Planinarenje

Planinarenje

Forum

Slovensko English Forum Nova tema traženje
 Mudna dol
30.5.2019 - bagi
Mudna dol je ena od variant dostopa v območje Grobniških Alp nad Reko. Pot poteka po atraktivni soteski, ki je v bistvu suha struga potoka Sušica. Prehodi so nenavadni, večkrat zglajeni od vode in marsikateri bi bil brez varoval zagotovo neprehoden. V primeru obilnejšega deževja to velja za celotno sotesko.

Pot je trenutno prehodna brez težav. Prosto se je treba potegniti tudi čez nekaj balvanov, ki so tam verjetno že dolgo, dolgo. Priporočam čevlje z dobrim oprijemom, tudi čelada ne bo odveč. Pri vstopu v sotesko je nekaj ostankov beguncev, ki pa jih ni bilo videti. Toplo priporočam nasmeh.

Koordinate izhodišča ( konec vasi Podkilavac ) : 45.403279, 14.470366

Nekaj več o Grobniških Alpah pa tukaj ... Klik

Mudna dol Oznak za Mudna dol je dovolj. Iz vasi Podkilavac je to najbolj desna označena varianta dostopa do koče Hahlič1 Mudna dol Vhod v sotesko ni nič posebnega. O vodi ni sledu, kar ponazarja že ime potoka … Sušica2 Mudna dol Deloma se hodi po kamniti strugi, deloma po potki ob njej3 Mudna dol Kaj kmalu se pokaže prva posebnost soteske, dobrih 10 m visok skok, ki je ob deževju verjetno čudovit slap4 Mudna dol Palice so romale v nahrbtnike, zaradi gladkih sten je bilo potrebno uporabiti obe roke5 Mudna dol V pomoč so rahlo nenavadne jeklenice, oblečene v plastično cev6 Mudna dol Nadaljevanje poteka po suhih tolmunčkih, do gladkega zlizanih od vode7 Mudna dol Izstop iz začetnega tolmuna8 Mudna dol Še en gladek žleb, tokrat brez varoval9 Mudna dol Tukaj je spet v pomoč jeklenica, ker je žleb previsok in pregladek za prosto napredovanje10 Mudna dol Izhod iz še enega tolmunčka, tokrat po lestvi11 Mudna dol Globje smo šli v sotesko, ožja je postajala12 Mudna dol Ne predstavljam si poti skozi to sotesko ob deževju13 Mudna dol Napredujemo počasi, čas pa ob vseh zanimivostih mineva bliskovito :)14 Mudna dol Ponekod zlizane skale zamenja prod15 Mudna dol Drugje spet vlažen mah, ki zahteva obilo previdnosti pri prečenju16 Mudna dol Še nekaj prodišč, ravno da zajamemo zrak :)17 Mudna dol In spet lezemo iz tolmuna v tolmun18 Mudna dol Tudi balvani se nam postavijo na pot. Nekateri imajo varovala, nekateri ne19 Mudna dol Soteska se nekaterih mestih zoži na vsega nekaj metrov20 Mudna dol Tudi skala se je podredila moči vode21 Mudna dol Še en od balvanov na poti22 Mudna dol Večkrat smo pomislili, da je soteske že konec, a se je pokazalo še kakšno presenečenje23 Mudna dol Iztek soteske Mudna dol. Proti koncu je potrebno paziti na markacije, da se ne zaide predaleč24 Mudna dol Tukaj poteka soteska25 Mudna dol Še pogled nazaj od daleč. Soteska poteka pod peščenim delom hriba26
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
 
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje