Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasaj
tiborrr / Zadnja sporočila

tiborrr - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
tiborrr23. 08. 2015 16:59:59
Takšne karakterje najdeš povsod v visokogorju v poletni sezoni. Agregacija raznih samovšečnih tičev. Enkrat bo hrana, drugic bo kvaliteta ležišča, tretjič bo pretoplo in predrago pivo. Ne glede na prehrambene navade.
tiborrr23. 08. 2015 16:33:44
Ne sodi drugih po sebi, samo to. In od kdaj je poziv h kulturnemu dialogu provokacija? Zakaj je potrebna delitev na VI in MI? Navsezadnje smo vsi potencialne stranke gorskih postojank, katerih primarni namen je pridobitna dejavnost.
tiborrr23. 08. 2015 15:55:34
GregorC: Evo, zelo korekten odgovor. Sam sem sicer vegetarijanec (torej obcasno jem jajca in sir), zato se v vsaki koci najde nekaj zame. Problem imajo kolegi vegani, ki te srece nimajo. Načeloma zelo droben detajl spremeni jed v vegansko (margarina namesto masla, rastlinsko olje namesto svinjske masti, jabolčni strudl brez jajcnega premaza itd...). Tako bo tudi vegan z veseljem nabasal porcijo dobre gorske prikuhe.

Samo malo spoštovanja in strpnosti do drugačnih ter malce manj obsojanja bo naredilo ta forum spet znosen.
tiborrr23. 08. 2015 14:09:15
Na žalost preprost odgovor ni bil dan, če pa je bil, pa se je izgibil na treh straneh brezpredmetnega nabijanja...

"Priča pa sem večkrat gostom..." - kakšen šank nivo argumentacije je pa to. To je enako, kot če ti jaz povem, da sem večkrat priča gostom, ki rohnijo čez preveč redek pasulj ali premajhno klobaso... Ne moreš tako vsesplošno posploševati!

V vsaki demografiki imaš celoten presek družbe - od sitnob preko samovšečnih kretenov do popolnoma normalnih posameznikov. Naj zdaj na podlagi izjav 'mesojedcev' v tej temi še kdo sklepa, da so vsi stremuški, vase zagledani oholeži? Se mi je zdelo...

Zakaj morate družno udrihati po vsakomur, ki odstopa od vaših norm. Enkrat je gorski tekač Dejan, drugic rastlinojedci...
tiborrr23. 08. 2015 01:24:58
Uh, da ne bo še koga razgnalo od silne ustrežljivosti in prijaznosti. Lahko bi se zamislili sami nad seboj.

Ženska je lepo vprašala, v katerih kočah se dobi veganska prehrana. Verjetno zato, da si olajša dilemo ali bo potrebno vso dnevno malico zvleči s seboj ali pa bo kaj za pod zob tudi v koči.

Eni ne jedo mesa in živalskih beljakovin iz etičnih razlogov, drugi iz zdravstvenih, treji preprosto zato, ker se tako počutijo bolje. A morate res biti tako pasji?

Malo kulture, omike in vsesplošne strpnosti vam ne bi škodilo.

LP,
N.
tiborrr1. 11. 2012 15:39:00
Razmere dne 31.10.2012: megla, do parkirišča južni sneg, na grebenu spihan sipki sneg, z zameti do ~ 40cm snega. Gaz shojena, ledu po poti ni.

Videoposnetek s terase zavetišča na vrhu zadrega

P.S.: Oskrbnika še obveščata, da bo koča spet odprta 1.decembra 2012! nasmeh
tiborrr20. 07. 2012 14:40:54
@markulin: Žal ti za zadnje okno ne bi vedel povedati. Smo pa imeli lep izlet ta četrtek, 18.07.2012 - po grebenski (mimo Prednjega Okna) na vrh s povratkom po slovenski (južni) poti. Pot je v brezhibnem stanju, cvetja pa toliko, da se ga nehote gazi!
tiborrr4. 02. 2012 19:40:07
@primoza: Uff, mladi planinki zagotovo ni bilo pretirano toplo, niti meni. velik nasmeh

@katy: Hvala! Naslednjič obvezno podkapo, brada je (preveč) zmrznila! zadrega

Sicer pa naprošam vse, naj prehitro ne podajajo sodb o drugih. Spomnim se, da sem si tudi sam kot enajstletnik želel najbolj divjih hribov in še bolj divjih razmer.

Če 'mula' to hoče in če je razmeram primerno opremljena ter v družbi pametnega očeta - zakaj pa ne! cool
tiborrr3. 02. 2012 19:49:32
Malo za intermezzo, Igor, zadnjič sem te videl po televiziji, v oddaji o bivaku ZTP cool Bomo prinesli možakarju kruh in sveže sadje naslednjič, ko gremo mimo.

Tura pa - kapo dol!
tiborrr3. 02. 2012 19:38:15
Danes iz Rudnega polja, pred menoj je šel le še en starejši možakar. Vreme srednje kislo - rahlo je med močnim vetrom naletaval sneg, tu in tam se je pokazalo sonce. V zavetrtju okoli -22°C po mojem termočlen termometru, na vetru, ki je pihal v poštenih sunkih pa raje nisem meril jezik Pot je slabo vidna, povečini sem jo sekal v vpadnici vrha do kamnitega pomola, vidnega iz sedla, nato pazljivo po grebenu na vrh.

Snega ni preveč, tam kjer je spihano ga je do tričetrt metra, drugače ~ 10cm. Zadnje metre prosim pazljivo, je povsem ledeno.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići