Planinarenje

Planinarenje

Blaguša - Grohot

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Blaguša - Grohot (pot 60)  
Autor opisa:Marx
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Blaguša (204 m)
Cilj: Grohot (499 m)
Visinska razlika: 295 m
Visinska razlika (po putu): 295 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Pot se uradno prične pri avtobusni postaji v naselju Blaguša, mi pa nadaljujemo po ulici Benkošica, kjer se z naše poti odcepi pot 61, asfalt pa se malo naprej konča. V nadaljevanju približno pol ure hodimo po kolovozu, ki deloma poteka skozi gozd, deloma pa preko travnikov, kjer so ob poti številne lovske opazovalnice. Po pol ure prispemo do dela poti, kjer po kolovozu, po katerem poteka pot, teče tudi potoček. Nekaj časa hodimo po takšnem kolovozu, nato pa pri lovski opazovalnici nadaljujemo desno, po vlaki, ki se nadaljuje skozi gozd. Kratek del je kolovoz še struga potočka, nato pa gremo prvo vlako levo. V nadaljevanju pot postane strma in slabše markirana. Višje se pot prehodno položi, nato pa postane še bolj strma. Strmina kmalu popusti, pot pa nas pripelje do planinskega doma Grohot.
Od doma nadaljujemo po poti, po kateri v dveh minutah nadaljnje hoje prispemo do vrha, na katerem se nahaja 14 metrov visok razgledni stolp, s katerega se nam odpre lep pogled na Posavino na vzhodu in preval Laz na zahodu.
Pristup do ishodišta:
Avtocesto Varaždin - Zagreb zapustimo na izvozu Popovec. Po stari cesti gremo v smeri Varaždina, a le do naslednje vasi Soblinec, kjer pri semaforju zavijemo v smeri Marija Bistrica in Kašina. Peljemo se skozi kraje Gajec, Vurnovec in Prepuštovec. Na vhodu v naselje Kašina bomo levo navzgor opazili odcep za naselje Blaguša, kjer je naše izhodišče. Parkiramo na primernem mestu v naselju.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Blaguša - Grohot
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje