Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasaj
Heavy_bull / Zadnja sporočila

Heavy_bull - Zadnja sporočila

Začete teme:
Heavy_bull27. 08. 2023 18:24:50
Po raziskovanju do krnice nad slapom Čedca pred slabima dvema mesecema (https://www.hribi.net/trenutne_razmere/slo/slap_cedca_krnica_nad_slapom/3/9566) včeraj še naprej na Veliki kup. Tura je bila zaradi iskanja primernega prehoda čez skalni prag s slapom na višini cca. 1.800 m precej zahtevna - morda obstaja še kakšen lažji prehod. Moj vzpon razviden iz priloženih fotografij.
Heavy_bull15. 07. 2023 21:41:50
Raziskovalna tura. Lovska pot je mestoma zelo strma in precej izpostavljena in je zlasti v mokrem potrebna izdatna previdnost. Ali kdo pozna nadaljevanje na Veliki kup - zlasti čez naslednjo skalno zaporo v nadaljevanju na cca. 1.800 mnv (zadnja fotografija) - če je možen vris smeri preko skalne zapore na omenjeni fotografiji?
Komentari:
Heavy_bull11. 09. 2023 16:36:10
Včeraj (10.9.2023) iz Zadnje Trente mimo Planine Zapotok - Za Razorcem - krnica Velika planina - sedlo med Nizkim vrhom in Zadnjim Pelcem - pod oknom v škrbini med severnim in južnim vrhom Zadnjega Pelca v levo najprej na severni vrh Zadnjega Pelca (II. stopnja, detajl blizu III. stopnje) - povratek v škrbino z abzajlom nad oknom - na južni vrh Zadnjega Pelca in enostavnejši sestop z južnega vrha Zadnjega Pelca nazaj na sedlo med Nizkim vrhom in Zadnjim Pelcem, še malo naokoli in v dolino. Opisom predhodnikov dodajam še malo bolj podroben prikaz poti za lažjo orientacijo. Bile so najboljše možne razmere, ki so ob morebitnih mokrih travah lahko precej zahtevnejše, pa tudi orientacija med Planino Zapotok in Za Razorcem zna biti v meglenih razmerah precej težavna.
Heavy_bull2. 08. 2023 19:58:15
Cesta je prevozna. Potrebna pa je previdna in počasna vožnja.
Heavy_bull16. 07. 2023 17:51:51
Danes (16.7.2023) v lepih razmerah na Mali Razor. Malo dodatnega opisa in prikaza poti v priloženih fotografijah še z moje strani, k že objavljenemu s strani predhodnikov.
Heavy_bull23. 06. 2023 20:29:24
Včeraj (22.6.2023). Odcep levo iz markirane poti 613 proti Savinjskemu sedlu (pred propadajočo lovsko kočo) je bil komaj opazen in povsem zaraščen - dodan možic. Omenjalo se je "markiranje" poti z rdečimi pikami, ki pa so sedaj že povsem obledele in se jih še komaj kje opazi. Nazaj grede postavil precej možicev za lažjo orientacijo. Snega na poti ni oziroma se ga lahko obide. Celotno pot povsem sam oziroma v druščini večjega tropa gamsov v krnici. Pot prikazana in opisana v priloženih slikah. Ali morda kdo ve, zakaj je na zemljevidih prikazana Matkova krnica kot vrh z ndm višino 1.967 m v grebenu med Matkovo kopo in Krničko goro?
Heavy_bull10. 06. 2023 20:48:56
Včeraj (9.6.2023). Kmalu po začetku Hanzove poti iz Suhe Pišnice levo na melišče, ki ni izpadlo tako naporno kot sem pričakoval (držal sem se roba ruševja). Nadaljevanje poti prikazano in opisano v priloženih slikah. Orientacija je res zahtevna. Od daleč izgleda pot enostavna, ko pa si enkrat ob vzponu v samem terenu s številnimi možnimi slabo preglednimi variantami v miksu skal, ruševja in grapic, se lahko hitro znajdeš v situaciji, ko nadaljevanje ni več možno in tudi sestop nazaj postane zahteven. Jaz sem si pomagal s pogostim postavljanjem možicev, ki so mi prišli še kako prav posebej ob sestopu, ki je še bolj nepregleden.
Heavy_bull31. 07. 2022 20:20:46
Opis mojega današnjega pristopa na Turn pod Črnim Voglom razviden iz priloženih fotografij. Po prikazani varianti iz škrbine plezanje ne preseže II.
Heavy_bull23. 07. 2022 18:54:43
Opisu predhodnikov dodajam nekaj informacij z mojega današnjega vzpona po nekoliko drugačni varianti - iz Zadnje Trente (Flori) preko krnice Srednjica v škrbino med Velikim Skutnikom in Velikim Pelcem - najprej na Veliki Skutnik gor dol, zatem na Veliki Pelc in naprej na Srednji Pelc - povratek po poti vzpona. Bolj natančno detajli vzpona razvidni iz priloženih fotografij. Pridružujem se mnenju mnogih, ki so prehodili del do vstopa v krnico Srednjica - pot je zaraščena in kljub občasnim markacijam težko sledljiva. Na delu, ki se pod severnim ostenjem Vršca strmo vzpne proti področju imenovanem Konj, je lahko ob povratku celo nevarno, saj se hitro lahko zaide v zelo strma travnato / ruševnata pobočja, ki imajo iztek v prepadnih grapah. Zato tu previdno, zlasti ob morebitnem povratku.
Heavy_bull23. 07. 2022 18:29:58
Opisu predhodnikov dodajam nekaj informacij z mojega današnjega vzpona - iz Zadnje Trente (Flori) preko krnice Srednjica v škrbino med Velikim Skutnikom in Velikim Pelcem - najprej na Veliki Skutnik gor dol, zatem na Veliki Pelc in naprej na Srednji Pelc - povratek po poti vzpona. Bolj natančno detajli vzpona razvidni iz priloženih fotografij. Pridružujem se mnenju mnogih, ki so prehodili del do vstopa v krnico Srednjica - pot je zaraščena in kljub občasnim markacijam težko sledljiva. Na delu, ki se pod severnim ostenjem Vršca strmo vzpne proti področju imenovanem Konj, je lahko ob povratku celo nevarno, saj se hitro lahko zaide v zelo strma travnato / ruševnata pobočja, ki imajo iztek v prepadnih grapah. Zato tu previdno, zlasti ob morebitnem povratku.
Heavy_bull23. 06. 2022 16:40:52
Včeraj (22.6.) odlično vreme in razmere. Opis mojega pristopa pri fotografijah.
Heavy_bull21. 06. 2022 11:18:10
Včeraj (20.6.) na Široko peč iz Gozd Martuljka. Prvi balvan - na levi strani potok, tako da po desni strani (nazaj grede tu nameščena pomožna vrvica). Za prvim balvanom pred vlažno skalno zaporo levo preko "rahitičnega" snežnega mostu - priporočljiv cepin. Sneg še na nekaterih manjših delih, ne povzroča težav, cepin pa vseeno lahko pride prav. Za spust v škrbino po vstopni prečki / gredini iz krnice je nameščena vrv. Bilo super vreme in odlične razmere. Nekaj fotografij, da vidne razmere in malo vrisa poti za lažjo orientacijo.
Heavy_bull11. 06. 2022 20:43:12
Iz Zadnje Trente (Flori) danes (11.6.2022) mimo Jalovške škrbine snežišče na dveh mestih - pred vstopom v steno Goličice in nad Jalovškim Ozebnikom (na Jezercih). Potrebna zimska oprema. Mimo zavetišča pod Špičkom pot kopna.
Heavy_bull31. 08. 2020 22:58:13
Meni je ura na Spodnji Dolkovi špici (velik možic) pokazala višino 2.535 m.
Heavy_bull31. 08. 2020 22:43:38
Prejšnji vikend krožna varianta: Vrata - bivak IV - Dolkova špica po JV grebenu - Rogljica - Rakova špica - Kucelj - bivak IV - Vrata. Podajam prikaz za del poti - vzpon na Rakovo špico s smeri Rdeče škrbine in sestop po normalki. Po manjšem spustu z Rdeče škrbine sem zavil na melišča pod ostenje Rakove špice in po zelo prijetni in lahki potki po nagruščeni gredini prečil vse do smeri normalnega pristopa, pri čemer sem prišel tik nad rdečo grapo / žleb. Manjši vzpon do sedla med Škrlatico in grebenom Rakove špice ter nadaljevanje po grebenu do vrha. Pri sestopu preko rdeče grape / žleba sem se spustil preko kamina, ki na vrhu zapira rdečo grapo / žleb (po levi varianti gledano od spodaj), kar se je izkazalo za dokaj zahtevno in bi bilo morda bolje izbrati obvoz kamina po desni strani (gledano od spodaj), kot so že opisovali predhodniki.
Heavy_bull31. 08. 2020 21:56:32
Prejšnji vikend krožna varianta: Vrata - bivak IV - Dolkova špica po JV grebenu - Rogljica - Rakova špica - Kucelj - bivak IV - Vrata. Podajam prikaz za del poti - vzpon na Rogljico.
Heavy_bull31. 08. 2020 21:28:25
Prejšnji vikend krožna varianta: Vrata - bivak IV - Dolkova špica po JV grebenu - Rogljica - Rakova špica - Kucelj - bivak IV - Vrata. Podajam opis moje poti na delu vzpona do vrha Spodnje Dolkove špice po JV grebenu.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići