Planinarenje

Planinarenje

Blaguša - Grohot

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Blaguša - Grohot (pot 61)  
Autor opisa:Marx
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: Blaguša (204 m)
Cilj: Grohot (499 m)
Visinska razlika: 295 m
Visinska razlika (po putu): 295 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Pot se uradno prične pri avtobusni postaji v naselju Blaguša, mi pa nadaljujemo po ulici Benkošica, kjer gremo kmalu desno v smeri poti 61 (naravnost pot 60). Po asfaltni cesti se mimo vinogradov hitro vzpnemo do zgornjega dela vasi, od tam pa nadaljujemo po makadamski cesti, ki vodi vse do planinskega doma Grohat.
Po cesti hodimo približno eno uro, nato pa se ta na manjšem parkirišču konča, z desne pa se nam priključi pot iz Marije Bistrice in Laz. Od parkirišča sledi najbolj strm del poti do bližnje planinske koče.
Od doma nadaljujemo po poti, po kateri v dveh minutah nadaljnje hoje prispemo do vrha, na katerem se nahaja 14 metrov visok razgledni stolp, s katerega se nam odpre lep pogled na Posavino na vzhodu in preval Laz na zahodu.
Pristup do ishodišta:
Avtocesto Varaždin - Zagreb zapustimo na izvozu Popovec. Po stari cesti gremo v smeri Varaždina, a le do naslednje vasi Soblinec, kjer pri semaforju zavijemo v smeri Marija Bistrica in Kašina. Peljemo se skozi kraje Gajec, Vurnovec in Prepuštovec. Na vhodu v naselje Kašina bomo levo navzgor opazili odcep za naselje Blaguša, kjer je naše izhodišče. Parkiramo na primernem mestu v naselju.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot Blaguša - Grohot
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Blaguša - Grohot
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje