Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasaj
Alojz Pirnat / Zadnja sporočila

Alojz Pirnat - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
Alojz Pirnat5. 11. 2017 15:46:50
Spoštovani uporabnik portala hribi.net
Objave, ki so na tem portalu velikokrat sledimo tudi markacisti, ki skrbimo, da bi bile poti v lepih vremenskih pogojih normalno prehodne in varne. Izjava "Zelo, zelo nevarno!" je zelo alarmantna, zato smo se poslužili povprašat za mnenje pohodnike dveh skupin, ki so včeraj sestopali čez Žmaučarje in so imeli za seboj Skuto, predhodno pa so prebrali ta vaš članek. Po izjavah od obeh skupin je varovanje stabilno in ni vidnih poškodb na mestu, ki je na sliki in luska ne visi na jeklenici, malo nad tem mestom pa je res en izdrt klin zaradi udara strele. Iz tega mesta naprošam še ostale, ki boste prečili ta predel za mnenje, ki ga lahko posredujete kar direktno na PZS - poskodbe.poti@pzs.si . Takoj ko bo mogoče pa si bo mesto na fotografiji ogledal tudi eden od markacistov, PD Kamnik, ki skrbijo za to pot.
Varen korak
Alojz Pirnat vodja OPP KBO MDO
Alojz Pirnat30. 07. 2017 09:25:30
Pot čez Boštjanco na Tursko goro zopet odprta!

Včeraj 29.7.2017 smo zaključili dvodnevno zvezno akcijo markacistov PZS, na področju podora v Boštjanci.
Pot je bila zaprta od 23.5.2017 in se zaradi aktivnosti podora ni urejala prej.
Prvi del akcije so izvedli že 20.7.2017 v sodelovanju dveh markacistov pod vodstvom načelnika Zdravka Bodlaja, enega aktivnega člana in enega alpinista PD Kamnik.
Izvedli so rušenje skal na delu aktivnega skalnega podora in čiščenje trase na predelu poškodovanih varoval.
Včeraj in danes pa smo pod vodstvom načelnika izvedli sanacijo poškodovanega dela poti. Sodelovali so štirje markacisti iz PD Kamnika, eden iz PD Bajtar in eden iz PD Domžale.
Za varnost je osebno skrbel predsednik PD Kamnik, ki je na mestu podora razpeljal fiksno vrv, saj je bil del stene poln peska.
Dopolnili smo poškodovane kline in sanirali 5 raztežajev žične vrvi v skupni dolžini 40m, ter dodali 3 stopne in 2 oprijemalna klina.
V povratku smo nadaljevali s štemanjem manjkajočih ali poškodovanih stopnic, ter na kritičnih mestih dodali še tri nove oprijemalne kline do odcepa za Brano.
Želimo si, da bi bilo tovrstnih podorov čim manj in da bi pot še dolgo ostala varna, saj je to najkrajša povezava za prečenje Kamniških Alp od Kamniškega na Kokrško sedlo.

Zapisal: vodja OPP KBO MDO Alojz Pirnat
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići