Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasaj
Dubravko13 / Zadnja sporočila

Dubravko13 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
Dubravko134. 01. 2018 11:17:21
Zdomec
To velja le za novoletne počitnice, sicer je domn odprt vsak vikend od petka ob 15.00 do nedelje ob 16.00. Možno se dogovoriti da se dom odpre tudi med tednom. V pdstrešju so dve sobe z skupnimi ležišči za 20 oseb vsaka. Popust velja tudi za člane PZS. Če se izogniš gneči v nedelju, ponavadi od 9,00 do 13,00 je v domu prav ugodno, domar je prijazen i postrežba je odlična. Kako sem pravil jaz se izogibam nedeljam, prihajam isključno ob sobotah. Ob nedeljah ponavadi obiskujem druge domove na Ivanščici katere ne obiskuje veliko ljudi. V domu na Majeru pod Oštrcgradom je domar Dragec kateri je prej bil domar v Pasarićevom domu. Pri njem je tudi ugodno z odličnom postrežbom. Do Majera najhitreje prideš po poti čez Mrzljak in pri Grobeku nadaljuješ ravno (obstaja tabla). Tudi dom na Belecgradu je ugoden ali od postrežbe je samo pijača, odprt je samo ob nedeljah. Nahaja se z južne strani ob vznožju Ivanščice. Do njega prideš tudi prek Mrzljaka in na Črnim Mlakama zaviješ proti Beligam. Srečno na Ivanščici.
Pasarićev dom: Berislav Geček +385 98 872471
Majer: Dragec Hanžek +385 98 418225
Belecgrad:Stjepan Hanžek +385 91 7941399
Dubravko133. 01. 2018 14:43:36
Spoštovani Velkavrh malo pojasnilo. Ivanščica se nahaja na meji Varaždinske županije z severne strani, ishodišče za vzpon je mesto Ivanec in Lepoglava, in Krapinsko-zagorske županije z južne strani, ishodišče je Belec, Lobor in Budinščina. Krapina sploh ni pod Ivanščicom daleč je na zahodu pod gorom Strahinjščicom. Pl. dom Pasarićeva kuća na vrhu je odprt čez celo leto samo ob vikendih in praznikih.
Dubravko133. 01. 2018 11:41:34
Planinarske putove na sjevernoj strani Ivanščice markira HPD Ivančica iz Ivanca. Trenutno postoje tri puta s te strane. Put preko Konja, Mrzljaka i Prekrižja. Za Pionirski put preko grebena Stričec prije nekoliko godina je odlučeno da se više ne bude markirao zbog očuvanja vrijedne i zaštićene flore. Ta odluka po mojemu mišljenju nema nikakvu svrhu jer je put dobro ishodan i drži se grebena pa nema orjentacijskog problema, planinari ga i dalje koriste u velikom broju. Smatra se najtežim i najljepšim planinarskim putom na Ivanščici.
Što se tiče Silvestrovog 31.12.2017. domar je dva tjedna ranije objavio radno vrijeme doma na kojemu piše da dom taj dan radi do 16,00 i onda opet na Novo leto od 7,00. Svatko tko zadnjih godina dolazi na Ivanščicu nedjeljama i praznicima svjestan je gužvi u domu tih dana. Domar veli da je dom zatvoren na Silvestarsku noć i ne organizira doček Nove godine zbog toga što ne bi stigao očistiti i pripremiti dom za prihvat velikog broja planinara na novoletno jutro.
I mi smo Novo leto dočekali na vrhu Ivanščice, raspitali smo se i znali da bude dom zatvoren, pripremili smo se za prognozirani vjetar i na kraju smo se dobro proveli.
Kao što veli Michelangelo nije sve crno-bijelo. Ima već više od 10 godina kako ne dolazim u Pasarićevu kuću na Ivanščici u nedjelju zbog velike gužve. Često dolazimo subotom predvečer kada je dom prazan, domar je izuzetno ljubazan i još ni jednom nas nije potjerao van a često znamo ostati i iza 22,00 sata.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići