Planinarenje

Planinarenje

Planina Donja - Rog (Medvednica)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Žumberačka gora, Medvednica i MeđimurjeRog (Medvednica) / Planina Donja - Rog (Medvednica)
   Planina Donja - Rog (Medvednica)   
Autor opisa:Marx
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Planina Donja (320 m)
Cilj: Rog (Medvednica) (709 m)
Visinska razlika: 389 m
Visinska razlika (po putu): 389 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od pokopališča gremo nazaj navzdol do mesta, kjer bomo zagledali tablo za vhod v naravni park Medvednica. Nadaljujemo navzgor po asfaltu po Planinarski ulici. Za nekaj kmetijami postane cesta makadamska in po prvem vhodu v gozd je še nekaj primernih mest za parkiranje, ki pa so, če nismo dovolj zgodni običajno že zasedena.
Ko gre pot mimo lesenega vikenda bomo na naslednjem ovinku šli skozi gozd, a le za kratko, saj se pot za travnikom spet vrne na makadam.
Po makadamu bomo hodili kakšno minuto, potem pa spet po gozdni poti skozi gozd, kjer pridemo do sive koče in razpotja.
Gremo navzgor na travnik in pot nas pripelje do vhoda v gozd, kjer so nam v pomoč nadelane lesene stopnice. Kratek čas smo v strnjenem gozdu, nato pa pridemo na kolovoz, ki nas bo nas privedel do naslednjega travnika.
Od tod gremo v ovinku ostro desno. Pot se bo začela vse bolj in bolj strmo vzpenjati. Ko prispemo na najstrmejši del bomo zapustili kolovoz in prišli do zanimivosti te poti - dve skali, ki imata videz konja in slona.
Od skal gremo v ostrem ovinku levo. Strmina bo nekoliko popustila, ampak pot bo še vedno kar strma. Strmina bo na kolovozu postopno popuščala in pot nas bo pripeljala na travnik, kjer se nahaja kapelica hrvaških mučenikov. Tu bomo zavili levo do gozdne rampe. Zdaj imamo še minuto vzpona do doma Lipa-Rog in razglednega stolpa.
Z razglednega stolpa se nam kljub majhni višini odpre izjemen razgled. Na severozahodu so vidne Kamniško-Savinjske Alpe, na jugu se ob lepem razgledu vidi Kozara in na vzhod Slavonske planine.
Pristup do ishodišta:
Avtocesto Zagreb-Varaždin zapustimo na izvozu Popovec. Prva vas na stari cesti v smeri Varaždina je Soblinec. V Soblincu gremo levo v smeri Kašine. V nadaljevanju se peljemo skozi vasi Gajec, Vurnovec in Prepuštovec dokler ne pridemo do Kašine, kjer gremo desno. Na koncu vasi bomo opazili odcep ceste v levo v vas Planina Donja.
V Planini Donji je malo primernih parkirnih mest. Priporočam da se parkira ob cerkvici in pokopališču, ki se nahaja nad vasjo.
Prosječna ocjena izleta: 4,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica) Planina Donja - Rog (Medvednica)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Planina Donja - Rog (Medvednica)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje