste, tik pred glavnim semaforiziranim križiščem zavijemo desno proti Komendi. Naprej se peljemo skozi Komendo, mi pa se peljemo do krožišča, kjer se v smeri desno (prvi izvoz) odcepi cesta proti Križu in Gmajnici, mi pa nadaljujemo naravnost (drugi izvoz) v smeri Klanca, kjer hitro prispemo do manjšega označenega parkirišča nasproti pokopališča, večje parkirišče pa je nekoliko naprej pri župnijski cerkvi.
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca
Preporučujemo:
slični izleti,
Diskusija o izletu Komenda - Planinski dom Milana Šinkovca
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje