Planinarenje

Planinarenje

Črnivec - Slap Peračica

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeSlap Peračica / Črnivec - Slap Peračica
   Črnivec - Slap Peračica (po pešpoti)  
Vrijeme hodanja: 0 h 10 min
Ishodište: Črnivec (500 m)
Cilj: Slap Peračica (430 m)
Visinska razlika: -70 m
Visinska razlika (po putu): 1 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti, ki se nadaljuje skozi gozd ter se prične spuščati. Po krajšem spustu prispemo do manjšega križišča, kjer zapustimo širšo cesto in nadaljujemo naravnost na slabšo makadamsko cesto. Tudi po slabši cesti se še naprej lahkotno spuščamo, ko pa cesta zavije desno, nadaljujemo naravnost, na uhojeno stezico. Pot sprva zavije nekoliko v desno, nato pa se prične strmo spuščati in zavije levo. Po krajšem prečnem spustu prispemo do informativne table in vpisne skrinjice pri slapu Peračica, do vznožja slapu pa nas čaka še nekaj 10 korakov lahkotne hoje.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (januar).
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri naselja Brezje in Gradu Podvin. Iz bližnjega krožišča pri naselju Črnivec nadaljujemo "naravnost" (drugi izvoz), nato pa po nekaj 100 metrih nadaljnje vožnje zapustimo glavno cesto, tako da zavijemo rahlo desno v smeri Črnivca. Za križiščem nadaljujemo po levi cesti, pri bližnjem stop znaku pa gremo rahlo desno (levo Črnivec in Kranj, naravnost Radovljica). V nadaljevanju se še naprej peljemo vzporedno z glavno cesto, nato pa gremo na naslednjem križišču desno, le malo naprej, pri nekdanji deponiji odpadkov pa desno na makadamsko cesto. Ko po približno 100 metrih nadaljnje vožnje prispemo ob rob gozda, parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Radovljica, nato pa sledimo oznakam za Grad Podvin. Iz semaforiziranega križišča pri Gradu Podvin nadaljujemo naravnost, nato pa na vrhu klanca zavijemo rahlo desno v smeri Črnivca. V Črnivcu zavijemo levo v smeri Radovljice, se zapeljemo skozi podvoz, na drugi strani pa nadaljujemo rahlo levo, tako da ne zapeljemo na glavno cesto, ampak se peljemo vzporedno z njo. V nadaljevanju se peljemo vzporedno z glavno cesto, nato pa gremo na naslednjem križišču desno, le malo naprej, pri nekdanji deponiji odpadkov pa desno na makadamsko cesto. Ko po približno 100 metrih nadaljnje vožnje prispemo ob rob gozda, parkiramo na primernem mestu ob cesti.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah
Prosječna ocjena izleta: 9,7/10  (br. glasova=3)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica Črnivec - Slap Peračica
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Črnivec - Slap Peračica
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje