Planinarenje

Planinarenje

Koča na Šumiku - Dom na Osankarici

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Pohorje i preostala sjeveroistočna SlovenijaDom na Osankarici / Koča na Šumiku - Dom na Osankarici
   Koča na Šumiku - Dom na Osankarici (mimo taborišča)  
Vrijeme hodanja: 2 h
Ishodište: Koča na Šumiku (1100 m)
Cilj: Dom na Osankarici (1193 m)
Visinska razlika: 93 m
Visinska razlika (po putu): 250 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Pohorje 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od koče na Šumiku se usmerimo na peš pot v smeri Osankarice, ki nas po krajšem vzponu skozi gozd pripelje na cesto, kateri sledimo v levo. Po približno 20 minutah hoje po cesti, pa pridemo na razpotje poti, kjer nas oznake za taborišče Pohorskega bataljona usmerijo levo čez most. Cesta se nato spremeni v kolovoz, ki se začne strmeje vzpenjati. Pot, ki naprej poteka skozi gozd se občasno izgubi med podrtim vejevjem, a če pazljivo spremljamo markacije z orientacijo ni težav. Po dobri uri pa pridemo iz gozda na večjo jaso, kjer opazimo gozdarsko kočo Obrolovo.
Pot, ki gre nato ponovno v gozd pa nas kmalu pripelje do gozdne ceste, kateri sledimo v levo. Cesto po kateri hodimo nadaljnjih 10 minut pa zapustimo na mestu, kjer nas markacije usmerijo desno ob potoku navzgor. Pot, ki se nato za krajši čas vzpne pa nas hitro pripelje do taborišča Pohorskega bataljona. Pot naprej se začne rahlo spuščati in nas po nadaljnjih 20 minutah pripelje do doma na Osankarici.
Pristup do ishodišta:
Iz Maribora ali Dravograda se zapeljemo do Selnice ob Dravi, od koder vožnjo nadaljujemo proti vasi Ruše. V Rušah nadaljujemo desno in nato levo v smeri Smolnika. Vzpenjajoča se cesta nas kmalu pripelje v omenjeno vas in le nekaj kilometrov naprej do križišča, kjer nadaljujemo desno (levo slap Šumik). Po nadaljnjih 100m vožnje pa pridemo na križišče pri koči na Šumiku. Tu parkiramo na parkirišču v bližini križišča.
Pokraj puta:
Taborišče pohorskega bataljona (1210m)
Prosječna ocjena izleta: 7,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici Koča na Šumiku - Dom na Osankarici
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Koča na Šumiku - Dom na Osankarici
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje