Planinarenje

Planinarenje

Ribnica na Pohorju - Ribniška koča

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Pohorje i preostala sjeveroistočna SlovenijaRibniška koča / Ribnica na Pohorju - Ribniška koča
   Ribnica na Pohorju - Ribniška koča (po cesti)  
Vrijeme hodanja: 2 h 50 min
Ishodište: Ribnica na Pohorju (714 m)
Cilj: Ribniška koča (1507 m)
Visinska razlika: 793 m
Visinska razlika (po putu): 800 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Pohorje 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Iz središča Ribnice na Pohorju nadaljujemo po vzpenjajoči se asfaltni cesti, s katere se kmalu v desno odcepi markirana pot, mi pa nadaljujemo po cesti, ki nad naseljem preide v gozd. Sledi vzpon skozi gozd, kjer prečimo Ribniški potok, cesta, ki zavije levo pa nas nekoliko naprej pripelje do križišča iz katerega nadaljujemo po desni cesti v smeri Ribniške koče (levo domačije Jakob, Kop in Gosak). Sledi prečni vzpon proti desni, kjer cesta preči nekaj potočkov, nato pa se počasi pričnemo obračati vse bolj v levo, kjer tudi prečimo markirano pot.
Nadaljujemo naravnost preko večje jase, nato pa še skozi pas gozda. Ko ponovno stopimo iz gozda iz križišča nadaljujemo levo v smeri Koče na Pesniku, do katere nas loči le še kratek sprehod.
Od koče se vrnemo do glavne ceste, na bližnjem križišču pa nadaljujemo rahlo levo v smeri vozne ceste roti Ribniški koči. Malo naprej nadaljujemo po rahlo desni cesti, še nekoliko višje pa naravnost. Za omenjenim križiščem kmalu prispemo do parkirišča ob vznožju smučišča Ribniško Pohorje. Sledi prečenje smučarskih prog, nato pa cesta zavije ostro desno ter nas višje pripelje do prevala med Jezerskim vrhom na levi in Malim Črnim vrhom na desni.
Tu se s ceste v levo odcepi markirana pot, ki preko Jezerskega vrha vodi dalje proti Rogli, mi pa nadaljujemo desno ter po cesti, ki poteka vzporedno z markirano potjo, po približno 10 minutah nadaljnje hoje ob vse lepših razgledih prispemo do Ribniške koče.
Ribnica na Pohorju- Pesnik 1:25, Pesnik - Ribniška koča 1:25.
Pristup do ishodišta:
a) S ceste Maribor - Dravograd, pred naseljem Brezno zavijemo levo v smeri Podvelke, Ribnice na Pohorju in Ribniške koče. Za mostom preko reke Drave prispemo v Podvelko, mi pa cesti v nadaljevanju sledimo v smeri Ribnice na Pohorju. Po približno 10 km od mostu preko Drave prispemo do središča Ribnice na Pohorju, kjer gremo levo in nato malo naprej parkiramo na parkirišču v središču naselja. Parkirišče se nahaja malo naprej od župnijske cerkve sv. Jerneja.
b) Iz Dravograda se peljemo proti Mariboru, za Radljami ob Dravi pa v krožišču zapustimo glavno cesto proti Mariboru in z vožnjo nadaljujemo v smeri proti Vuhredu, Ribnici na Pohorju in Ribniški koči. Za mostom preko reke Drave prispemo v Vuhred, mi pa cesti v nadaljevanju sledimo v smeri Ribnice na Pohorju. Po približno 10 km od mostu preko Drave prispemo do središča Ribnice na Pohorju, kjer gremo desno in nato malo naprej parkiramo na parkirišču v središču naselja. Parkirišče se nahaja malo naprej od župnijske cerkve sv. Jerneja.
Pokraj puta:
Koča na Pesniku (1101m)
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča Ribnica na Pohorju - Ribniška koča
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Ribnica na Pohorju - Ribniška koča
klavdy6     
10.1.2009
zelo lepo, še posebej ko je v dolini meglanasmeh
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje