Planinarenje

Planinarenje

Fram - Mariborska koča

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Fram - Mariborska koča (Jugova pot)  
Autor opisa:pohodnik38
Vrijeme hodanja: 3 h
Ishodište: Fram (336 m)
Cilj: Mariborska koča (1086 m)
Visinska razlika: 750 m
Visinska razlika (po putu): 750 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Pohorje 1:50 000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se napotimo desno proti mostu čez Framski potok. Gremo v smer Oljarne Fram po ulici, ki gre mimo zgradbe. Kmalu pridemo na križišče, kjer je spet most čez potok. Zavijemo levo čez most in za tem takoj v desno na cesto, ki gre v smer vasi Ranče.
Po cesti hodimo naravnost po dolini ob potoku, le ta pa nas vodi mimo ribogojnice ob gozdu. Po cca. 1,5 km pot na ovinku zavije desno navzgor na gozdni kolovoz. Po kolovozu gremo mimo samotne kmetije do zapornice, kjer zopet zavijemo desno navzgor na peš pot. Višje stopimo iz gozda, pot gre ob njivi po desni strani navzgor, do stanovanjske hiše, kjer stopimo na asfaltno cesto v vasi Ranče, markacija pa nas usmeri levo. Cesta, po kateri nadaljujemo pot se rahlo vzpenja mimo še nekaj hiš, na ravnici pa se nam odpre lep razgled. Ko pridemo do naslednje hiše, gremo na križišču po levi poti, ki zavije v gozd. Pot se nadaljuje po gozdni vlaki, po nekaj minutah nadaljnje hoje pa prispemo na križišče poti, kjer se združimo s potjo iz smeri Slivnice pri Mariboru.
S potjo nadaljujemo po cesti čez Plahutnikov vrh (687 m) do Plahutnikove kmetije. Smerna tabla nas usmeri po pobočju navzgor v smeri bolnice za pljučne bolezni. Čez dvorišče bolnice gremo, ko prečimo cesto Hoče-Belvi. Ob prometnem znaku zavijemo desno v gozd. Po nekaj minutnem vzpenjanju stopimo zopet na cesto Hoče-Belvi. Ob cesti hodimo cca. 500 m, nato pa zopet ob markaciji v levo. Peš pot se vzpenja po travniku in spet preči cesto in preide na makadamsko cesto. Le ta nas pripelje na Petkovo sedlo (881 m). Gremo naravnost mimo bifeja "Na prepihu" do naslednjega križišča. Naravnost ob grmovju navzgor do roba gozda, kjer se že na daleč vidi velika markacija. Spet se pot vzpenja po gozdu in nato spet preči cesto. Pridemo na rob gozda, ob božjem znamenju, kjer že vidimo Mariborsko kočo. Še na kratko skozi gozd, stopimo na cesto, sredi apartmajskega naselja se usmerimo v levo. V nadaljnih 5 minutah smo pri Mariborski koči (1068 m).
Pristup do ishodišta:
a) Iz LJ po avtocesti smer MB izvoz Rače-Fram. Mimo bencinske črpalke za tovorna vozila in čez krožno križišče v naslednjem pa levo na cesto, ki gre čez nadvoz v smer Fram. V naslednjem velikem semaforiziranem križišču vozimo naravnost in po cca. 1,5 km opazimo ob cesti na desni strani parkirna mesta, kjer lahko parkiramo vozilo.
b)Iz MB po avtocesti v smer LJ izvoz Rače-Fram. Čez nadvoz mimo bencinske črpalke za tovorna vozila in skozi krožno križišče v naslednjem pa zavijemo v levo. Naprej sledimo zgornjemu opisu.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Ruška koča na Arehu
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča Fram - Mariborska koča
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Fram - Mariborska koča
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje