Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasaj
komunist / Zadnja sporočila

komunist - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
komunist23. 11. 2011 15:40:52
Več kot riporočal bi ti smeri zakoncev Relja. Na njuni strani je smeri za vse okuse in seveda težavnosti, več kot preveč. Mirno se lahko reče, da zadostuje za nekajletno spoznavanje hribov in smeri, saj sta zakonca poznana kot odlična poznavalca naših sten. Resnici na ljubo sten za katere povprečni plezač ni nikoli niti slišal, a to je že druga zgodba.
Skratka na njuni strani so smeri ustrezno rangirane in smeri z oznako xxx in +++ so v večini primerne za vse ljubitelje plezanja, seveda pa velja ob vsaki steni prebrati morebitna svarila in napotke, ki bi utegnili koristiti.
Sam sem obdelal že veliko njunih smeri in lahko rečem, da sta me prepričala s svojim pristopom in predvsem, lepoto smeri.
Mogoče še nekaj sten, ki bodo prepričale prav vsakega ljubitelja vertikale: Staničev vrh, Veliki vrh, Zapotoški vrh, Jermanov turn, Kalška gora, Kalški greben, Jež, predostenje Grintavca, Veliki vrh, Nad Šitom Glava, južna stena Prisojnika, Goličica, Bovški Gamsovec, Veliki greben, Stador, Dolška škrbina, itn. Za plezalce, ki pa potrebujejo pogoje za nazive in se morajo izogibati opremljenih smeri pa priporočam smeri: Osat v Nad kuhinjo špici, Konkubina v severni steni Grintavca, Beli pajčolan in Salamara, smeri v Kuclju, itn.
Skratka imata smeri za eno ali več alpinističnih karier in kar je zanimivo v njunih smereh se resnično uživa.
Postrezi si.

Srečno, Miha
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići