Planinarenje

Planinarenje

Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Polhograjsko hribovje i LjubljanaRašica (Vrh Staneta Kosca) / Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca)
   Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca)   
Vrijeme hodanja: 0 h 30 min
Ishodište: Dobeno (511 m)
Cilj: Rašica (Vrh Staneta Kosca) (641 m)
Visinska razlika: 130 m
Visinska razlika (po putu): 145 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po vzpenjajoči asfaltni cesti, kateri v križiščih sledimo v smeri Doma na Rašici. Ob lepih pogledih na Posavsko hribovje ter deloma tudi na Kamniško Savinjske Alpe, hitro prispemo do zaselka, kjer nas planinske smerne table za Dom na Rašici usmerijo desno na sprva širok kolovoz. Tu pot preide v gozd, mi pa na razpotjih pazljivo sledimo markacijam, da v labirintu kolovozov in stezic ne zgrešimo prave poti. Višje se široka steza rahlo spusti, nato pa se prične zmerno vzpenjati proti Domu na Rašici, katerega dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.
Od doma nadaljujemo po zložni poti v smeri razglednega stolpa, le tega pa dosežemo po minuti nadaljnje hoje. Za lep razgled pa se je vredno povzpeti še na 17 m visok razgledni stolp.
Pristup do ishodišta:
S ceste Trzin - Kamnik, se pri kraju Loka usmerimo na lokalno cesto v smeri Loke in Dobena. Naprej se peljemo skozi Loko, kjer v križiščih sledimo oznakam za Dobeno. Naprej prečimo še nekaj polj, nato pa cesta preide v gozd, kjer se prične strmeje vzpenjati. Že kmalu prispemo v Dobeno, mi pa cesti sledimo še nekaj časa ter se peljemo mimo gostilne Ručigaj in Dobenski hram do velika asfaltiranega parkirišča, ob katerem se nahaja kapelica in ob njej klop.
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca) Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Dobeno - Rašica (Vrh Staneta Kosca)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje