Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasaj
Planinski venci / Kamniško Savinjske Alpe / Mozirska koča na Golteh / Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh (peš pot)

Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh (peš pot)

Print
Ishodište: Planinska Ravna (1140 m)
Ime puta: peš pot
Vrijeme hodanja: 30 min
Zahtijevnost: laki označeni put
Visinska razlika: 216 m
Visinska razlika po putu: 216 m
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Pogleda: 22.916
 1 osoba voli ovu objavu
Broj slika: 9
Broj komentara: 7
Pristup do ishodišta:
Prvo se vozimo do Mozirja, gdje na kružnom toku idemo u smjeru Golte i Šmihela. Malo dalje dolazimo do raskrižja kod gostionice na kojem skrećemo blago desno u smjeru Šmihela (lijevo žičara Golte). Idemo cestom naprijed do sela gdje s desne strane ceste primjećujemo crkvu. Tek nešto dalje dolazimo do raskrižja na kojem idemo lijevo u smjeru planinarske kuće Mozirska koča, Golte (Ovdje se s desne strane spaja cesta s Koroške strane na kojoj je moguć pristup za Korušce). Cesta nas zatim ubrzo dovodi do sljedećeg križanja, gdje idemo lijevo donjom cestom. Cesta potom ubrzo postaje makadamska, a mi je pratimo do velikog parkinga pred vratima. Parkiralište je s desne strane ceste i djelomično je zatravljeno.
Opis puta:
Na početku parkirališta uočavamo putokaze koji nas usmjeravaju desno na pješačku stazu u smjeru planinarskog doma Mozirska koča. Staza koja ulazi odmah u šumu je umjerenog uspona i nakon nekoliko minuta dolazi do manjeg križanja, gdje imamo dvije mogućnosti za nastavak. Možemo nastaviti ravno strmom ili desno blagom stazom. Obje staze se nakon nekoliko minuta spajaju i više nas dovode na lijep vidikovac, uz koji se nalazi klupa. Slijedi samo dobrih 10 minuta umjerenog uspona do planinarskog doma Mozirska koča.
zemljovid puta - Mozirska koča na Golteh
Preporučujemo: slični izleti, panorama, upisna knjiga
Slike:
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh1
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh2
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh3
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh4
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh5
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh6
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh7
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh8
Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh9
Rasprava o izletu Planinska Ravna - Mozirska koča na Golteh (peš pot)
Ajda_Zitnik2. 05. 2012 00:00:00
Na Golteh sem bila danes. Opozorila bi, da je parkirišče, ki je na prvi sliki trenutno nedostopno zaradi kamenja, ki se je pojavil po vsej verjetnost zaradi obnove ceste na Golte.
geppo2. 05. 2012 00:00:00
To parkirišče je že skoraj leto dni zaprto z ograjo. Vzrok je: lastnik zemljišča je zaprl parkirišče, ki je nekdaj bilo...
Lp
dverbnik24. 08. 2013 00:00:00
V avgust sem šel po poti po Golteh.
Lepo označena in lepo vreme so dali lep izlet.
Problemi so samo z ljudmi. V Mozirski koči sem hotel malicati- pa nimajo nobenih inf. kaj imajo in koliko je cena in lastnik jamra da je utrujen.Tako da sem odšel na parkirišče kjer ja neka brunarica kjer prodajajo drobnarije in kakšno pijačo. Tam je bil lastnik pod marelo in pil pivo- ostali senčniki za goste pa so bili na tleh. Tako da imam občutek da na Golteh gostinci skrbijo predvsem zase.
madam23. 04. 2014 00:00:00
Opis dostopa do izhodišča je zastarel. Cesta ni več makadamska, niti ni več zapornice in parkirišča, ker je očitno lastnik navozil kupe peska ob cesti. Ta cesta večkrat prečka dobro označeno pešpot, ki vodi do Mozirske koče, tako da lahko začneš pešačiti, kjer želiš. Z avtom pa lahko prideš gor do Alpskega vrta, od koder je do Mozirske koče še 300 m, do Hotela Golte pa še 2 km širokega makadama.
Mozirska koča me je pozitivno presenetila. Je zelo lepo urejena in osebje zelo prijazno. Res pohvalno.
Pohodnica5621. 07. 2014 00:00:00
Kakoi je z dostopom do izhodišča? Prebiram post od madam in nisem zasledila, da bi moderator popravil teks, vkolikor je res to parkirišče zaprto. Hvala za info.
otiv21. 07. 2014 00:00:00
@Pohodnica56, vse drži, kakor je napisala @madam, priporočam da avto pustiš nad ali pred kmetijo Keber pri kamnolomu. Seveda se čas hoje spremeni v eno uro, do koče. Je pa ta del poti eden lepših odsekov na celotni poti od doline do koče.
Lep dan na Mozirskih planinah. nasmehmežikanje
Pohodnica5621. 07. 2014 00:00:00
Hvala, hvala @otiv, tebe tako rada prebiram. Vedno kaj lepega spesniš, poslikaš rožice in mi v teh malce manj pohodniških dnevih daješ motivacijo da bom še lezla, čeprav veliko počasneje kot prejšno leto.mežikanje Hvala, hvala.
Veliko užitkov želim tudi v naprej in varen korak.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići