Planinarenje

Planinarenje

Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeSkutman / Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman
   Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman   
Vrijeme hodanja: 1 h 10 min
Ishodište: Kokra (počivališče Kokra-sotočje) (520 m)
Cilj: Skutman (911 m)
Visinska razlika: 391 m
Visinska razlika (po putu): 391 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo ob glavni cesti v smeri Jezerskega, kjer prečimo Čemšeniški potok, za potokom pa gremo desno na stransko cesto, ob kateri so oznake za Davovec, Kopo in Skutman. Za križiščem preko mostu prečimo reko Kokro, pri domačiji pr Hkavc pa gremo desno. Po krajšem prečnem vzponu prispemo še do zadnje hiše, za katero gremo levo v klanec na makadamsko cesto, s katere pa gremo še pred senožetjo desno na širok kolovoz, ki preide v gozd ter se prične strmeje vzpenjati. Sledi vzpon po širokem kolovozu oz. slabši cesti, precej strma pot pa višje naredi nekaj serpentin, na razpotjih pa sledimo širši poti. Tej poti nato sledimo vse do Zapečnikove planine, katero prepoznamo po tem, da smo prispeli na razgledno pobočje, s katerega se nam odpre lep razgled proti zahodu.
Na začetku Zapečnikove planine, kjer širok kolovoz zavije desno, pa mi nadaljujemo rahlo levo na stezico, ki se vzpne na neizrazit greben in nato zavije desno. Z grebena se nam sprva odpre lep razgled v smeri Kočne in Grintovca, pot pa nato preide v gozd ter se prične strmeje vzpenjati. Sledi še nekaj minut vzpona in prispemo na označen vrh Skutmana.
Izhodišče - Zapečnikova planina 1:00. Zapečnikova planina - Skutman 0:10.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (september).
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se v Preddvor, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Zgornjem Jezerskem. Ko prispemo v Kokro, bomo hitro prišli do transformatorja, kjer je izhodišče poti za Dom Čemšenik. Parkiramo lahko že tu, lahko pa se odpeljemo še približno 100 metrov naprej, kjer bomo na levi, pod manjšo steno opazili kolesarsko počivališče, kjer je tudi nekaj prostora za parkiranje.
b) Z Zgornjega Jezerskega se peljemo proti Preddvoru. Pri koncu naselja Kokra, prečimo potok Čemšenik, takoj za mostom pa na desni ob kolesarskem počivališču parkiramo na primernem prostoru ob cesti. Parkiramo lahko tudi 100 metrov naprej na parkirišču ob transformatorju, ki se nahaja na levi strani ceste.
Pokraj puta:
Zapečnikova planina (840m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Jamna peč, Kopa (Partizanski vrh)
Prosječna ocjena izleta: 9,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Kokra (počivališče Kokra-sotočje) - Skutman
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje