Planinarenje

Planinarenje

Rude - Oštrc

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Rude - Oštrc   
Autor opisa:Marx
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: Rude (284 m)
Cilj: Oštrc (752 m)
Visinska razlika: 468 m
Visinska razlika (po putu): 480 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze
Opis puta:
S parkirišča se obrnemo na sever, kjer bomo opazili začetek poti. Pot se takoj razcepi na dva dela, mi pa nadaljujemo levo v smeri vrha Oštrc (desno pot čez Veliki dol). Pot, ki se nadaljuje po strmi cesti se naprej še kratek čas nadaljuje skozi vas (križišča so dobro označena), nato pa se položi in zavije rahlo desno v nizek gozd. Le malo naprej prečimo še eno asfaltno cesto, nato pa nadaljujemo po kolovozu, kateri je predvsem po dežju precej blaten. Po kolovozu hodimo le kako minuto, nato pa nas markacije usmerijo levo na stezico, ki se višje nadaljuje ob ograji bližnjih hiš. Višje stopimo na zložno asfaltno cesto, mi pa po njej hodimo do njenega konca, od koder nadaljujemo po markirani stezici v gozd. V nadaljevanju je pot prehodno nekoliko bolj kamnita, nato pa se priključi kolovozu, po katerem se najprej strmo vzpnemo, nato spustimo ter spet vzpnemo. Po določenem času zapustimo kolovoz, saj nas oznake povedejo levo na pot, ki se položi. Pot naprej nas vodi preko nekaj manjših zložnih jas, nato pa nas pripelje na manjše razpotje, kjer se v smeri naravnost nadaljuje zložna markirana pot, v desno pa se odcepi nekoliko krajša bližnjica. Višje se obe poti spet združita v eno, katera se nadaljuje skozi gozd. Ko prispemo do ovinka v levo se nam z desne priključi Hoffmannova pot, ki gre okoli Velikega dola.
Od tu je še dobra minuta hoda do Doma Željezničar.
Pred domom se nam z leve priključi še strma pot iz kraja Braslovje.
Od doma gremo rahlo na zahod in nato navzgor do bližnjega vrha. Zadnji del poti je bolj strm, a ne posebej zahteven.
Z vrha lahko nadaljujemo proti jugu, kjer hitro prispemo do križa in razgledišča.
Pristup do ishodišta:
a) Na Hrvaško prispemo preko MP Obrežje, nato pa se zapeljemo v Samobor, od koder sledimo oznakam za center mesta. Iz centra mesta nadaljujemo v smeri "Jasterbarsko-Rude". Od kraja Samobor do vasi Rude je približno 5 minut vožnje. Parkiramo v vasi Rude na parkirišču ob rokometni dvorani.
b) S Štajerske se najprej zapeljemo na Ptuj, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti MP Gruškovje in dalje po avtocesti proti Zagrebu. Na avtocestnem križišču zahodno od Zagreba nadaljujemo v smeri Ljubljane, mi pa avtocesti sledimo do izvoza za Samobor, od koder sledimo oznakam za center mesta. Iz centra mesta nadaljujemo v smeri "Jasterbarsko-Rude". Od kraja Samobor do vasi Rude je približno 5 minut vožnje. Parkiramo v vasi Rude na parkirišču ob rokometni dvorani.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc Rude - Oštrc
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Rude - Oštrc
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje