Planinarenje

Planinarenje

Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeHotel Krvavec / Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec
   Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec   
Vrijeme hodanja: 2 h 50 min
Ishodište: Spodnja postaja žičnice na Krvavec (602 m)
Cilj: Hotel Krvavec (1600 m)
Visinska razlika: 998 m
Visinska razlika (po putu): 998 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Od spodnje postaje krožno-kabinske žičnice na Krvavec kratek čas nadaljujemo po asfaltni cesti, ki vodi proti Štefanji Gori, mi pa jo že kmalu zapustimo, saj na začetku levega ovinka nadaljujemo desno na makadamsko cesto, ob kateri opazimo oznake za Davovec, grobišče borcev NOB nad Davovcem in Krvavec. Slabša makadamska cesta se nadaljuje ob potoku Reka, mi pa po dolini nadaljujemo do mesta, kjer markirana pot proti Davovcu in Krvavcu zavije levo. Tu ob poti opazimo oznake, da nam nasproti lahko pridejo kolesarji, saj del poti v nadaljevanju poteka po trasi kolesarske "downhill" proge. Pot naprej se vzpenja skozi gozd in se dokaj strmo vzpenja. Višje nas pot pripelje do v glavnem zapuščenega zaselka Davovec, kjer stoji nekaj hiš. Še nekoliko višje dosežemo sedlo Davovec, kjer se nam priključita še poti iz Štefanje Gore in Spodnje Kokre, mi pa nadaljujemo desno, sprva po kolovozu v smeri Planinskega doma na Gospincu. Dokaj zložen kolovoz nas nato vodi še mimo obeležja NOB, pot pa se za obeležjem v kratkem času nekajkrat razcepi. Na vseh razpotjih pazljivo sledimo markacijam, markirana pot pa kaj kmalu zapusti kolovoz ter se v nadaljevanju strmo vzpenja skozi strnjen gozd. Vse bolj strma pot nas višje pripelje do manjše razgledne točke, s katere se nam odpre pogled na krožno kabinsko žičnico, ki pelje na Krvavec. Pot se nato vrne v gozd in se vzpenja po poti, po kateri nam lahko nasproti pride kakšen turni kolesar (tu jih je kar precej; večji del imajo svojo traso, občasno pa je pot le ena). Ko pridemo iz gozda, pot preči pašno ograjo in nas za tem pripelje na cesto, katero dosežemo ob garažah teptalcev snega.
Tu nadaljujemo levo (desno zgornja postaja krožno-kabinske žičnice na Krvavec in Planinski dom na Gospincu - 1 minuta) po cesti, ki se nadaljuje ob poletnem parku Krvavec, nato pa preide v gozd, kjer nas vodi še mimo pustolovskega parka. Nad pustolovskim parkom prispemo še do Penziona Tia, za penzionom pa se v nekaj serpentinah povzpnemo do Hotela Krvavec, ki se nahaja levo od makadamske ceste.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo do prvega semaforiziranega križišča v Vodicah, kjer nadaljujemo levo v smeri Cerkelj na Gorenjskem in Brnika. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. Parkiramo na velikem urejenem parkirišču ob spodnji postaji krožno-kabinske žičnice na Krvavec.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Brniku, Komendi in Mengšu. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. Parkiramo na velikem urejenem parkirišču ob spodnji postaji krožno-kabinske žičnice na Krvavec.
Pokraj puta:
Davovec (930m), Dom na Gospincu (1491m), Pension Tia (1550m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Spodnja postaja žičnice na Krvavec - Hotel Krvavec
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje