Planinarenje

Planinarenje

Reißkofelbad - Reißkofel

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Ziljske AlpeReißkofel / Reißkofelbad - Reißkofel
   Reißkofelbad - Reißkofel (mimo bivaka)  
Vrijeme hodanja: 4 h 30 min
Ishodište: Reißkofelbad (988 m)
Cilj: Reißkofel (2371 m)
Visinska razlika: 1383 m
Visinska razlika (po putu): 1430 m
Zahtijevnost: veoma zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto): komplet za samoosiguranje, šljem
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin, komplet za samoosiguranje, šljem
Opis puta:
Ob cesti v bližini koče bomo opazili smerokaze, ki nas usmerijo levo na peš pot (oznake Reißkofel Biwak). Po nekaj metrih hoje pridemo do razpotja kjer se usmerimo levo (oznake Schmalzgruben Welzberg). Po kratkem spustu smo ponovno na razpotju, tokrat se usmerimo desno za oznakami Ochsenschlucht Alm (pot 233). Pot se nato prične vzpenjati skozi gozd in nas pripelje do travnika. Pot poteka po desni strani travnika in nas nato mimo nekaj hiš pripelje do smerokazov (sledimo oznakam za Reißkofelbiwak). Ponovno se vzpnemo čez travnik, tokrat po levi strani. Na koncu travnika nato pot zavije desno v gozd in se najprej vzpenja po slabšem kolovozu, ki pa hitro preide v stezo. Pot se nato kar nekaj časa strmo vzpenja skozi gozd in nekajkrat preči gorsko cesto. V zadnjem delu poti proti bivaku pridemo iz gozda na travnata pobočja, kjer se nam odprejo lepi razgledi na sosednji Torkofel ter na Karnijske Alpe.
Pri bivaku se usmerimo za oznakami Reißkofel (pot 223). Pot malo nad bivakom zavije v desno in se prične vzpenjati skozi ruševje, ki postopoma postaja vse redkejše. Ko pridemo na greben se nam odpre pogled na strma pobočja Reißkofla. Pot po širokem travnatem grebenu nas kmalu pripelje do vstopa v plezalni del poti.
Najprej se ob jeklenici vzpenjamo ob grebenu nato pa pot zavije rahlo v levo na severozahodna pobočja in se strmo vzpne ob jeklenici. Pot je na nekaj mestih skoraj navpična in še posebno je treba biti pazljiv, ker je pobočje dokaj krušljivo, na poti pa je tudi precej drobirja. Ko pridemo ponovno na greben se usmerimo levo in nadaljujemo po ozkem nezavarovanem grebenu. Pot nato zavije rahlo v levo in preči strma pobočja. Tu postane pot nekoliko manj zahtevna, zaradi drobirja na poti pa je še vedno potrebna precejšna previdnost. Sledi krajši spust nato pa prečimo strma severna pobočja. Na poti prečimo tudi nekaj grap v katerih je v zgodnjem poletju lahko še nekaj snega. Pot je na nevarnejših delih zavarovana z jeklenico ali z vrvjo. V zadnjem delu postane pot nekoliko manj zahtevna in nekaj metrov pod vrhom se nam z leve priključi še lažja pot, ki vodi po vzhodnem grebenu. Sledi še krajši vzpon do razglednega vrha.
Pristup do ishodišta:
Iz Beljaka/Villach se peljemo proti Hermagorju in naprej proti Lienzu, a le do vasi Reisach. V omenjeni vasi zavijemo desno in vzpenjajoči se cesti sledimo do penziona Reißkofelbad v bližini katerega parkiramo.
Pokraj puta:
Reißkofel Biwak (1799m)
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel Reißkofelbad - Reißkofel
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Reißkofelbad - Reißkofel
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje