Planinarenje

Planinarenje

Obertauern - Gamsleitenspitze

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Nizke TureGamsleitenspitze / Obertauern - Gamsleitenspitze
   Obertauern - Gamsleitenspitze   
Vrijeme hodanja: 2 h
Ishodište: Obertauern (1738 m)
Cilj: Gamsleitenspitze (2359 m)
Visinska razlika: 621 m
Visinska razlika (po putu): 621 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Z izhodišča se usmerimo na ozko asfaltirano cesto, ki je zaprta za promet. Cesta se nahaja za mostom številka 5 in nas sprva vodi proti jugozahodu. Cesta se vzpenja ob travnatih pobočjih in pri manjši koči zavije v levo. Vzpenjajoča se cesta nas nato kmalu pripelje do križišča.
Desno vodi cesta proti baru Gamsmilchbar, mi pa se usmerimo levo na makadamsko cesto ob kateri se nahajajo tudi smerokazi. Makadamska cesta v nadaljevanju poteka proti jugu in preči pobočje pod žičnico. Cesta nas nato vodi mimo koče Achenrainhütte nas pripelje pod pobočja vrha Herbertspitze. Tu cesta zavije v desno in nas pripelje v bližino žičnice v bližini katere se nekaj časa vzpenjamo. V nadaljevanju cesta zavije v levo in se prične vzpenjati po nekoliko strmejšem pobočju.
Takšna cesta nas nato pripelje do označenega razpotja kjer se levo odcepi pot na Herbertspitze. Mi na razpotju nadaljujemo desno po cesti, ki kmalu preide v stezo. Pot se nato vzpenja po travnatih pobočjih pod vrhom Kleine Kesselspitze. Nekoliko višje pot zavije rahlo desno in nato poteka po desni strani sedežnice proti vrhu Gamsleitenspitze. Pot se še naprej vzpenja po travnatih pobočjih in ko pridemo mimo zgornje postaje sedežnice sledi še kratek vzpon po nekoliko strmejšem grebenu do vrha.
Sestopimo lahko po poti vzpona ali pa po nekoliko zahtevnejši poti mimo umetnega jezera in bara Gamsmilchbar. Od tam nato sestopimo po cesti nazaj do izhodišča.
Pristup do ishodišta:
Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po avtocesti proti Salzburgu. Avtocesto zapustimo na izvozu za kraj Sankt Michael (izvoz se nahaja med obema večjima tuneloma). V nadaljevanju nato sledimo oznakam za Obertauern ter Radstadt. Cesta nas vodi skozi kraje Sankt Michael, Sankt Margarethen ter Mauterndorf. Vzpenjajoči se cesti nato sledimo vse do prelaza Obertauern, kjer je tudi istoimensko smučarsko središče. Na prelazu se peljemo do označenega mostu številka 5 (Brücke 5). Parkiramo na enem izmed parkirišč v bližini mostu.
Pokraj puta:
Achenrainhütte (1800m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze Obertauern - Gamsleitenspitze
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Obertauern - Gamsleitenspitze
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje