Planinarenje

Planinarenje

Topličica - Veliki Lubenjak

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Topličica - Veliki Lubenjak   
Autor opisa:Marx
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Topličica (232 m)
Cilj: Veliki Lubenjak (590 m)
Visinska razlika: 358 m
Visinska razlika (po putu): 380 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od parkirišča pri bazenu gremo nazaj v smeri Novega Marofa, kjer bomo zagledali informativne table, ki nas usmerijo levo navzgor na Grebengradsko ulico. Po cesti se vse strmeje vzpenjamo do najvišje ležečih hiš v vasi. Ko se cesta prične spuščati gremo desno, v pomoč pa nam je tudi oznaka ob poti. Nadaljujemo mimo zapuščene lovske hiše in prispemo v gozd.
Skozi gozd hodimo po širokem kolovozu, ki se zmerno vzpenja, mi pa kmalu prispemo na neoznačeno razpotje, kjer gremo levo. Ves čas se držimo širše ter dobro vzdrževane ceste, ko pa se gozd razredči se nam z desne priključi pot iz vasi Madžarevo, pot pa se bo za omenjenim razpotjem pričela strmeje vzpenjati.
Po krajšem vzponu preidemo na zahodno pobočje, kjer se pot tudi položi. Za enim ovinkom bomo v daljavi zagledali ruševine gradu Grebengrad.
Ko se bo pot za kratek čas pričela strmo spuščati smo v bližini izhoda iz gozda, kjer se nam z leve skoraj neopazno priključi pot iz vasi Podrute (uradno opuščena pot). Le malo naprej bomo prišli na travnik opuščene kmetije Novoselec, kjer se tudi nahaja planinska koča Grebengrad.
Od koče gremo levo na sever (v pomoč nam je napis na kmetiji) in malo naprej še enkrat levo proti zahodu. Pot nas nato vodi mimo lovske koče, mi pa kmalu prispemo na naslednje razpotje, kjer se v levo odcepi kratka pot proti ruševinam gradu Grebengrad (kljub ruševinam vredno ogleda), mi pa nadaljujemo desno proti vrhu po položni poti. Po nekaj minutah nadaljnje hoje ponovno stopimo iz gozda, nam pa so pri nadaljnjem vzponu ponovno v pomoč oznake na drevesu.
Na travniku je orientacija poti razmeroma lahka, saj pred nami vidimo velik lesen križ, mimo katerega nas vodi pot. Za križem, od koder se nam odpre lep razgled proti jugu, se vrnemo v gozd in po krajšem strmem vzponu dosežemo z gozdom poraščen vrh.
Pristup do ishodišta:
Avtocesto Varaždin - Zagreb zapustimo na izvozu Novi Marof. Peljemo se do mesta in iz krožišča nadaljujemo v smeri Zlatar. Za naseljem Novi Marof gremo skozi vas Madžarevo, za katerim se nahaja naše izhodišče vas Topličica. Parkiramo lahko na parkirišču ob bazenih.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak Topličica - Veliki Lubenjak
Preporučujemo:
slični izleti,
Diskusija o izletu Topličica - Veliki Lubenjak
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje