Planinarenje

Planinarenje

Podevčevo - Čevo

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Podevčevo - Čevo   
Autor opisa:Marx
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: Podevčevo (197 m)
Cilj: Čevo (562 m)
Visinska razlika: 365 m
Visinska razlika (po putu): 365 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo naprej ob glavni cesti, katero zapustimo na ostrem levem ovinku (markacije na dveh borih), od koder nadaljujemo proti zaselku Novoselci. Tu ožja cesta zavije desno, nato pa zgleda, da se pot konča, a temu ni tako, saj nas markacije usmerijo levo na dvorišče opuščene kmetije, kjer nas pot vodi mimo vrta ter ob ograji. Kmalu prispemo do razpotja, kjer nadaljujemo naravnost navzgor (levo strma pot mimo Malega Čeva).
Pot naprej nas pripelje do zanimive, a žal opuščene vinske kleti in nekoliko naprej še v strnjen gozd, kjer se pot položi. Pot nadaljujemo po kolovozu, ki se višje spremeni v stezo, le ta pa nas vodi preko nekaj posek. Nekoliko naprej prispemo do skale in manjše klopce ob njej. Za klopco, kjer se nam skoraj neopazno priključi še pot iz vasi Završje se pot prične strmeje vzpenjati. Višje pot postane še bolj strma, nato pa se za nekakšnim U ovinkom položi. Na tem delu se v levo odcepi neoznačena Tafrina steza, mi pa nadaljujemo naravnost po položni poti, kjer prispemo na razpotje, kjer se nam z juga priključi pot iz vasi Bela in pot z Grebengrada. Na razpotju gremo ostro levo in se vzpnemo po strmi poti, katera se kmalu ponovno razcepi. Ponovno gremo levo (naravnost bližnjica) ter se v nekaj serpentinah vzpnemo preko strmega in zaraščenega dela. Ko pridemo v bližino bivaka pri katerem lahko vedrimo v primeru slabega vremena se steza spet razcepi.
V bližini bivaka je kovinski križ, klopca in razgledišče Balkon, od koder se odpre lep razgled.
Od bivaka nadaljujemo naprej in v nadaljevanju hodimo po grebenu Čeva. V nekaj minutah položne hoje prispemo na vrh Čeva, ki se nahaja v gozdu, zato ni lepšega razgleda.
Najprimernejši sestop je po isti poti.
Pristup do ishodišta:
Iz Varaždina se po stari cesti peljemo proti Zagrebu. V vasi Turčin bomo neposredno pred vzponom videli smerokaz za Tužno-Ivanec. Tu gremo desno in se peljemo skozi vasi Tomaševec (proga!), Doljan, Žigrovec in pridemo v vas Sveti Ilija. Tu bomo zavili levo v breg v smeri Beletinec (Pozor! Naravnost je kraj Beretinec). Z brega se za vasjo Sveti Ilija spustimo in nadaljujemo naravnost vse dokler ne pridemo v vas Podevčevo. Orientacija je od tu naprej lahka, ker je Čevo pred nami. V vasi Podevčevo parkiramo na parkirišču pred gostilno Brk ali ob nogometnem igrišču na začetku vasi.
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo Podevčevo - Čevo
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Podevčevo - Čevo
Marx     
18.3.2016
Začetek poti je zdaj nekaj zmenjen. Od razpotja na sliki 3 ne gremo več naprej nego zavinemo desno na zahod. Na opisano stezo pridemo nazaj na sliki 7. Vse je lepo označeno in ga ni mogoče polomiti.
Kljub spremembi je čas hoje nespremenjen.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje