Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasaj
giti / Zadnja sporočila

giti - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
giti17. 06. 2016 08:23:47
Kje kdo za info mežikanje tudi mene zanimajo trenutne razmere čez Sovatno na Stenar. Hvala.
giti29. 04. 2014 20:35:48
Hvala za info, zgodnja pa bom prav gotovo mežikanje
giti29. 04. 2014 19:54:57
Jutri grem gor in kje parkirate avto, namreč prebrala, da je cesta do Jermance zaprta za javni promet. Mi preostane samo parking pri domu v Kamniški Bistrici. Me že dolgo ni bilo v teh koncih mežikanje
giti28. 07. 2011 22:22:32
V soboto 23.07.2011 smo se podali na 4554m visok vrh Punta Gnifetti v masivu Monte Rose. Z avtom smo se odpeljali mimo Milana do slikovite vasice Alagna Valsesia, kjer smo se kar s tremi gondolami prepeljali do višine 3275m. V dobri uri smo že bili pri koči Gnifetti, kjer smo se po obilni in okusni večerji odpravili spat.

Kljub lepi vremenski napovedi, nedeljsko jutro ni obetalo nič dobrega, saj je okoli vogalov koče zavijal močan veter. Primerno razmeram, smo se opremili in vzeli pot pod noge proti vrhu. Pot nam je bila prej kot lahka, saj smo dohiteli in prehiteli številne naveze. Vremenske razmere pa iz minute v minuto slabše, popolno nasprotje glede na napoved. Orkanski veter, sibirski mraz, sneg in megla so botrovali temu, da je že nekaj navez pred nami obrnilo. Kljub sibirskim razmeram smo vztrajali do višine 4250m, kjer smo sprejeli težko, vendar v takšnih razmerah edino pravo odločitev, da se obrnemo. V dolino smo sestopili v smeri vzpona in iz zadnje gondole, pred vasico Alagna, se nam je pogled ustavil na s soncem obsijanem vrhu Punta Gnifetti z kočo Margherita. Kljub nasmejanim obrazom, pa je po tem pogledu le manjkala pika na i.

Prav gotovo se bom vrnila in spila zasluženo kavico na najvišje ležeči koči Margherita v Evropi.

LP, Giti
giti11. 06. 2011 21:35:41
Včeraj nama je uspel krasen vzpon na Tursko goro z štartom v Logarski dolini. Pot bp, z izjemo Turskega žleba. Nekje do polovice so varovala še pod snegom, melišče v smeri vzpona na desni strani kopno, tik pod izstopom je potrebno prečiti snežišče. Pri vstopu v žleb sva si nadela dereze, vzela cepin v roko in gremo po snežišču navkreber. Me je pa zelo presenetila strnima snežišča, pa v žlebu nisem bila prvič, saj sem skoraj stisnila "rep med noge"eekzadregavelik nasmeh. Pa vsaj eno uho in oko naj bodita pozorna zaradi padajočega kamenja. Ko sva pri povratku izstopila iz žleba, je po snežišču priletal precej velik kamen, ki se je ob udarcu na skalo raztreščil na kosejezen.

Na Okrešelj sva se vrnila v smeri vzpona in se udeležila kratke proslave ob 14. obletnici nesreče petih umrlih v vaji reševanja iz stene.

Jutro brez oblačka na nebo, kasneje se je pooblačilo in kar je zelo pomembno brez padavin. Razgledi pravi za oko, saj so meglice poskrbele za pravo predstavo z zakrivanjem in odkrivanjem vrhov po delih mežikanjenasmehvelik nasmeh.

Pa varno v gore, LP, Giti

giti14. 05. 2011 22:23:09
Danes prvič na Ledinskem vrhu iz Logarske doline. Pot na kopnih delih suha. Kar veliko snega je še v Mrzlem dolu in na prehodu med Savinjskim in Jezerskim sedlom, kateri pa je lepo držal. Pot z Jezerskega sedla na vrh je kopna. Vreme prav zanimivo - levo "nad Okrešljem" so se podili oblaki, desno pa jasno nebo. Med obema sedloma na trenutke zelo močan vetereekzavijanje z očmi. Pri sestopu, v Mrzlem dolu, pa so naju poškropile še kaplje dežja. Bil je prav prijeten vzpon.velik nasmehvelik nasmehcool LP, Giti
giti8. 05. 2011 19:31:26
Včeraj z devet letnim sinom in možem prvič na Golici. Vzpon v smeri Križovec po grebenu na vrh Golice, sestop do koče na okrepčilo in pod grebenom po markirani poti do avta. Največ narcis je s sedla Suha, drugje posamezne narcise. Kratka strmina poti s sedla na greben kar poštena, se pa vzpon splača, saj pot ponuja zelo lepe razglede. Sinu so pot popestrili mejni kamni -z eno nogo v Sloveniji, z drugo pa v Avstriji. Imeli smo se prav lepo, otrudila nas ni niti dobri dve uri dolga vožnja do doma. Pa še nekaj slikic. LP, Giti.
giti9. 03. 2011 21:59:58
Preberem prispevek Newa in pogledam slikco Jovana in ugotovim, da tukaj bi pa morala biti tudi jaz. Ravno na tej slikci, v tem času, z Newom. In kaj ko mi poškodba kolena tega ne dopušča mrk pogled. New pa veselo osvaja vrh za vrhom (brez mene), mi pošlje sms slikco, da ugovim, na katerem vrhu stoji, pa tudi tokrat sem ugotovilavelik nasmehmežikanje. In že čakam naslednjo.

Čestitke obema za osvojena vrhova, pa varen korak vsem. Giti
giti14. 09. 2010 21:49:34
Vse kar je napisal "mirank" lahko sto odstotno potrdim, saj sem bila jaz tudi zravenvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh. Tako smo štirje uživači v spremstvu gorskega vodnika prisopihali 5. septembra na omenjen vrh. Sončno vreme, jasno nebo, prekrasni razgledi na poti ter z vrha, dobra družba, skratka popolnost z vseh vidikov. Bi pa to pot predlagala vsem, za začetek osvajanja štiritisočakov, seveda pa je potrebna dobra kondicija saj je pot dokaj dolga. Pa ne hodit brez spremstva ustrezno izkušenih oseb, saj na ledeniku ni šale. Najbolj izpostavljeno mesto ja na samem vrhu, prehod do Marije. In še nekaj slik, katere povedo največ. Skratka, bili smo ob pravem času, na pravem mestu. LP!
giti21. 08. 2010 09:48:49
Lisa, še imaš fraj nočitve na Kredarici, jih namreč potrebujem tri, (nedelja/ponedeljek). LP!
giti15. 08. 2010 11:10:37
Prebudilo se je prekrasno sončno, sobotno jutro, s pogledom od Areha, preko mariborskega oddajnika na nižino - Dravsko polje. V dolini pa megla, očutek, kot da je poletja konec. V tem primeru pa je avto ostal v garaži, saj mi takšen pogled nudi domače dvorišče. Lep pozdravvelik nasmeh
giti5. 07. 2010 19:53:39
Enako pot kot jo je navedel "medo" sem, pa ne sama, prehodila v petek 2.7.2010, s tem, da sva se povzpela še na Brano. Vsa varovala v plezalnem delu Turskega žleba so iz snega, je pa potrebna velika previdnost pri prečenju snežišča pri izstopu iz Kotličev proti Kamniškemu sedlu, saj je velika nevarnost zdrsa in previdno tudi zaradi padajočega kamenja v tem delu. Jutro jasno, lepi razgledi, zvoki grmenja zgodaj popoldan, ko sva bila že na Okrešlju, skratka krasna tura, saj je dan ponudil vsega po malo. Varno in srečno v gore.
giti29. 12. 2009 20:03:35
Ja, res smo se srečalinasmeh. Zimsko pot pa sva našla in je v zimskem času zelo primerna za povratek. LP.
giti29. 12. 2009 19:14:30
Končno sem se odločila, da tudi sama kaj zapišem, saj redno prebiram vaše komentarje, kateri so zelo dobrodošli.

Tako sem se v ponedeljek ponovno (brat prvič) odpravila na Uršljo goro od Slemena. Na vrhu sva bila malo čez deveto uro. Vreme je bilo jasno, zmerno vetrovno in razgledi - prečudoviti in še koča je odprta (do 3.1.2010 je odprta non stop). Snega ni veliko, potrebno pa je paziti pri povratku, saj je pot dokaj spolzka. Varno v hribe, lp.

giti12. 11. 2009 19:54:35
To soboto bi šli s prijateljico na Peco, pa me zanima kakšne so trenutne razmere. Hvala
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići