Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasaj
klo8 / Zadnja sporočila

klo8 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
klo817. 03. 2018 13:47:53
Kje si pa avto pustil? Ali si šel prav iz Luč peš?
klo828. 02. 2016 21:34:10
Čedni posnetki, res je bil lep dan, snega pa čisto dovolj. Se še kdaj vidmo na naših koncihmežikanje
Klemen
klo824. 01. 2016 13:51:59
Slovenci smo res eni modeli. Namesto, da bi kolesarjema izkazali dožno spoštovanje (ja, spoštovanje. Ni prav veliko gornikov, ki so pozimi sposobni na Viševnik zvlečt bicikl, potem se pa še dol varno odpelat), opletamo po forumih, kaj se sme in kaj ne. Opazke o ohranjanju narave so pa sploh najbolj smešne. Avtomobili, kakor visoko gre, helikopterji za oskrbo koč z alkoholom, karavane peš planincev...Kje je tu ohranjanje narave? Ko so del Križne jame želeli zavarovati (seveda je vprašanje, za koga, če ga nihče ne more videti), so ga ZAPRLI ZA VSE. V našem primeru, analogno, bi torej,recimo TNP, morali zapreti tudi za planincevelik nasmeh. Po kakšnem ključu imajo peš planinci predpravico do vsega?
Naravno okolje je skupno dobro, vsi uporabniki imajo do življenja v njem pravico, ki pa mora biti ustrezno regulirana in ne sme biti zlorabljena. Tudi kolesarji morajo spoštovati svoj turnokolesarski kodeks, pa turni smučarji, pa motoristi, pa padalci, pa zmajarji, pa plezalci, pa kanjonarji, pa raftarji, pa........ Tisti, ki tega ne zmorejo, pač ne sodijo v hribe oz. naravno okolje.
Ko bomo začeli sobivati s spoštovanjem drug do drugega, bodo vsi konflikti izpuhteli.
A kaj, ko je to takorekoč nemogoče....mrk pogled

PS: kaj pa, ko otrok odskoči pred skoraj neslišnim turnim smučarjemvelik nasmeh? Pa brez zamere, ne morem brez malo provokacije...sem pohodnik, gorski kolesar in tudi turni smučarnasmeh
klo88. 12. 2015 22:01:20
Se še sam prijavljam za kako skupno split turo po Savinjsko/Koroških koncih. Dve manjši turi po Kopah za začetek sezone sta bili kar lepi (a seveda škrtajočimežikanje.
Glede nabave pa - sedajle se znajo najt kar hudi popusti za novo opremo lanskih letnikov. Npr. Blue tomato, Obsešen,...
ZoranV, a Elani se dobijo pri nas oz. kjerkoli? Ker v ponudbi je split že vsaj eno ali dve leti, ampak pri nas ga ni bilo mogoče dobit.
lp
klo86. 03. 2014 22:48:39
Dipidolorus, oprosti za pozen odgovor, sem bil odsoten. Včeraj sem bil na Uršlji, pa je fino peljat zgornjih 300-400 višinskih metrov, spodaj je pa trdo in skorjasto. Peca ima dovolj snega, kakšne so pa lokalne razmere, pa ne vem.
Glede splitov: trenutno je razprodaja na Blue-tomato, Burtoni po okrog 500 Eur. Zakaj Elanov ni pri nas, res ne vem, je pa škoda, saj je dila ziher dobra. Če kdo kupuje vezi, se verjetno splača z resnim nakupom počakati kako leto, ker se napovedujejo res inovativne rešitve, pa tudi vedno več jih je po celem svetu. Ker idealna vez je po mojem taka, da je ni treba sneti s čevlja ob tranziciji, poleg tega ima vgrajeno stopnico in lock-down, da lahko v touring načinu tudi presmučaš kak krajši odsek. Zaenkrat se kot taka napoveduje nova Karakoram vez, a šele drugo leto, cena bo pa ziher ZASOLJENA. Ampak se splača. Že prehod z Voile kita na Sparke je bil kot noč in dan.
No, kakorkoli, splitting ni poceni, ampak je pa kuljezik
klo815. 02. 2014 18:44:10
Že kak nov splitborder? Split je po moje absolutno najboljša verzija turnega bordanja, a žal res precej draga. Preizkusil sem vse (peš, krplje, split), pa se edino split lahko kosa s smučarji, da o enostavnosti gibanja po globokem snegu sploh ne govorim, saj je površina, na kateri stojiš velika in se komaj kaj ugreza. Tu krplje večinoma popolnoma zmrznejo. Če bi se kdo želel pridružiti na kaki turi po Koroških hribih, ali če rabi info o splitih, naj se javi.

A ja, pri nas se spliti dobijo v Obsešnu, samo izbira ni ravno velika.

LP

Klemen
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići