Planinarenje

Planinarenje

Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpeBazilika Marije Pomagaj na Brezjah / Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah
   Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah (Rožnovenska pot)  
Vrijeme hodanja: 3 h 30 min
Ishodište: Brezje (486 m)
Cilj: Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah (486 m)
Visinska razlika: 0 m
Visinska razlika (po putu): 225 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od bazilike Marije Pomagaj na Brezjah nadaljujemo po cesti v smeri naselja Peračica. Skozi naselje sledimo oznakam za Brezje in Rožnovensko pot, na koncu naselja pa se cesta prične strmeje spuščati do mostu preko potoka Peračica. Na drugi strani mostu sledi kratek vzpon, nato pa zapustimo cesto, ki vodi proti naselju Peračica in s potjo nadaljujemo desno v smeri Rožnovenske poti. Po cesti hodimo še približno 10 minut, nato pa nas oznake za Kovor usmerijo desno, na pot, ki se nadaljuje ob desnem bregu potoka Strašnik. Malo naprej omenjeni potok preko brvi tudi prečimo, nato pa se pričnemo vzpenjati skozi gozd, na razpotjih pa še vedno sledimo oznakam za Kovor in Rožnovensko pot. Višje se pot položi in nas pripelje iz gozda, od koder se nam odpre lep pogled na okoliške gore. Nekoliko naprej dosežemo vas Hudo, kjer pri kapelici nadaljujemo levo v smeri Brezja in Hušice. Sledi hoja po zložni asfaltni cesti, kateri sledimo do kmetije Matiček v vasi Brezje pri Tržiču, kjer smo približno na polovici poti.
Pri kmetiji nadaljujemo levo proti naselju Popovo in Vadiče, v naslednjem križišču pa gremo desno proti Vadičam. V nadaljevanju se cesta prične vidneje spuščati, nam pa se s poti odpre lep pogled na Julijske Alpe s Triglavom. Nižje dosežemo vas Vadiče, še nekoliko naprej pa Leše, kjer gremo v križišču levo (desno Paloviče). Malo naprej se asfalt prehodno konča, nato pa ob pogostih lepih razgledih dosežemo naselje Peračica, kjer se nam z desne priključi Brezjanska pot miru.
Nadaljujemo naravnost, na koncu naselja pa prispemo do križišča, kjer se priključimo na del poti, kjer smo že hodili. Od tu sledi le še povratek do izhodišča in cilja poti pri baziliki Marije Pomagaj na Brezjah.
Rožnovenska pot je dolga 12,2 km.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).
Pristup do ishodišta:
Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Brezje, nato pa sledimo oznakam za baziliko Marije Pomagaj na Brezjah. Parkiramo na velikem parkirišču pred baziliko.
Pokraj puta:
Hudo (573m), Brezje pri Tržiču (615m), Vadiče (527m), Leše (495m), Peračica (457m)
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Brezje - Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah
sirt1     
2.6.2017
Še uradni opis poti z zemljevidom
http://www.marija.si/dozivite-brezje/tematske-poti/roznovenska-pot/
sirt1     
2.6.2017
V spomin Ruth Podgornik Reš.
http://www.marija.si/napovedi/2017-6-3/419/
Tadej     
3.6.2017
So me obvestili, da je uradna spletna stran Rožnovenske poti
http://www.roznovenskapot.si/
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje