Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasaj
pohodnik55 / Zadnja sporočila

pohodnik55 - Zadnja sporočila

Začete teme:
pohodnik5513. 08. 2022 09:58:28
Že velikokrat sem prehodil vrhove od Planjave do Ojstrice pa še sedaj ne vem točno kateri je vrh Lučka Brana-Baba. Na različnih zemljevidih je povsod drugače. Ali kdo ve če si vrhovi sledijo kakor si jaz mislim. Planjava- Vilice 2344 in 2335m nato pa Baba 2244m. Tako je na mojem zemljevidu (KS-1/25000). Na drugih zemljevidih sem zasledil drugačne višine in tudi drugo lokacijo za Babo(2235m?) Če kdo ve bi bilo zanimivo da bi stvari razčistili saj je tu ena velika zbrka. Pa lep gorniški pozdrav! Tone.
Komentari:
pohodnik5529. 08. 2023 08:42:50
Očitno se Lojz ob delu v železarni ni dovolj utrudil in ima še toliko moči za take oslarije. Verjetno pa tudi nekom v TNP tako paše, saj ni logike da negdo ki malo nerodno parkira dobi od čuvaja TNP kazen, ta gospod pa tebi in meni nič dela v TNP kar hoče (tudi privat bivak) in se nič ne zgodi. Uničevanje zgodovinskih predmetov (kar to tudi je) je po naši zakonodaji kaznivo dejanje. Očitno samo za nekatere! Kaj porečejo na to v TNP !!?? LP TONE.
pohodnik5529. 07. 2023 09:50:19
Včeraj sem bil na obeh Kočnah. Pohodnikom sporočam, da je pot na obe Kočni na določenih mestih popolnoma uničena in tudi smrtno nevarna.
Začne se že nižje spodaj, kjer je pot čez Taško na več mestih prekinjena zaradi hudournikov in podrtega drevja ter zato težko sledljiva. Višje gori, malo pred razcepom Kok. sedlo- Grdi graben leži čez pot podrtija bukev. Pot čez Grdi graben je že tako iz leta v leto slabša( tudi zaradi malo prometa), je slabo uhojena in pri prečenju strmih pobočij izredno nevarna. Višje gori, v Dolcih je Hudournik izredno uničil melišča, po katerih poteka pot. Prečenje Jez. Kočna- Kok. Kočna ima kar nekaj uničenih klinov na zajlah in je posledično potrebna večja previdnost. Pri sestopu proti melišču iz Kok. Kočne je ena velika hudourniška podrtija in terja dosti zbranosti in tudi markacije so že zelo stare in slabo vidne, kar terja še dodatno previdnost!!
pohodnik5520. 01. 2023 16:38:44
Če imajo lastniki hišnih ljubljenčkov dolžnost in tudi obvezo, da imajo vedno s seboj vrečko za iztrebke, bi bilo pravilno , da se isto uzakoni tudi za planince, saj so nekateri med nami res pravi packi. Res je to , kar je napisal lubadar, da je okoli parkirišč vse posrano in poscano in v tem je tudi nekaj planinske "kulture". Pravilno bi bilo, da se na vseh parkiriščih, pa naj bodo plačljiva ali pa ne, postavi mobilne Wc-je. Me zanima kakšnih komentarjev bom deležen. Pa lep planinski pozdrav!
pohodnik553. 10. 2022 08:30:30
Zanima me kakšna je cesta do pl. Ravne, jutri bi šli gor? LP Tone.
pohodnik559. 09. 2022 08:26:44
Nikoli še ni razumel lačnega tisti, ki je sit! Vsi tisti, ki govorite da ste sovražniki smrdečega pleha se ravno tako pripeljete s tem smrdečim plehom vsaj do izhodišča, pa čeprav je malo nižje! Mar tam ni Narava? Vrzite ta smrdeči pleh (ki pa vam zelo koristi) v razrez in se pripeljite do izhodišča s kolesom in potem bodo te vaše besede "meso postale". Pa brez zamere in lep gorniški pozdrav!
pohodnik558. 09. 2022 20:33:54
Poklical me je prijazni gospod iz planinskega društva Dovje-Mojstrana in bil presenečen nad mojim razočaranjem glede dogajanja v Vratih. Pojasnil je stvari, ki so žal javno nepojasnjene(ali pa ne na tak način, da bi več ljudi bilo o tem seznanjeno). Če res niso vse stvari tako črne kot so se meni zdele (pa ne samo meni), bo pokazal čas, pa bomo videli ali gredo stvari v pravo smer v zadovoljstvo vseh, ki hodimo tja. Naj zaprejo cesto v Vrata in naj naredijo tudi brezplačni parking kot opcijo, da ne bomo imeli občutka, da je edino gonilo sveta denar. Obljubljeno je, da bo v Mojstrani na severni strani to tudi uresničeno,če pa bo bomo pa videli! Pa vsem lep gorniški pozdrav!
pohodnik557. 09. 2022 17:18:53
Pobiranje parkirnine v Vratih je čudna (privat) Slovenska zgodba. Kdor jo je plačal naj pogleda gdo mu izstavlja račun! To je PLANINSKO DRUŠTVO MOJSTRANA. Da, res je planinsko društvo je v solastništvu z parcelo ob cesti in to Veljaki na društvu in na občini veselo izkoriščajo, kako je pa to iz pravnega stališča se bodo pa vsaj upam ukvarjali drugi! Jaz parkirnine ne plačam nikoli več, naj me gredo tožit, pa bomo videli, kdo je tukaj pošten in manipulira z ljudmi in z državo. PD Mojstrana računa parking in te hkrati vabijo v kočo na pijačo ali prigrizek, saj so tako in tako ubogi reveži, treba jum je pomagat. Jaz v to kočo ne stopim nikoli več. Pa taka gorenjska poštenost! Lep gorniški pozdrav Tone.
pohodnik5520. 08. 2022 17:49:13
Ne vem če je "ljubitelj gora" že kdaj šel po tej poti , za katero trdi da tam pa ni prahu in prometa. Res je , ni "prometa"in pot je v tako slabem stanju, da si zjutraj od rose moker do kolen, popoldan ali pa zvečer pa najeden od mrčesa, pa tudi s kolesom se tam ne da. Kako je tisti domačin, ki ima tam kmetijo zadovoljen z dnevnim požiranjem prahu, si pa vsak razumen človek lahko misli in pravim da so še dolgo zdržali. Pa lep gorniški pozdrav vsem. LP Tone.
pohodnik5520. 08. 2022 14:38:53
Tudi jaz bi še nekaj dodal na to temo. Parkiranje v Vratih in v Mojstrani. Sramota za župana da kopira take slabe prakse, ki so se začele pojavljati že pred časom ravno na Gorenjskem. Če je res problem v ekologiji na katero se ta gospod toliko zgovarja, potem naj v Mojstrani naredili brezplačen parking in prevoz v Vrata v zelo zgodnjih jutranjih urah, za nas planince je to kar je sedaj zelo prepozno tudi iz stališča varnosti(možna poslabšanja vremena popoldan). Mislim da jih na občini goni samo pohlep po denarju (računat parking zna vsak ki ne zna drugače računat).
Vemo da ceste ni zgradila občina, sedaj pa bi jo radi nekateri za svojo in služili s tujimi žulji. Naj se zgledujejo po boljših praksah (Jezersko) . Parkirišče zastonj ali plačljivo imaš na izbiro . Pa le pozdrav in mogoče odgovornim v razmislek!
pohodnik5520. 08. 2022 14:23:07
Še jaz bi nekaj dodal na ta vaše komentarje. Mislim, da so na Jezerskem to kar so naredili naredili povsem upravičeno in POŠTENO. Sam sem večkrat doživel, ko sem se peš vračal iz ture in so mimo mene vozili vozniki brez zmanjšane hitrosti(skrajno brezobrazno), da se nadihaš prahu in jim ni malo mar za druge in za ljudi, ki živijo tam. Vsakemu je dana možnost, da koristi brezplačni parking slabe pol ure hoje prej ki je pred zapornico. Sam nisem nikoli parkiral na "koncu" saj mi je prav pasalo, da se do začetka vzpenjanja malo ogrejem. Pa saj hodimo v hribe v prostem času in ni treba, da se skoraj na vrh pripelješ z avtom. Kakšni "hribovci"pa ste, ko vam je pol ure hoje odveč? Pa lep gorniški pozdrav. Tone.
pohodnik5515. 08. 2022 20:18:22
Katera so pravilna imena vrhov od Planjave do Ojstrice?
Šel sem na spletno stran M&M in tam je navedeno da so Vilice višine 2344 m Vilice V višina 2335 M. Na njuni drugi spletni strani (popravki) pa je navedeno, da so Vilice ime škrbine med obema vrhovoma Planjave? Pa se sprašujem, komu naj sedaj verjamem? Verjetno bo ta debata lahko še dolga, pa nič zato, važno je,da hodimo v hribe in pri tem uživamo!Lep Gorniški pozdrav. Tone.
pohodnik5515. 08. 2022 19:26:44
Pravilna imena vrhov od Planjave do Ojstrice?
Kot vidim nisem edini ki imam težave z Babami in pač ne vem katera je prava. Tako je pač v življenju. Več ljudi, več ve ampak sedaj moram priznati da še zmeraj ne vem katera je prava in v tolažbo mi je , da nisem edini ki tega ne vem.( vem da nič ne vem, kaj šele tisti, ki še tega ne vejo). Oprostite za malo humorja. LP Tone.
pohodnik5513. 08. 2022 12:46:59
Lučka Brana-Baba.
Mislim da je tako kot sem predvideval in si vrhovi sledijo po tem vrstnem redu: PlanjavaZ 2394m, PlanjavaV 2392m, ViliceZ 2344m, ViliceV 2335m, Lučka Brana-Baba 2244m, Škarje-prelaz, Ojstrica 2350m. Baba je torej vrh, ki je zanimivo najbolj oster, hkrati pa tudi najbolj travnat (mala Trenta). Če ima še kdo kaj dodati bi mi bilo v veselje, da to pove! LP Tone (očitno je Tonetov veliko).
pohodnik5517. 02. 2017 12:07:18
Včeraj sem bil na Krimu. Pot je pod vrhom izredno poledenela in terja dobro mero previdnosti, kljub tehnično lahki turi.Na vrhu sonček v upanju na skorajšnjo pomlad.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići