Planinarenje

Planinarenje

Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Pohorje i preostala sjeveroistočna SlovenijaBivak Piramida / Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida
   Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida   
Vrijeme hodanja: 1 h 20 min
Ishodište: Sveti Janez Krstnik na Ojstrici (982 m)
Cilj: Bivak Piramida (1395 m)
Visinska razlika: 413 m
Visinska razlika (po putu): 413 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Koroška 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin
Opis puta:
S parkirišča pri cerkvi nadaljujemo po asfaltni cesti, po kateri hitro prispemo do označenega križišča, ob katerem so številne smerne table.
Nadaljujemo desno (naravnost običajna pot na Košenjak) v smeri cerkvice sv. Urbana. Pot naprej nas vodi po dokaj razgledni cesti, kateri na križiščih sledimo v smeri proti sv. Urbanu.
Za kmetijo Lonhtar zapustimo oznake za sv. Urbana in nadaljujemo levo na kolovoz v smeri proti Košenjaku.
Pot naprej nas vodi po širši novejši vlaki, po kateri se dokaj strmo vzpenjamo, nato pa gremo levo na markirano pot, le ta pa se višje vrne na širšo vlako. Sledi še nekaj razpotij, kjer sledimo markacijam, nato pa skozi nekoliko bolj redek gozd dosežemo lovsko kočo Bivak Piramida.
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v središče Dravograda (do sem iz Maribora po Dravski dolini ali iz Velenja skozi Slovenj Gradec), kjer nas oznake za Ojstrico usmerijo na cesto, ki nas po 6,5 km pripelje do cerkve sv. Janeza Krstnika na Ojstrici, v bližini katere parkiramo na parkirišču.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Košenjak
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Bivak Piramida
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje