Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasaj
Planinski venci / Posavsko hribovje i Dolenjska / Miklavžev hrib (Miklavški hrib) / Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)

Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)

Print
Ishodište: Celje (241 m)
Širina/Dužina: 46,2259°N 15,267°E
Vrijeme hodanja: 20 min
Zahtijevnost: laki označeni put
Visinska razlika: 153 m
Visinska razlika po putu: 153 m
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Autor: bruny
Pogleda: 8.562
 2 osobe voli ovu objavu
Broj slika: 11
Broj komentara: 2
Pristup do ishodišta:
Celje, treći najveći slovenski grad dostupan s više strana. Parkirate negdje između željezničke stanice i mosta kroz Savinju u smjeru Laškog. Problem bi mogao biti jer se parkirališta uglavnom plaćaju...ako dolazite vlakom ti problemi otpadaju.
Opis puta:
Iz centra Celja kod željezničkog kolodvora krećemo u smjeru Laškog, gdje odmah nakon kružnog toka prelazimo most preko rijeke Savinje. Odmah iza mosta skrećemo desno na asfaltnu cestu i nakon dobrih stotinjak metara kod samostana skrećemo lijevo na cestu sa istim kolovozom uzbrdo i to je ujedno i početak markiranog planinarskog puta. Nakon dobrih dvjestotinjak metara skrećemo još jednom lijevo, tu je i putokaz za Žerdonerjevu pot. Nakon nekoliko desetak stepenica uspinjemo se više, prelazimo na šumsku stazu koju u cik-cak prolazimo kroz šumu i pratimo putokaz za Sveti Miklavž. Slikovitom stazom, na izlazu iz guste šume dolazimo do crkve koja se nalazi na vrhu istoimenog brda.
zemljovid puta - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)
Preporučujemo: izleti s istog polazišta, slični izleti, upisna knjiga
Slike:
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)1
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)2
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)3
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)4
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)5
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)6
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)7
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)8
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)9
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)10
Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)11
Rasprava o izletu Celje - Miklavžev hrib (Miklavški hrib)
bruny12. 04. 2014 00:00:00
Popoldan, pod večer na Miklavški hrib...danes na izhodišče za spremembo z avtomobilom - torej brez ,,ajzenponerskega pridiha,, - predhodni opravki v Celju, parkiranje ob sobotah zastonj v okolici mostu/železniške postaje...ja prav fino je bilo gor in dol, takole v bolj ,,casual,, obutvi in oblačilih, pot itak enostavna. Še opis poti Celje - Teharje je ravno danes objavljen s strani urednika foruma in mežikanje celjski dan več kot popoln.
V Poljčanah in okolici je našlo nov dom kar nekaj celjanov in takole za ,,finto,,sem jih v zadnjem času spraševal o Miklavškem hribu. Poznavanje slabo, v glavnem niso imeli pojma o Miklavškem hribu, ja Celjsko kočo so pa odlično poznali še posebno mežikanje ,,ligenštule,, pred kočo. Tudi mežikanje prav...glavno, da se nekaj gibljemo...in tudi nasmeh uživat je potrebno. Je pa Miklavški hrib prava izbira, če je časa malo...ravno prav za poldrugi stot višincev...Lp
bruny1. 03. 2015 00:00:00
Po opisani poti danes nasmehvstop v ,,svet,, nad desnim bregom Savinje...in tudi ob zaključku povratek...Prijeten vzpon, ravno pravi, da te za nekaj več in dalje ,,ogreje,, po nekaj sto metrih ravnine iz centra Celja...
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići