Planinarenje

Planinarenje

Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Pohorje i preostala sjeveroistočna SlovenijaRazgledna točka Kapela / Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela
   Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela   
Vrijeme hodanja: 0 h 25 min
Ishodište: Pokopališče Radenci (220 m)
Cilj: Razgledna točka Kapela (312 m)
Visinska razlika: 92 m
Visinska razlika (po putu): 92 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Na koncu parkirišča, takoj za cestno tablo, ki označuje pričetek naselja Radenski vrh, se usmerimo na rahlo levo cesto, ob kateri so oznake za Atilovo pot. V nadaljevanju nas poleg omenjenih oznak spremljajo tudi Knafelčeve markacije, mi pa hodimo po zložni asfaltni cesti, ki poteka skozi gozd. Ko gozd zapustimo gremo mimo hiš in znamenja, ko vozna cesta zavije desno, pa gremo naravnost na vse bolj strmo pešpot, ki je tudi v nadaljevanju asfaltna oz. deloma tlakovana. Strm del poti je kratek, mi pa hitro prispemo ob rob glavne ceste, kjer hodimo po pločniku, kjer po levi strani obidemo igrišče Kapela. Le malo naprej markirana pot proti Gornji Radgoni zavije desno, mi pa nadaljujemo ob glavni cesti in jo na prehodu za pešce tudi previdno prečimo.
Tudi na drugi strani ceste se še lahkotno vzpnemo, nato pa prečimo še stransko cesto, na drugi strani pa gremo desno in nato takoj levo na strmejšo ožjo asfaltno pot, po kateri se ob vse lepših razgledih vzpnemo do cerkve sv Marije Magdalene na 312 metrov visokem hribu.
Opis in slike se nanašajo an stanje januarja 2021.
Pristup do ishodišta:
a) Avtocesto Maribor - Lendava zapustimo na izvozu Sveti Jurij ob Ščavnici, nato pa sledimo cesti proti Radencem. Za naseljem Paričjak ter še pred pričetkom Radencev zavijemo levo v smeri pokopališča Radenci. Sledi še približno 100 metrov vožnje in prispemo do pokopališča, kjer parkiramo na urejenem parkirišču.
b) Avtocesto Lendava - Maribor zapustimo na izvozu Vučja vas, nato pa sledimo cesti proti Radencem. Ko prispemo v Radence iz Krožišča zapeljemo na izvoz proti Svetemu Juriju ob Ščavnici in Kapelskemu Vrhu, le malo za Radenci pa gremo desno v smeri pokopališča Radenci. Sledi še približno 100 metrov vožnje in prispemo do pokopališča, kjer parkiramo na urejenem parkirišču.
c) Iz Gornje Radgone ali Gederovcev se zapeljemo v Radence, nato pa sledimo cesti proti Svetemu Juriju ob Ščavnici in Kapelskemu Vrhu, le malo za Radenci pa gremo desno v smeri pokopališča Radenci. Sledi še približno 100 metrov vožnje in prispemo do pokopališča, kjer parkiramo na urejenem parkirišču.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela
Preporučujemo:
slični izleti,
Diskusija o izletu Pokopališče Radenci - Razgledna točka Kapela
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje