Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Čistem vrhu (1875 m)?
Glasaj
shaman1984 / Zadnja sporočila

shaman1984 - Zadnja sporočila

Začete teme:
shaman198410. 04. 2010 14:31:32
Pozdravljeni!

Imam dilemo, ki je niti po 3eh mesecih iskanja informacij po različnih forumih in branju zakonov,uredb in predpisov ne morem in morem razjasniti.

Primer: grem na izlet v naravo, po možnosti nekje po gozdnatem terenu. želim pomalicati nekaj toplega (zavreti vodo za juho ali si skuhati čaj). Da bi kuril odprti ogenj mi ne pride na misel, ker vem da je zadeva prepovedana in tudi meni osebno se zdi prenevarno. Zanima me, če je dovoljena uporaba plinskih gorilnikov tudi izven prostorov označenih za taborjenje? Ali to šteje kot "prižiganje ognja"? Je možno ogenj prižgati v aluminijasto pločevinki in nanjo postaviti menažko?

Vem da je v narodnem parku prepovedano taborjenje in kurjenje ognja celo leto in da v poletnih mesecih obstaja prepoved tudi drugod. A na žalost mi kljub braju prepisov stvari še vedno niso jasne, ker s napisane preveč splošno, zanimajo me torej vaše izkušnje; na kakšen način si v naravi pogrevate hrano (tisti, ki si jo).

p.s.: prosim, ne mi odgovarjati da naj s seboj vzamem termovko z doma prpravljenim čajem ali juho ali kaj podobnega, ker to ni odgovor na moje vprašanje in mi takšni nasveti ne pomagajo prav nič.

LP,

ljubitelj narave



Komentari:
shaman198415. 07. 2010 21:55:22
Za apartmaje predlagam LD Turizem ker imam z njimi super izkusnje, popolnoma opremljeni apartmaji, v tem ki sva ga imela s punco je bila notri se cela zbirka knjig, dvdjev s filmi in risankami, pa tudi stvari kot je recimo olje, kis, sol, vegeta in podobno...
Kar se izletov tice pa... ni dovolj casa na tem svetu, da bi lahko opisal vse=) to je za mene absolutno najlepsi konec Slovenije in vedno ko se vrnem najdem kaj novega. Za kolesarjenje je pa tam idealno! Poti ti bodo povedali v kateri koli agenciji in te povrhu se opremili s kasnim zemljevidom.

LP
shaman198415. 07. 2010 21:51:14
Mate07: ne obremenjuj se s takimi komentarji.
shaman19845. 07. 2010 19:03:03
najboljša rešitev je da se znebiš otiščanca, to pa storis tako, da greš na morje, hodiš čez dan večino časa bos in si po 2krat do 3krat na dan v morju, slani vodi. garantiram, da bo še tak otiščanec izginil v roku enega tedna, oz. prej.

LP =)
shaman198419. 04. 2010 19:23:31
heinz: jaz imam 2,2mm nubuk, ni semiš scena ampak kar lep gladek usnje=) če bi bil 3mm bi bil še bolj zadovoljen.

dejan: to je idealen čevelj za opisan teren. V kombinaciji z dobrimi štumfi te tudi pozimi ne bo zeblo, brez skrbi. če misliš kam v dežju ali kjer pričakuješ mokro podrast (zgodaj zjutraj) pa svetujem tudi nepremočljive gamaše. morda se sliši kot pretiravanje, ampak je preverjeno bolj prijetno hoditi v suhih hlačah in štunfih, kot pa mokrih.
Ko gledaš čevelj je nekaj pravilč (če se motim me popravite):
- dober podplat (vibram je zakon). naj bo čim bolj trd, če imaš malce večji obseg okoli pasu ali nosiš težak ruzak, in mehkejši če boš hodil bolj po ravnem in neobtežen. ponavadi je vsaj iz 3eh plasti, spodnja je "neuničljiva" in daje grip, srednja daje podporo, zgornja skrbi za dihanje in udobje. če mene vprašaš jenajbolj važna srednja!
- usnje je boljše od umetnih materjalov (ima boljše zmožnosti raztezanja in krčenja, manj se cefra)
- čim manj šivov!!! (na šivih najprej premoči, pa če so 30krat varjeni, nima veze)
- način, kako so zanke za vezalke pritrjene na ćevelj in kako so zanke razporejene (ko si čevelj zavežeš naj ti dobro oprime okoli gležnja in udobno pritisne jezik na nogo). Zavedaj setudi, da boš čevelj velikokrat sezul in obul nazaj, zato morajo biti zanke trpežne!
- dražji niso nujno boljši, cenejši pa so ponavadi slabši! morda se smešno sliši, ampak za cca 90 do 150eur se da dobit po moje nekaj za vsakogar. kar je manj je verjetno iz slabših materialov, kar je več pa ni nujno tudi boljše, lahko je razlika zaradi novega modela (lanski je ravno tako dober), ker je firma bolj "fensi" ali kaj podobnega. Za povprečnega pohodnika, ki gre v slovenske gore za rekreacijo je cca 110eur čisto spodobna in (meni se zdi) sprejemljiva cena.
shaman198416. 04. 2010 21:35:49
p.s. preden namažeš usnje ga obriši z vlažno krpo. v mokro usnje se namreč mazilo lažje vpije. ni pa treba polivat z vodo, dovolj samo da se "pore" odprejo.

LP
shaman198416. 04. 2010 21:32:41
jaz imam garmont syncro in sem zelo zadovoljen. dakota se mi zdi podoben čevelj, le morda še malce bolj trpežen s tisto gumo okoli in okoli. je pa to pohodni čevelj, ne pa nekaj za v sneg in plezanje. priporočam, da vzameš še mazilo za inpregnacijo, odsvetujem pa spreje. če boš kupoval v igluju jih vprašaj katero mazilo je najboljše, meni so dali Granger's za usnje. sem namazal, pustil da se posuši, še enkrat in sedaj sem miren pred vodo. garmont čevlji so dobri, kateri model je pa primeren zate moraš pa ti vedeti. če misliš nositi težke tovore mora biti tudi podplat temu primerno bolj trd, zato se pozanimaj točno katero tehnologijo je garmont uporabil za ta model (majo na svoji spletni strani vse razloženo). in to tudi verjetno že veš, da je najbolj pomembno da ti sede na nogo, drugače bo še ne-vem-kakšen-oh-in-sploh čevelj slaba izbira.
shaman198415. 04. 2010 17:59:43
se strinjam, edini način da vsaj približno začutiš če ti sede na nogo je da se z njim sprehajaš po trgovini in da ga imaš vsaj cca 30min do 1h gor. ampak problem je, ker te v vsaki trgovini čudno gledajo, že če jih maš 15min... ampak glede na to da kvalitetni niso poceni in da je res pomembno da kupiš taprave; misli na svojo rit in se na črne poglede ne oziraj!!!
shaman198410. 04. 2010 22:17:47
nasmeh se strinjam in takšno prakso sem imel tudi do sedaj. V naravo grem zato, da uživam v njej in za seboj nikoli ne puščam sledi=) ni pa lepšega kot iti na celodnevni izlet in si vmes med pohodom "nabrati" čaj, ki ga skuhaš ob postanku za okrepčanje jezik a vseeno je bil prisoten strah "kaj pa če me nekdo dobi". če če kdo pozna prakso ali ima znanca, ki bi kaj vedel o tem, naj mi lepo prosim sporoči =)

LP
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići