Planinarenje

Planinarenje

Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Pohorje, Dravinjske gorice i HalozeLovrenška jezera / Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera
   Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera   
Autor opisa:pohodnik38
Vrijeme hodanja: 3 h 35 min
Ishodište: Lovrenc na Pohorju (493 m)
Cilj: Lovrenška jezera (1520 m)
Visinska razlika: 1027 m
Visinska razlika (po putu): 1050 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: djelomično zahtjevno
Zemljovid: Pohorje 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Pot začnemo v bližini cerkve sv. Lovrenca. Gremo po cesti v smeri Pesek mimo pokopališča, ki je na levi strani. Višje, na križišču ob Hojnikovi kapeli nas smerna tabla usmeri naravnost. Nad naseljem, na ovinku zavijemo levo na peš pot, ki gre v grmovje. Po nekaj korakih stopimo na cesto, le nekaj metrov naprej, ob robu gozda, pa zavijemo desno na stranski greben, ki se vleče vse do bližine Lovrenških jezer. Hodimo mimo kmetij Dešnik, Bednik in Kasjak, pot pa večkrat preči gozdno cesto, višje zavije pod levi rob Kasjakovega brega 1014 m in Fakovega kogla 1188 m na Recenjaku. Čez čas stopimo na jaso Vrelenk 1165 m, kjer je lep razgled. Včasih je tu stala stara Kasjakova koča, od katere so ostali še samo temelji.
Pot naprej nas znova popelje v gozd in kmalu prečkamo gozdno cesto Pesek-Pesnik, kjer smo že blizu vršne planote Planinke na severnem robu Lovrenških jezer. V nadaljevanju nas pot pripelje iz gozda, kjer se že odpirajo razgledi proti severu na Jezerski vrh in severo-zahod vse do Kamniških Alp. Kmalu dosežemo križišče planinskih poti, kjer se nam priključi pot iz smeri Ribniške koče. Zavijemo levo in po cca. 30 minutah nadaljnje hoje dosežemo naslednje križišče. Tu je zopet razpotje, kjer pa se nam priključi pot iz smeri Rogle. Smerokaz nas usmeri ponovno v levo, od tu pa do jezerc ni več daleč. Po lesenih mostnicah in po pobočju navzgor ter v nadaljnjih 5 minutah, nas pot pripelje do Lovrenških jezer.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtom se peljemo iz Maribora v smeri proti Dravogradu. Približno 20 km od Maribora zavijemo levo na most čez reko Dravo. Pod železniškim mostom v zaselku Ruta z vožnjo nadaljujemo naravnost. Na naslednjem križišču zavijemo desno, nato pa se vozimo skozi zaselek Puščava. Nato nas cesta pripelje v naselje Kurja vas, kjer se na križišču držimo naravnost. Na spodnji strani vidimo zelo znano tovarno kos in srpov, čez cca. 2 km prispemo v center kraja Lovrenc na Pohorju, kjer že lahko na primernem mestu parkiramo ali pa nadaljujemo do cerkve sv. Lovrenca, kjer je tudi na izbiro veliko prostora za parkiranje.
b) Najprej se zapeljemo v Dravograd, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mariboru. Nekaj kilometrov za krajem Ožbalt zavijemo desno na most čez reko Dravo. Naprej sledimo zgornjemu opisu.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Koča na Pesku, Ribniško jezero, Ostruščica, Ribniška koča, Rogla, Jezerski vrh
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=5)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Lovrenc na Pohorju - Lovrenška jezera
cenc     
21.2.2016
Danes sem izbral to pot za rekreacijo pred nedeljskim kosilom.Žal sem moral na nad lepo
jaso Vrelenk odnehati , saj se je udiralo že do kolen.Bom pa nadaljeval drugič.....
dprapr     
21.2.2016
Nisi hotel zamuditi dobrega kosila, kaj?velik nasmeh
sasgittariusvz     
5.5.2017
Imate li gpx?
Megas     
10.5.2020
The route is well marked and don't require any difficult technics usage.
The actual route length is 10.37 km (one way) and 1146 m of climbing.

It took me 3h 50m to rich the lakes and then 2h 40m to return to starting point.

The route is not very interesting cause it lays along same forest path without view changing. The lakes are also were disappointing. Small pools of dirty water and a lot of people around it.

GPX file of the route: http://ext.qmegas.info/uploads/hiking/74.gpx
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje