Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
  
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasaj
prahec / Zadnja sporočila

prahec - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
prahec11. 05. 2011 11:14:21
Scenarij je plehkost, katero skuša skriti s patetiko nekih zgodovinskih dejstev; kar je bilo nekoč lahko kliče po nostalgiji, danes nismo sposobni srčnosti. Kadri so zmontirani hollywoodsko, kar daje občutek, da gre za reklamo novih planinskih čevljev ali pa kakšnega spota nat. geogr. ch. o neokrnjenosti narave, ki jo krni pogled visoke tehnologije. Izvirnost alpinizma je zapackana z modernizacijo, ali, kakor bi rekel Štremfelj: "Danes lahko vsak pride na Mont Everest.."
prahec10. 05. 2011 20:44:41
Sp. Klemen. Če tvoji posnetki ne spadajo na hribi.net, potem ne vem kam bi se jih v prvi vrsti uvrstilo. "enit" s svojimi pripombami po moje bolj spada med pisarniške molje pravnega sistema v smislu kaj je za človeka človeško, kaj pa ne.
Tvoji posnetki so med drugim tudi javni dokument datiranih razmer (na youtube-u), ki se jih bo še pozneje in večkrat gledalo, pa ne samo s strani hribolazcev (medtem ko se bo "enit" & Co. spomnil še kakšnega človeškega člena prepovedi življenja), pa še recimo mnogo bolj so pristni kakor spletne kamere, v tem primeru vizualno realnejši kakor naše pisno prizadevanje o opisovanju razmer.
V tebi se odraža velika ljubezen do življenja, lepot ne(še)okrnjene narave iz ptičje perspektive, kar daje posnetkom ton pogleda izven, nekje nad.. poleg tega, glasba v posnetkih je čudovito zlivajoča s poletom, preletom iznad...
Zanima ma, če ni skrivnost, avtor in ime skladbe, ki jo večkrat uporabiš, recimo tista, iz Stola, 23.5.
Želim ti vse naj ob... vršenju vetra med vrvicami...
prahec4. 11. 2010 20:01:38
.. pa ko se v Alp kristalni lepote opravi - še Veliki Klek na ogled postavi...
prahec16. 09. 2010 23:34:25
Tudi sam se na žalost glede še kako resničnega gornjega opisa, ki sem ga tudi doživel, izogibam vzpona na našega Očaka. Ravno zarade vsesplošne popularnosti gore in že sramotnih razmer v koči na Kredarici. V bližini Triglava je par prekrasnih gora, kjer je še hvalabogu rezervirano od popularnosti "dolinskih kričačev". Čeprav tudi pristop pravih gornikov krni neobljudeno naravo, plaši živali in jim spreminja z našimi obiski v visokogorju njihov naravni ciklus in potek življenja skozi stoletja so zadnje razmere v koči na Kredarici naravnost velik črn madež sredi kristalov gora neke civilizacijske vulgarnosti. Katere avtorji pa vsekakor pravi gorniki niso. Dom na Kredarici bi moral biti kot koča pod najvišjim vrhom zgled vsem ostalim planinskim kočam po Sloveniji, ne pa "pijansko zavetišče". Če gre za naravni park Slovenije, potem bi morale ukrepati tudi pristojne institucije. Ne vem kako bi udarilo po psihi in žepu skrbnika, če bi ga v tistih nočnih pijanskih uricah, katerim je sam enak, saj je verjetno finančno in moralno pri sebi zadovoljen, obiskal tržni in/ali sanitarni inšpektor. Skratka, sramotno razmerje povzročeno s strani človeškega faktorja, za Julijce, za gore, za Triglav, za visokogorsko poezijo..
prahec29. 07. 2010 09:43:05
prahec2. 07. 2010 21:29:19
Bil sem v soboto na Škrlatici, pot do tja je kopna, kolikor je še ostalo snega je le ta popolnoma mehak, topeč, v majhnih zaplatah. Tista melišča, ki so pa še zasuta s snegom so tudi mehka, tako da je morebitna uporaba derez popolnoma nepotrebna. Slično temu mislim, da je tudi na Velikem oltarju tako, vsaj na pogled iz vrha Škrlatice sodeč. V Kotlu Rokavov je pa tudi še vedno sneg, po moje enako mehak.

Aleš
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići