Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Planinski venci / Kamniško Savinjske Alpe / Mozirska koča na Golteh / Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh (po cesti)

Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh (po cesti)

Print
Ishodište: Planinska Ravna (1140 m)
Ime puta: po cesti
Vrijeme hodanja: 40 min
Zahtijevnost: laki označeni put
Visinska razlika: 216 m
Visinska razlika po putu: 216 m
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Pogleda: 12.763
 1 osoba voli ovu objavu
Broj slika: 7
Broj komentara: 2
Pristup do ishodišta:
Prvo se vozimo do Mozirja, gdje na kružnom toku idemo u smjeru Golte i Šmihela. Malo dalje dolazimo do raskrižja kod gostionice na kojem skrećemo blago desno u smjeru Šmihela (lijevo žičara Golte). Idemo cestom naprijed do sela gdje s desne strane ceste primjećujemo crkvu. Tek nešto dalje dolazimo do raskrižja na kojem idemo lijevo u smjeru planinarske kuće Mozirska koča, Golte (Ovdje se s desne strane spaja cesta s Koroške strane na kojoj je moguć pristup i za Korušce). Cesta nas zatim ubrzo dovodi do sljedećeg križanja, gdje idemo lijevo donjom cestom. Cesta potom ubrzo postaje makadamska, a mi je pratimo do velikog parkinga pred vratima. Parkiralište je s desne strane ceste i djelomično je zatravljeno.
Opis puta:
Sa parkinga nastavljamo cestom uz koju smo parkirali. Prelazimo kapiju i uspinjemo se cestom koja nas ubrzo dovodi do oštrog desnog zavoja na kojem se nalaze putokazi. Nastavljamo desno i cesta nas dovodi do raskrižja u Alpskom vrtu (cvijeće). Nastavljamo ravno u smjeru planinarskog doma Mozirska koča. Dalje se put lagano spušta i dolazi do velike livade na kojoj se nalazi kapelica. Odavde do kolibe imamo samo 100 metara hoda.
zemljovid puta - Mozirska koča na Golteh
Ob poti: Alpski vrt (1380m)
Preporučujemo: slični izleti, panorama, upisna knjiga
Slike:
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh1
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh2
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh3
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh4
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh5
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh6
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh7
Rasprava o izletu Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh (po cesti)
dverbnik24. 08. 2013 00:00:00
V avgustu sem šel po poti po Golteh.
Lepo označena in lepo vreme so dali lep izlet.
Problemi so samo z ljudmi. V Mozirski koči sem hotel malicati- pa nimajo nobenih inf. kaj imajo in koliko je cena in lastnik jamra da je utrujen.Samo tablo s ponudbo je treba dati ven. Tako da sem odšel na parkirišče kjer je neka brunarica kjer prodajajo drobnarije in kakšno pijačo. Tam je bil lastnik pod senčnikom v senci in pil pivo in jedel pečeno koruzo s prijateljem- ostali senčniki za goste pa so bili na tleh. Seveda ni imel nobenega gosta. Tako da imam občutek da na Golteh gostinci skrbijo predvsem zase.
potočki franc29. 08. 2013 00:00:00
Dverbnik je en navaden slepec, ki ne razume planine. Mozirska koča lahko poštenim in veselim ljudem ponudi zelo veliko, monam ki pa spijejo eno kavico pač lahko zaželiš samo lep dan.
V alpskem vrtu pa oskrbnik tudi skrbi za prijazne ljudi, za tiste ki pa zasedejo najlepšo senco, pojejo svoj sendvič in mrko gledajo se pač ne splača sekirati.
Dverbnik pojdi drugič raje kam drugam!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići