Planinarenje

Planinarenje

Veržej - Babičev mlin na Muri

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Veržej - Babičev mlin na Muri   
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: Veržej (183 m)
Cilj: Babičev mlin na Muri (182 m)
Visinska razlika: -1 m
Visinska razlika (po putu): 3 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S konca parkirišča nadaljujemo desno po asfaltni potki ter kratek čas po oz. ob asfaltni cesti. Ko nekaj 10 metrov naprej prispemo do križišča z glavno cesto, jo pri prehodu za pešce previdno prečimo, nato pa nadaljujemo mimo spominskega parka Slavka Osterca. Malo naprej dosežemo drugo cesto, ob kateri opazimo markacije Pomurske planinske poti. V nadaljevanju hodimo med hišami, v križiščih pa nadaljujemo naravnost ter sledimo oznakam za mlin na Muri. Ko se naselje Veržej konča se vzpnemo do protipoplavnega nasipa, nato pa po krajšem spustu dosežemo nogometno igrišče nogometnega kluba Veržej. Igrišče obidemo po desni strani, nato pa sledi le še kratek sprehod do bližnjega Babičevega mlina na Muri.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (avgust).
Pristup do ishodišta:
a) Pomursko avtocesto zapustimo na izvozu Vučja vas, nato pa sledimo oznakam za Ljutomer. Proti Ljutomeru se peljemo do naselja Križevci, kjer iz krožišča zapeljemo na izvoz Banovci, Veržej. Ko prispemo v Veržej, pa iz krožišča pri trgovini Mercator Narcisa zapeljemo na zadnji izvoz v smeri Bunčani. Le malo za krožiščem se v levo odcepi cesta proti parkirišču omenjene trgovine, mi pa le nekaj metrov naprej zavijemo levo, na cesto, ki pripelje do večjega parkirišča ob pokopališču in župnijski cerkvi v Veržeju.
b) Najprej se zapeljemo v Ljutomer, nato pa sledimo oznakam za Mursko Soboto. Ko prispemo v Veržej, pa iz krožišča pri trgovini Mercator Narcisa zapeljemo na zadnji izvoz v smeri Bunčani. Le malo za krožiščem se v levo odcepi cesta proti parkirišču omenjene trgovine, mi pa le nekaj metrov naprej zavijemo levo, na cesto, ki pripelje do večjega parkirišča ob pokopališču in župnijski cerkvi v Veržeju.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri Veržej - Babičev mlin na Muri
Preporučujemo:
slični izleti,
Diskusija o izletu Veržej - Babičev mlin na Muri
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje