Planinarenje

Planinarenje

Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Kamniško Savinjske AlpePlanica (vzletišče Gozd) / Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd)
   Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd)   
Vrijeme hodanja: 0 h 5 min
Ishodište: Zavetišče v Gozdu (891 m)
Cilj: Planica (vzletišče Gozd) (926 m)
Visinska razlika: 35 m
Visinska razlika (po putu): 35 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od Zavetišča v Gozdu nadaljujemo po asfaltni cesti v smeri Kriške gore, Tolstega vrha, Golnika in Zaloga, s katere pa gremo že po nekaj 10 korakih desno, na stransko cesto v smeri razgledne točke in vzletišča. Sprva se vzpnemo po asfaltni cesti, s katere se nam odpre lep razgled proti Kriški gori, cesta pa hitro postane makadamska in preide v gozd. Sledi le še rahel vzpon in pot nas pripelje do Planice oz. vzletišča Gozd.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (september).
Pristup do ishodišta:
a) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Kranj zahod, nato pa sledimo oznakam za Golnik in Križe. Nekoliko za naseljem Senično se desno navzgor odcepi strma cesta, ki vodi proti Zgornjem Vetrnem in Gozdu. Že kmalu za vasjo Zgornje Vetrno, pridemo do označenega parkirišča, ki se nahaja na levi strani ceste (izhodišče za strmo pot na Kriško goro), mi pa z vožnjo nadaljujemo po vzpenjajoči se cesti, ki nas kmalu pripelje do Zavetišča v Gozdu. Parkiramo na parkirišču pred zavetiščem.
b) S ceste Naklo - Tržič, v naselju Retnje, zavijemo na cesto v smeri Križev in Golnika. V Križah, pri stop znaku zavijemo desno proti Golniku, mi pa se po glavni cesti peljemo do križišča, kjer se ostro v levo odcepi strma cesta, ki vodi proti Zgornjem Vetrnem in Gozdu. Že kmalu za vasjo Zgornje Vetrno, pridemo do označenega parkirišča, ki se nahaja na levi strani ceste (izhodišče za strmo pot na Kriško goro), mi pa z vožnjo nadaljujemo po vzpenjajoči se cesti, ki nas kmalu pripelje do Zavetišča v Gozdu. Parkiramo na parkirišču pred zavetiščem.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd) Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Zavetišče v Gozdu - Planica (vzletišče Gozd)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje