Planinarenje

Planinarenje

Doklece - Janški vrh

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Doklece - Janški vrh (po cesti)  
Autor opisa:edelweiss96
Vrijeme hodanja: 0 h 45 min
Ishodište: Doklece (231 m)
Cilj: Janški vrh (417 m)
Visinska razlika: 186 m
Visinska razlika (po putu): 186 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Ko parkiramo za avtobusnim postajališčem, se usmerimo desno po asfaltni cesti preko Dravinje. Na križišču nadaljujemo levo in se nato ves čas držimo markirane asfaltne ceste. Ta postane vse bolj vijugasta in mimo kmetije zavije v gozd, kjer postane izjemno strma. Po cesti se kmalu povzpnemo iz gozda do prvih hiš, mimo katerih nadaljujemo naravnost. Kmalu pridemo do križišča, ob katerem so na desni planinske table. Cerkev je tukaj že odlično vidna, prav tako pa je na križišču odličen razgled na Haloze, Donačko goro in Hrvaško. Nadaljujemo po levi cesti vse do cerkve, pred katero je tudi klop za počitek. Pred cerkvijo je odličen razgled na sever, proti Ptujski gori, Ptuju in Pohorju. Na hiši levo pred cerkvijo je na steni tudi skrinjica z vpisno knjigo in žigom Haloške planinske poti (HPP).
Pristup do ishodišta:
a) Avtocesto v smeri Maribora zapustimo na izvozu Slovenska Bistrica - jug in se usmerimo proti Makolam in nato proti Majšperku. Na koncu Majšperka se na krožišču usmerimo v smer Žetale - Jurovci. Na prvem večjem križišču se usmerimo ostro levo v smeri Jurovcev, Podlehnika (naravnost Žetale). Nadaljujemo po glavni cesti do kraja Doklece, kjer na križišču opazimo rdeče planinske table. Za avtobusnim postajališčem na desni strani ceste parkiramo na manjšem urejenem parkirišču.

b) S Ptuja se usmerimo južno do Dražencev, kjer se zapeljemo na avtocesto v smeri Podlehnika. Avtocesto zapustimo pri izvozu Lancova vas in nadaljujemo v smeri Jurovcev. V Jurovcih zavijemo desno v smeri Majšperk, dokler ne prispemo do kraja Doklece, kjer na levi strani opazimo planinske table in za avtobusnim postajališčem na levi strani ceste parkiramo na manjšem urejenem parkirišču.
Prosječna ocjena izleta: 10/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh Doklece - Janški vrh
Preporučujemo:
slični izleti,
Diskusija o izletu Doklece - Janški vrh
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje