Planinarenje

Planinarenje

Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Pohorje, Dravinjske gorice i HalozeKlopni vrh / Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh
   Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh (vzhodna pot)  
Vrijeme hodanja: 0 h 15 min
Ishodište: Koča na Klopnem vrhu (1260 m)
Cilj: Klopni vrh (1340 m)
Visinska razlika: 80 m
Visinska razlika (po putu): 80 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Pohorje 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od koče se usmerimo na markirano pešpot za oznakami Klopni vrh. Po krajšem vzponu skozi gozd dosežemo makadamsko cesto, po kateri nato hodimo nekaj 10 metrov. Ko na desni strani ceste opazimo kolovoz in ob njem markacije, ki nas usmerjajo desno, zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo po omenjenem kolovozu. Kolovoz v nadaljevanju najprej preči zaraščeno jaso, nato pa preide v gozd ter se spremeni v zložno pešpot. Ko stopimo v gozd, nas do vrha loči le še nekaj korakov hoje.
Pristup do ishodišta:
a) Najprej se zapeljemo v Dravograd, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mariboru. Kmalu za krajem Ožbalt zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno preko mostu čez reko Dravo v smeri kraja Lovrenc na Pohorju. Na drugi strani reke se cesta prične nekoliko vzpenjati in nas že kmalu pripelje na naslednje križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri vasi Činžat (desno Lovrenc na Pohorju). V Činžatu, kjer se nam priključi še cesta iz Ruš nadaljujemo desno v smeri Koče na Klopnem vrhu. Nad vasjo cesta postane makadamska, le ta pa se sprva vzpenja ob Lamprehtovem potoku. Višje nas cesta vodi mimo kmetije Lampreht, mi pa cesti v križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Ko prispemo do omenjene koče, pa parkiramo na primernem mestu ob njeni bližini.
b) Zapeljemo se v Ruše (do sem iz Maribora ali Selnice ob Dravi) nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Lovrencu na Pohorju. Ko prispemo do vasi Činžat, zapustimo cesto, ki vodi proti Lovrencu na Pohorju in z vožnjo nadaljujemo levo po sprva še asfaltni cesti v smeri Koče na Klopnem vrhu. Nad vasjo cesta postane makadamska, le ta pa se sprva vzpenja ob Lamprehtovem potoku. Višje nas cesta vodi mimo kmetije Lampreht, mi pa cesti v križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Ko prispemo do omenjene koče, pa parkiramo na primernem mestu ob njeni bližini.
c) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Slovenske Konjice ter z vožnjo nadaljujemo proti omenjenemu kraju. Iz Slovenskih Konjic nadaljujemo proti Zrečam, mi pa v nadaljevanju cesti sledimo v smeri Rogle. Ko prispemo na Roglo nadaljujemo vožnjo po glavni cesti, mi pa se po njej spustimo do Koče na Pesku. Pri omenjeni koči nadaljujemo desno v smeri Osankarice in Koče na Klopnem vrhu. V nadaljevanju makadamski cesti, nato na vseh naslednjih križiščih sledimo v smeri Koče na Klopnem vrhu. Parkiramo na primernem mestu v bližini omenjene koče.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Koča na Klopnem vrhu - Klopni vrh
Zgembo     
21.5.2014
Včeraj sem v bližini vikendice srečal merjasca na makadamski cesti, pa še umaknit se ni hotel, je kr šel proti meni, mogu sem zašprintat skozi gozd.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje