Planinarenje

Planinarenje

Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Pohorje, Dravinjske gorice i HalozeKoča na Žavcarjevem vrhu / Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu
   Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu   
Vrijeme hodanja: 1 h 50 min
Ishodište: Bresternica (Šiker) (456 m)
Cilj: Koča na Žavcarjevem vrhu (863 m)
Visinska razlika: 407 m
Visinska razlika (po putu): 450 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Pohorje 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se vrnemo nekaj metrov nazaj, prečimo mostiček in se nato usmerimo na peš pot v smeri Žavcarjevega vrha. Markirana pot, ki poteka po kolovozu, gre že kmalu v gozd, kjer se nato zmerno vzpenja. Višje kolovoz zavije v levo, pride iz gozda in nas le malo za tem pripelje do zaselka nekaj hiš.
Vzpon nekaj časa nadaljujemo po cesti, nato pa nas markacije usmerijo levo na peš pot, ki se vzpne ob robu gozda. Pot gre kmalu v gozd, kjer kmalu pridemo do kapelice, pri kateri se pot obrne nekoliko proti levi. Naprej se vzpenjamo po sprva zložni poti, ki se višje nekoliko bolj vzpne in nas za tem pripelje do gozdne ceste, katero pa le prečimo (desno Sveti Duh na Ostrem vrhu).
Nadaljujemo v smeri Žavcarjevega vrha po poti, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti. Pot s katere se nam občasno odpre nekaj razgleda, pa nas kmalu pripelje do gozdne ceste, kateri nato sledimo do planinskega doma.
Pristup do ishodišta:
S ceste Maribor - Dravograd, bomo v kraju Bresternica (na zemljevidih Brestrnica) opazili oznake za vas Gaj, ki nas usmerijo desno (iz smeri Dravograda pa levo). Po nekaj metrih, v slabo označenem križišču nadaljujemo levo in cesti, ki nas pelje skozi vas sledimo do kapelice, pri kateri nadaljujemo levo. Povečini vzpenjajoča cesta nas višje pripelje do križišča ob katerem opazimo planinske smerne table za Tojzlov vrh. Mi tu nadaljujemo levo in cesti, ki se še naprej postopoma vzpenja sledimo do oznake ceste 7,5km. Le nekaj metrov pred omenjeno oznako bomo ob cesti opazili parkirišče in planinske smerne table.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Žavcarjev vrh
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Bresternica (Šiker) - Koča na Žavcarjevem vrhu
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje