Planinarenje

Planinarenje

Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Polhograjsko hribovje i LjubljanaKlobuk pri Ljubljani / Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani
   Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani   
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: Stranska vas (Pri Jurčku) (360 m)
Cilj: Klobuk pri Ljubljani (441 m)
Visinska razlika: 81 m
Visinska razlika (po putu): 81 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z označenega parkirišča nadaljujemo na kolovoz, ki se vzpne preko deloma travnatega pobočja. Le malo nad bližnjim pašnikom prečimo drugo asfaltno cesto, za njo pa po kolovozu prispemo v pas gozda. Ko stopimo v gozd gremo desno ter v nekaj korakih stopimo iz gozda, ob rob večjega travnika. Nekaj minut se vzpenjamo ob robu razglednega travnika, s katerega se nam odpre lep pogled, ki seže vse do Krima in še dalj. Na koncu travnika ponovno stopimo v pas gozda, nato pa nadaljujemo naravnost (desno Lovska koča na Klobuku - pot, ki obide vrh), po poti, ki se vzpne čez sprva nekoliko bolj strmo travnato pobočje. Pot se hitro položi in nas pripelje na razgleden vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (november).
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Dobrovi. Iz krožišča na Dobrovi nadaljujemo v smeri Polhovega Gradca, nato pa po 100 m desno proti Šentvidu. Ko prispemo v Stransko vas, v križišču sredi vasi zavijemo desno, nato pa po nekaj 100 m rahlo levo v smeri A. Škulj in kmetije odprtih vrat pri Jurčku. 50 m naprej gremo ponovno levo, nato pa se odpeljemo do manjšega parkirišča, ki se nahaja nad kmetijo odprtih vrat Pri Jurčku (za parkiranje najprej povprašajmo pri omenjeni kmetiji).
b) Najprej se zapeljemo v Horjul, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Dobrovi. Ko prispemo v omenjeni kraj, iz krožišča zavijemo v smeri Polhovega Gradca, nato pa po 100 m desno proti Šentvidu. Ko prispemo v Stransko vas, v križišču sredi vasi zavijemo desno, nato pa po nekaj 100 m rahlo levo v smeri A. Škulj in kmetije odprtih vrat pri Jurčku. 50 m naprej gremo ponovno levo, nato pa se odpeljemo do manjšega parkirišča, ki se nahaja nad kmetijo odprtih vrat Pri Jurčku (za parkiranje najprej povprašajmo pri omenjeni kmetiji).
c) Z ljubljanske obvoznice se usmerimo na izvoz Ljubljana - Podutik, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Podutika. Pri semaforju v bližini župnijske cerkve v Podutiku nadaljujemo naravnost, nato pa se postopoma pričnemo vzpenjati proti prevalu Preval. Za prevalom se pričnemo spuščati proti Stranski vasi, kjer na prvem križišču nadaljujemo po glavni cesti ter se zapeljemo čez most. Na naslednjem križišču, sredi vasi (tam, kjer se cesta prehodno zoži) pa levo na stransko cesto. Sledi nekaj 100 m vožnje, nato pa gremo rahlo levo v smeri A. Škulj in kmetije odprtih vrat pri Jurčku. 50 m naprej gremo ponovno levo, nato pa se odpeljemo do manjšega parkirišča, ki se nahaja nad kmetijo odprtih vrat Pri Jurčku (za parkiranje najprej povprašajmo pri omenjeni kmetiji).
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Stranska vas (Pri Jurčku) - Klobuk pri Ljubljani
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje