Planinarenje

Planinarenje

Črnivec - Kranjska reber

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeKranjska reber / Črnivec - Kranjska reber
   Črnivec - Kranjska reber   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Črnivec (902 m)
Cilj: Kranjska reber (1435 m)
Visinska razlika: 533 m
Visinska razlika (po putu): 550 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze
Opis puta:
Na prelazu poiščemo planinske smerne table za Vrh Kašne planine, ki nas usmerijo proti severu na makadamsko cesto. Po nekaj 10 korakih hoje po cesti, bomo opazili tablo za območje vodnega zajetja in tik ob njej začetek pešpoti. Pot nas sprva vodi čez razgledno pobočje, gozda namreč tu od vetroloma 13. julija 2008 ni več (na območju Črnivca je bilo v letu 2009 posajenih več kot 50.000 sadik, približno tretjino listavcev) po novo nadelani poti (stara je bila namreč v celoti uničena) ob kateri opazimo številne markacije.
Višje prečimo gozdno cesto ter nato vzpon nadaljujemo po razmeroma strmem kolovozu. Pot naprej nas še nekaj časa vodi po pobočjih vetroloma, nato pa za tem, ko ponovno prečimo gozdno cesto postopoma preide v star večinoma iglasti gozd. Naprej se zmerno vzpenjamo po kolovozu, prečimo nekaj manjših studenčkov ter ponovno stopimo na gozdno cesto. Višje se pot za kratek čas povsem položi, nato pa se postopoma prične vse strmeje vzpenjati. Po dobri uri hoje od izhodišča stopimo iz gozda na travnata pobočja Kranjske rebri. Pot, ki je v spodnjem delu travnatega pobočja obdana s praprotjo, se višje še nekoliko strmeje vzpne in nas pripelje na glavni greben Kranjske rebri, kjer se le ta položi. Od mesta, ko smo stopili na greben, nas do vrha loči le še nekaj 10 korakov lahkotne hoje.
Pristup do ishodišta:
Iz Kamnika se peljemo proti Gornjemu Gradu ali obratno. Ko pridemo na prelaz Črnivec parkiramo na parkirišču ob informativnih tablah. Parkiranje pred bližnjim gostiščem je dovoljeno le gostom.
Pokraj puta:
Na križu (1238m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Bivak na Kalu, Kašna planina, Lepenatka, Rogatec
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber Črnivec - Kranjska reber
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Črnivec - Kranjska reber
U&Q     
3.10.2011
Pozdravljeni!
Zanima me, če se da izlet podaljšati do Lepenatke in kakšen je časovni okvir hoje do tja, če je to možno.
Hvala
potepinka     
3.10.2011
Smerokaz s časi sem ti dodala v trenutne razmere - Lepenatka (tu se ne da dodajati slik).
trilko     
22.1.2012
Nekoliko pred koncem vetroloma, preden markirana pot pripelje v gozd, je na cesti par podrtih smerek, ki jih je treba prečkati, če želimo ostati na markirani poti. Jaz sem namesto tega malo pred temi smerekami zavil levo po cesti in po nekaj serpentinah, koncu ceste in hoji v breg (neplanirano) pristal na vrhu bližnjega Plešivca.

Torej, potrebno je splezati čez tiste smereke velik nasmeh

Drugače pa lep izletek, fini razgledi, toplo sonce, le malo vetrovno.
Sherlock     
16.11.2015
Super turca! edino kar je je uničen zig tako da ga bi bilo potrebno zamenjati mrk pogled
zivljenje je lepo     
30.12.2015
Pot iz Črnivca je zelo preprosta, primerna za vse otroke. Je pa zaradi velikega goloseka pozimi pot v spodnjem delu dolgočasna, občutek imaš, kot bi hodil po puščavi. Obenem pa se bojim, da je poleti, ko se razraste grmičevje, spodnji del poti precej težje prehoden. Z vrha se da pot podaljšati do Lepenatke. Mi tja nismo šli, je pa po mojem do tja še poldruga ura hoje.
grega_p     
1.2.2021
Odličen razglednik, vsaj v današnjih pogojih. Od Kuma, Menine, Golt, Uršlje gore, Smrekovca, Komna, Travnika, Raduhe, dela Olševe, prek KS Alp (v bližini Velika planina, Lepenatka, Rogatec), pa Ratitovec, Blegoš, Trnovski Gozd, Javornik, Nanos, Javorniki, Snežnik...

Pod višino 900m je bila nizka oblačnost, tako da sem videl le višje vrhove, masive. Pa že vse to bi lahko gledal ves dan.

Drugače pa se mi spodaj pot ne zdi (več) dolgočasno, smreke so že kar zrasle. Sneg je utrjen, pot nadelana in se ne udira, je pa na trenutke malo poledenela.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje