Planinarenje

Planinarenje

Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Lienzer DolomitenKerschbaumeralm Schutzhaus / Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus
   Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus   
Vrijeme hodanja: 2 h
Ishodište: Klammbrückl (1092 m)
Cilj: Kerschbaumeralm Schutzhaus (1902 m)
Visinska razlika: 810 m
Visinska razlika (po putu): 810 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki je zaprta za promet. Že po nekaj deset metrih pridemo do križišča kjer nadaljujemo desno za oznakami “ÖTK Schutzhaus”. V nadaljevanju lahko sledimo vseskozi gorski cesti ali pa se usmerimo na peš pot, ki poteka skozi gozd in se kasneje še nekajkrat za kratek čas priključi gorski cesti.
Ko se cesta konča nadaljujemo po peš poti, ki se prične vzpenjati po desni strani doline. Pot nas skozi redek gozd pripelje na nekoliko strmejša pobočja in nato do razgledne točke od koder se lepo vidi slap Klapffall. Pot nato zavije rahlo v levo in se približa gorskemu potoku. Sledi vzpon ob potoku nato pa nas pot pripelje do planine Kerschbaumer alm. Pot tu poteka po levi strani planine in sledi samo še kratek vzpon po travnatem pobočju mimo redkih dreves do koče Schutzhaus.
Pristup do ishodišta:
Skozi Karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Spittalu in naprej proti Lienzu (nekoliko za Spittalom se avtocesta konča). Naprej se peljemo po razmeroma lepi in široki cesti skozi Dravsko dolino. V središču Lienza, v glavnem krožišču nadaljujemo »levo« in z vožnjo nadaljujemo proti Italiji (izvoz iz krožišča v smeri vasi Leisach, Anras in Silian) . Kmalu za vasjo Leisach, pa bomo na levi strani ceste opazili smerne table, ki nas usmerijo na ozek lesen most čez reko Dravo (smer Kerschbaumer Alm, ÖTK – Schutzhaus 1902 m). Cesta se le malo za mostom zoži in se začne strmo vzpenjati. Omenjeni cesti sledimo do parkirišča pri Klammbrückl.
Pokraj puta:
Klapffall (1690m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Große Gamswiesenspitze, Weittalspitze, Linderhütte, Spitzkofel
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Klammbrückl - Kerschbaumeralm Schutzhaus
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje