Planinarenje

Planinarenje

Bidrovec - Planinski dom Gorščica

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
    - Planinarski dom Gorščica (pot 25)  
Autor opisa:Marx
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: ni podatka
Cilj: Planinarski dom Gorščica (696 m)
Visinska razlika: 434 m
Visinska razlika (po putu): 434 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča v Popovcu gremo naprej, orientacija je lahka ker je vidna Mačkova Pečina pod vrhom Pečovjem. Pri gostilni gremo levo navzgor v ulico Površnica. Kmalu prispemo na razpotje, kjer se v levo odcepi pot 24, mi pa gremo desno in potem še enkrat desno (razpotja so dobro označena). Asfalta bo kmalu konec, pot ki gre mimo nekaj vikendov pa se položi.
Za zadnjim vikendom, ki je tudi najbolj zanimiv, pa preidemo v gozd. Po vstopu v gozd se skoraj neopazno odcepi pot, ki gre preko vrhov Pečovje in Oštrec, mi pa gremo naravnost.
Nadaljujemo po zložni poti, kateri se z desne priključi pot iz vasi Vidovec.
Za razpotjem pot postane nekoliko bolj strma, podlaga pa bolj kamnita. Sledi del poti, kjer je več razcepov in bližnjih, a je pot večinoma dobro markirana. Pot nas nato vodi mimo izvira Vitelniški zdenec, kjer se lahko okrepčamo oziroma oskrbimo z vodo.
Za izvirom nadaljujemo po bolj strmi poti, po nekaj minutah pa se priključimo makadamski cesti, kjer se pot položi. Kolovoz nas hitro pripelje na križišče Križni hrast, kjer se združimo s potjo 24 in s potjo, ki vodi preko vrhov Pečovje in Oštrec.
Nadaljujemo naprej na sever in po minuti zapustimo cesto.
Sledi le še nekaj minut hoje skozi gozd in prispemo do planinske koče Gorščica.
Pristup do ishodišta:
Avtocesto Zagreb-Varaždin zapustimo na izvozu Sesvete, Dugo Selo. Peljemo se v Sesvete in potem naprej v Zagreb.
Cesto Dubrava, ki pelje čez istoimenski del Zagreba zapustimo na velikem križišču in gremo desno v smeri Miroševec (na tem križišču je McDonalds in velika bencinska postaja INA).
V nadaljevanju se peljemo proti severu v smeri Miroševečkega pokopališča (ob poti sta dva krožišča, kjer sledimo oznakam za pokopališče). Za pokopališčem gremo skoz park Grad mladih in pridemo v mesto Miroševec.
Gremo le po glavni cesti in na koncu naselja (začetek Trnave ni označene) pridemo na naslednje krožno križišče, iz katerega gremo naravnost. Pridemo v vas Popovec (tudi ta vas ni označena z znakom) in parkiramo ob manjšem križišču tik pred mestom kjer se cesta prične strmo vzpenjati.
Izhodišče je kar težko najti. Priporočam uporabo navigacije.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
 - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica - Planinarski dom Gorščica
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Bidrovec - Planinarski dom Gorščica
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje