Planinarenje

Planinarenje

Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Pohorje i preostala sjeveroistočna SlovenijaPlački vrh / Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh
   Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh   
Autor opisa:DanijelL
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Šentilj v Slovenskih goricah (293 m)
Cilj: Plački vrh (510 m)
Visinska razlika: 217 m
Visinska razlika (po putu): 217 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od parkirišča gremo v levo po asfaltni cesti, ki poteka ob parkirišču in igralnici. Cesta se rahlo vzpenja. Ko prispemo do table, ki označuje pot do gostišča Brloga, sledimo tej tabli.
Zavijemo levo smer Brloga. Sledimo cesti dokler ne prispemo do naslednjega križišča. Spet opazimo tablo za Brlogo in ji sledimo. V obeh razpotjih zavijemo na levo za Brlogo.
Cesta se spušča na kar pridemo do naslednjega razpotja. Zdaj ne sledimo več tabli za Brlogo ampak nadaljujemo pot naravnost. Ob poti opazimo različne živali.
Ob krajšem lažjem vzponu pridemo do naslednjega razpotja.
Zavijemo v levo na makadamsko cesto in ji sledimo. V nadaljevanju prispemo do hiše, ki se ji izognemo po desni strani in zavijemo desno na kolovoz.
Sledimo kolovozu do naslednjih hiš. Na koncu kolovoza pridemo do krajše makadamske ceste na kateri zavijemo desno in že vidimo naslednje razpotje.
Tu se lahko vzpnemo na vrh Brloge, na kateri je kapelica in tudi žig za Šentiljsko pot. Do vrha je strm vzpon.
Naša pot pa nas vodi naravnost (oziroma v desno smer) po asfaltni cesti. Tej cesti sledimo do naslednjega razpotja. Pridemo do križišča na katerem zavijemo desno in takoj za tem zavijemo levo. Vzpnemo se po asfaltni cesti, ki vodi ob robu gozda.
Sledimo tej cesti do naslednjega razpotja. V križišču prečimo cesto in gremo naprej po kolovozu. Če je na kolovozu previsoka trava potem zavijemo v križišču desno in sledimo cesti do razpotja, ki je opisan v nadaljevanju.
Sledimo kolovozu, ki poteka rahlo v desno smer do polj. Nadaljujemo pot na desni strani polja do naslednjega polja, ki ga prav tako obidemo po desni strani.
Spet pridemo do asfaltne ceste, ki smo jo prej zapustili (ali pa pridemo po tej cesti, če smo zaradi previsoke trave obšli travnik). Na razpotju zavijemo desno na makadamsko cesto. Tej cesti sledimo do naslednjih hiš. Pri predzadnji hiši zavijemo desno oziroma obidemo hišo po levi strani, po nekoliko slabši makadamski cesti. Sledimo ji do zadnje starejše hiše, kjer gremo čez dvorišče med hišo in hlevom.
Nato pridemo do makadamske ceste, ki ji sledimo. Po nekaj metrih vidimo na desni strani stopnice po katerih se vzpnemo. Ko pridemo do vrha zavijemo desno in po nekaj metrih zavijemo polkrožno v levo smer na makadamsko potko, ki poteka skozi gozd. Sledimo potki in na koncu potke pridemo iz gozda, kjer se že vidi Plački vrh s stolpom, ki ga dosežemo po minuti nadaljnje hoje.
Opisana pot je razmeroma slabo označena.
Pristup do ishodišta:
a) Smer Maribor - Šentilj: po avtocesti iz smeri Maribora zapustimo avtocesto na izhodu za Šentilj. Pripeljemo do semaforiziranega križišča in zavijemo levo. Pri naslednjem semaforiziranem križišču zavijemo spet v levo in nato polkrožno zavijemo v smer Maribor avtocesta in igralnica. Nato pripeljemo v krožišče, kjer izberemo prvi izvoz, ki pelje do igralnice Mond. Po nekaj metrih vožnje vidimo parkirišče, kjer parkiramo.
b) Smer Avstrija - Šentilj: po avtocesti iz smeri Avstrije zapustimo avtocesto na izhodu za Šentilj in igralnica. V krožišču izberemo drugi izvoz, ki pelje do igralnice Mond. Po nekaj metrih vožnje vidimo parkirišče, kjer parkiramo avto.
Prosječna ocjena izleta: 7,2/10  (br. glasova=4)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh
Preporučujemo:
slični izleti,
Diskusija o izletu Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh
pohodnik38     
13.1.2019
Danes opravil omenjeno pot ki mi je bila prav všeč čeravno mestoma slabše označena je odlična za dopoldanski sprehod.Pa tudi ko se kam drugam ne da hodit...razgledi pa so odlični.

SLIKE in osebni vtisi z poti

Lp! Tonenasmeh
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje